A ja mam wyjatkowo spokojny dzien dzisiaj

idac za Wasza rada zaczelam Majce ten jezyk trzec. Najpierw mialam zagadke jak to zrobic, bo buzka takiego malego dziecka jest malutka i ciezko pocierac, tym bardziej ze niekoniecznie chce otwierac a jak otworzy i cos czuje w ustach to ssie

no ale wkoncu zaczelam po prostu wsuwac jej palec z pieluszka namoczona w leku do buzi i ona nawet ssac pocierala o ta pieluszke a ja dodatkowo lekko ruszalam palcem. No i nie chce sie przedwczesnie cieszyc, ale chyba to zadzialalo bo dzisiaj mi malutka dala duzo laby

wczoraj jeszcze sie awanturowala wieczorem, siedzialam do polnocy prawie zanim zasnela no i w nocy zawsze jak sie budzila to ja przewijalam, karmilam i spala znow, a dzis nie chciala i 1,5 godz od 4 tez przesiedzialam, ale za to w dzien taaaaki lajcik

od poniedzialku mialam tylko chwilowe przerwy, nie moglam sie nawet dobrze wysikac a tu dzisiaj obiad zrobilam, pospalam, poczytalam, porzadnie sie wykapalam, poogladalam tv w spokoju, prawie jak za czasow bez dziecka

) obawiam sie tylko dzisiejszej nocy, bo jakos kolo 18 wychodzilismy z domu i Maja zasnela w wozku, potem przenosilam ja z wozka do fotelika bo jechalismy jeszcze na zakupy a ona nawet nie drgnela, wrocilismy kolo 20 to ja prawie od razu obudzilam na jedzenie i kapanie bo pomyslalam ze im szybciej ja obudze tym lepiej dla mnie, bo akurat ze 2-3 godzinki jeszcze pomarudzi zanim zasnie na noc, a tu co? a tu dziecko mnie w konia zrobilo, wykapalam, nakarmilam i poszla spac spowrotem. I spi, caly czas, niewzruszona.. ciekawe kiedy sie wyspi ?

w razie czego przygotowuje sie juz psychicznie do nieprzespanej nocy

znow sie rozpisalam, ale skoro Was to motywuje i nakreca to nawet lepiej :-)

no, to pozdrawiam serdecznie

Aaa, jeszcze mi sie przypomnialo. Macie pojecie jak jest z becikowym w PL jak jestem tu?

bo dzis na spacerze wlasnie wpadlam na to ze skoro jestem obywatelka PL to chyba becikowe tez mi przysluguje?

wkoncu urodzilam im kolejnego obywatela, mimo ze jest poza granicami

a ze zanim wyjechalam zdazylam sie naplacic podatkow na rzecz naszego kraju, to teraz chetnie bym odebrala co moje