reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

Aga jak myslisz moja dzidzia juz niedlugo sie urodzi po jakim czasie po powrocie ze szpitala bede mogla z nia wyjsc na spacer i czy w sloneczny dzien musi byc przykryta kocykiem czy nie?sama niewiem to moje pierwsze malenstwo i nie mam za duzego doswiadczenia,czekam na odpowiedz z niecierpliwoscia,pozdrawiam;-)

reklama
kaja _respect ja ci moge tylko doradzis cos czego zaden lekarz ci nie powie...jesli pojedziesz do szpitala i powiesz ze zle sie czujesz i np.od 2 dni czujesz bole to oni wysla cie od razu na scan i sprawdza czy wszystko ok.ja tak zrobilam w 7 tygodniu i dzieki temu mam zdjecie ze skana i widzialam bijace seruszko.nikt ci nie moze odmowic pomocy .poza tym tutaj to jest normalne ze do 12 tygodnia nie robia nic powiedzmy.troche to sie rozni od polskiego podejscia ale pomysl ze prawdopodobnie to chodzi o kase,w polsce chcesz miec cos szybciej placisz a nawet jak nie placisz to i tak kasa z ubezpieczenia schodzi wiec moze nie jest to takie zle do konca.skoro nic sie nie dzieje to po co lazic po doktorach w kazdy tydzien>????pozdrawiam i sluze informacjami jesli ktos chce

Nareszcie jakies normalne podejscie! Tak strasznie duzo spotykam dziewczyn z takim negatywnym podejsciem do ochrony zdrowia w Irlandii a zwlaszcza do prowadzenia ciaz.Ja urodzilam dziecko tutaj i cala ciaze nie obwialam sie o to ze nikt nie bada mnie ginekologicznie, ze nie mialam usg do 12 tygodnia.Moje dziecko bylo planowane i bardzo oczekiwane.Ja jestem ogolnie strasznym cykorem, boje sie wszystkiego, wszystko rozwazam 100 razy.Do ciazy podchodzilam powaznie a mimo to nie robilam paniki bo nie wzywali mnie do lekarza co tydzien.Najpierw dowiedzialam sie jak to wyglada wszystko tutaj i podeszlam do tego spokojnie.Zgadzam sie ze u nas wPolsce wyciagaj kase.Poza tym ja bylam u mojego lekarza w Polsce, i on powiedzial ze duzo lekarzy uwaza ze nie powienno sie tak czesto chodzic na wizyty i ze nie ma potzreby badania ginekologicznie.Nawet mozna w ten sposob zaszkodzic.Jednak nikto nie mowi o tym glosno bo sa mniejszoscia a wiekszosc woli czeste wizyty bo pacjentki placa.Ufam mu bo to dobry i madry czlowiek z prawie 40 letnim doswiadczeniem, ordynator szpitala polozniczego.Wiec dziewczyny nie panikujcie ze was nie badaja, albo ze nie pobrali krwi itp.Pamietajcie ze same wybralyscie zycie tutaj i musicie sie dostosowac do warunkow tutejszej sluzby zdrowia.Macie wybor.Mozecie jechac do Polski i tam prowadzic ciaze jesli czujecie sie tam bezpieczniej.

mysle ze juz po powrocie zacznij przyzwyczajac dziecko do spania w ciagu dnia przy otwartym oknie ...moje dzieci ktore urodzilam w cieplych miesiacach a jedna z nich jest masza srednia corka urodzona 23 maja to ona juz byla na dworze jak miala 6 dni...ale wszystko zalezy jaka pogoda bedzie wtedy...najlepiej jak nie bedzie duzy wiatr i nie bedzie padac oczywiscie...tutaj klimat jest znacznie lagodniejszy ale dobrze jest najpierw dziecko zahartowac przed wystawieniem na normalny spacer:):):)pozdrawiam

marlana nad dziekujemy za zyczonka ...a co do party to niestety musielismy przeniesc na kolejna sobote bo wymieniaja nam kuchnie i niestety nie bylo to mozliwe....ale wszystko przed nami:):):)

marlana nad dziekujemy za zyczonka ...a co do party to niestety musielismy przeniesc na kolejna sobote bo wymieniaja nam kuchnie i niestety nie bylo to mozliwe....ale wszystko przed nami:):):)
Pewnie bawcie sie dobrze w przysla sobote,super z ta kuchnia jak kuchnia jest nie ladna to i gotowac sie nie chce a tak to bedziesz miec fajna i nowa:-)

Witam wszystkie mamy z Limerick i nie tylko ;)!!!! Ja jestem przyszlą mamą, aktualnie w 25 tc. Cieszę się, że powstalo forum o tym temacie, bo przyznam, że jestem nieco zagubiona tutaj... Czy któraś z mam moglaby mi napisać coś na temat opieki w Clinic Maternity Hospital? Pozdrawiam bardzo serdecznie, papatki

Witam Krycha na forum,ja niestety nie moge Ci nic napisac poniewaz niewiem nic na temat tego szpitala,ale dziewczyny napewno niedlugo sie odezwa i cos napisza,pozdrawiam;-)

reklama
krycha ja wiem co nieco na temat tego szpitala bo 2 razy juz go zaliczylam przy poprzednich dwoch nieudanych ciazach...a co konkretnie chcialabys wiedziec????latwiej mi bedzie odpowiedziec na pytania jeli oczywiscie bede w stanie...a ty jak dlugo jestes tutaj w Irlandii????pozdrawiam serdecznie....

Do góry