aniu obiecuje jutro zamieścić przepisy dla początkujących!!ja na przykład 2 lata temu pierwszy raz robiłam makowca i powiem szczerze,że wyszedł mi lepiej niż sklepowy!!!!ale to jutro!!dzisiaj już tylko czekam na księcia!!
reklama
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
natinke ja tu przyjechalam polskim samochodem 2 lata temu

a prace zaproponowalam mi korporacja
i przyjelam:
jezdzic lubie i mysle ze bede zadowolona z tej pracy
teraz tylko zdac licencje
chce legalnie jezdzic
a prace zaproponowalam mi korporacja
jezdzic lubie i mysle ze bede zadowolona z tej pracy
K
krycha
Gość
Cześć dziewczyny!!!! Przywitać się chciałam i miłego dnia życzyć... Pozdrawiam gorąco, a więcej poklikam jak mi dziecię pozwoli (bo dziś domowy dzień mamy, hehe). Buziol ogormny ;-)
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
niunia my mamy karte kredytowa z aib
a poza tym dzien dobry...
bede dopiero po poludniu....
a poza tym dzien dobry...
bede dopiero po poludniu....
Aga wiem ze za bardzo nie masz czasu,ale mozesz mi pomoc
bo ja taka ciemna jestem ze masakra,a raczej glupia
moj maz przez dwa lata mial tą iebieska karte z aib "laser" no ale nie wiedzielismy ze mozna nia placic
i zlozylismy wniosek o kredytowa.przyznali nam z kretydem 500 euro tylko ja zacholerke niewiem na czym polega wydanie tych pieniedzy tzn jak place w sklepach to place swoimi pieniedzmi ktore mam na koncie czy tym 500 euro? a i jak sprawdzic ile tych pieniedzy zostalo?bo wczoraj pojechalam do bankomatu z ta karta a tam pokazalo 0.00e:-(czyli ze nie moge wyciagac ta karata pieniedzy z bankomatu?sorki ze tak namieszlam,ale juz sama niewiem co mam teraz robic,wiem ze mam 14 dni zeby oddac karty jak by co,ale sie boje ze jakimis kosztami mnie obciaza:-(prosze o pomoc

dzień dobry!!!
zimno jak cholera,ale ja dzisiaj znowu nie planuję wyjścia no chyba,że jakieś malutkie!!cały dzień zamierzam spędzić przy garach,może stojąc cały dzień akcja się zacznie??!!
nie wiem co mi odbiło?ale mam potrzebę zrobienia bigosu,a skoro już będę go gotować to odrazu krokiety i pierogi z kapustą i grzybkami!!!
oczywiście nie zje się tego na raz ale zamroże,może już wtedy na święta nie będę musiała drugi raz robić??(jeśli ja z księciem się do nich nie dopadniemy)!!
i myślałam jeszcze nad rogalikami drożdzowymi i oczywiście kruchymi ciasteczkami na choinkę(moża je już robić)!!
a co do choinki to w moim apartamentowcu zauważyłam(z zasady nie gapię się ludzią w okna-ale mi lampki migały),że wiele osób już ma ubrane i nawet lampki wieczorem zapalają!!!
może tylko ja nie czuję jeszczę magii świąt,która opanowała miasto(witryny sklepowe),myśle ,że w dużym stopniu to przez dobiegającą końca ciąże,choć z drugiej strony jeszcze trochę czasu!!
i tu będą dylematy z prezentami,mam 1000 pomysłów na min a pózniej okazuję się,że kupuję całkiem coś innego!!
ale się rozpisałam,zauważyłam,że ja ostatnio tak mam!!!
miłego dzionka zapowiadającego chłodny weekend życze
zimno jak cholera,ale ja dzisiaj znowu nie planuję wyjścia no chyba,że jakieś malutkie!!cały dzień zamierzam spędzić przy garach,może stojąc cały dzień akcja się zacznie??!!
nie wiem co mi odbiło?ale mam potrzebę zrobienia bigosu,a skoro już będę go gotować to odrazu krokiety i pierogi z kapustą i grzybkami!!!
oczywiście nie zje się tego na raz ale zamroże,może już wtedy na święta nie będę musiała drugi raz robić??(jeśli ja z księciem się do nich nie dopadniemy)!!
i myślałam jeszcze nad rogalikami drożdzowymi i oczywiście kruchymi ciasteczkami na choinkę(moża je już robić)!!
a co do choinki to w moim apartamentowcu zauważyłam(z zasady nie gapię się ludzią w okna-ale mi lampki migały),że wiele osób już ma ubrane i nawet lampki wieczorem zapalają!!!
może tylko ja nie czuję jeszczę magii świąt,która opanowała miasto(witryny sklepowe),myśle ,że w dużym stopniu to przez dobiegającą końca ciąże,choć z drugiej strony jeszcze trochę czasu!!
i tu będą dylematy z prezentami,mam 1000 pomysłów na min a pózniej okazuję się,że kupuję całkiem coś innego!!
ale się rozpisałam,zauważyłam,że ja ostatnio tak mam!!!
miłego dzionka zapowiadającego chłodny weekend życze
Witam dziewczynki.Niunia.Karta laser jest do placenia w sklepach z bieacego konta.Natomiast karta kredytowa, jak sama nazwa mowi jest pewnego rodzaju kredytem.Mozesz nia rowniez placic wszedzie, jednak lepiej uzywac karty platniczej bo z kredytowka mozna sie rozpedzic.Nie korzystaj jednak z bankomatu karta kredytowa bo obciazenie karty wtedy jet dosyc duze (odsetki z korzystania).Na kredytowce rosnie ci poprostu kredyt, ktory splacasz raz w miesiacu.Ty masz limit 500 euro.Najlepiej ustawic sobie direct debit do splacania.Bo tak bedziesz musiala chodzic do banku z rrozliczeniem, ktor ci przysla i splacac a po co stac po bankach.Ja tam wogole mam wszystko direct debit i mam spokoj a rachunki i tak trzeba placic.
reklama
cześć dziewczynki
niunia nie martw się, ja też jestem w sprawach bankowo-urzędowych lewa
wszystko mój mąż załatwia i on się w tym orientuje
my karty jeszcze nie mamy, bo rafal musi tu rok przepracowac, a przydalaby sie, oj przydała...zawsze jak placimy za bilety lotnicze , musimy innych prosic..
wszystkim mamuśkom miłego dnia!!!:-)
niunia nie martw się, ja też jestem w sprawach bankowo-urzędowych lewa

my karty jeszcze nie mamy, bo rafal musi tu rok przepracowac, a przydalaby sie, oj przydała...zawsze jak placimy za bilety lotnicze , musimy innych prosic..
wszystkim mamuśkom miłego dnia!!!:-)