• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

reklama
cake_in_face.gif
przepis na chalke

skladniki:
podane kolejno na 500g/750g/1kg wypieku

• 130ml/220ml/260ml mleka
  • 1szt/2szt/2szt jajka
  • 80g/140g/180g masla (ja dalam "brelet" - slonawe, w zoltym plasikowym pudelku)
  • 350g/500g/600g zwyklej måki
  • 1ts/1st/1,5ts soli (ts = lyzeczka)
  • 30g/60g/80g cukru
  • 1,5ts/2ts/2,5ts drozdzy w proszku (znajdziecie przy måce, cukrze w malym niebieskim pudelku z napisem "TØRR GJÆR")
przygotowanie:

wszystko zarobic na gladziutkie ciasto, uformowac i odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia, potem do piekarnika na temperature chyba takå jak kazde inne ciasto drozdzowe i piec chyba ok.1h

SMACZNEGO!! :)

ps. kopie wklejam do naszych przepisow.

to fajowo, mam nadzieje , ze skorzystam.

Kasiu znalazłam kilka przepisów na chlebek na necie, moge ci podrzucic link, ale nie wiem czy ci sie przydadzą , bo pisałaś , że były dołączone do sprzętu
2lcnpw.jpg

aniu najlepiej spac na lewym boku bo wtedy nie uciska sie aorty i przeplyw krwi jest lepszy (czy cos takiego..) ja tez sie staram ale czesto niestety zmuszona jestem zmieniac pozycje z powodu bølu i niewygody.. :baffled:

..a buciorki fajowe!! tez takie chce!! ale Ty juz wiecej nie wklejaj zadnych zdjec!! wiesz przeciez ze to moja ogromna slabosc jest!!.. a ile kosztowaly - ze tak po cichutku sie zapytam.. bo jak ecco to pewnie nieprzecietnie..

..aniu ja tå maszynerie dostalam od mojego Milego w prezencie wiec ceny nie znam, ale jak bedziesz blisko "elkjøp" to mozesz zajsc i sprawdzic - firma KENWOOD. a za przepisy - dziekuje bardzo za pamiec ale rzeczywiscie mam calå ksiåzeczke roznych-roznistych i chyba mi to wystarczy..! :rofl2:

Kasiu buciory -900 króner
a co do maszyny to oglądałam kenwooda przed chwila na necie, kurcze te akurat sa fajne, stoją tak od 400 zł polskich, wlaśnie pokazywałam meżowi , ale brak zainteresowania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ale mam haczyk , bo on kupuje sobie łódkę, a mi to nie pasuje , więc ja też coś chcę:)

a pewnie!! Ty tez musisz miec cos od zycia!! :-D a truskawki ja sobie dzisiaj kupilam bo mam sposob nawet na te wielkie "plastikowe" - do miseczki, zasypuje cukrem i rozgniatam widelczykiem.. i pyyyyycha!! :-p wlasnie przyszedl wlasnie ide je zrobic (wyczulas mnie!! :tak:) bo czekalam az J. przyjdzie z pracy.. ja juz na dzisiaj koncze - mamy tezisc na krociutki spacerek - sam zaproponowal bo caly dzien te dywany pral i chce sie przewietrzyc..

miolego wieczorka Mamusie! papa!

ps. aniu mam dokladnie tå z gory - prostokåtnå.. :))

u mnie problemow ze spaniem, troche za wczesnie u mnie, ale przy pierwszej ciazy to tylko na siusiu mnie budzilo, wogole nic mnie nie bolalo, tylko czulam ze jak duzo chodzilam po sklepach to musialam sobie posiedziec bo mnie nogi szybciej bolaly, ale poza tym to spoko,

Ale zescie ta maszyna mojego meza zarazily, on teraz tez chce kupic, zeby miec swiezy chlebek w domu,,, a poza tym ten zapach;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry