reklama

mamy z norwegii

Witam was kochane mamusie i przyszle!:-)Ja jestem juz 2tygodnie w Norwegii i w swoim domku.Lecielismy teraz Wizzarem-nigdy wiecej tym samolotem.Tam sa sami pijani pasazerowie i w dodatku moj maz wykupil 4torby bagazowe ale okazalo sie ze czwartej niemozemy wziasc i oczywiscie zostala moja z moimi rzeczami.Rerszte musielismy wziasc bo to byly rzeczy corki i leki syna.Pewnie niemowilam wam ze moj syn ma skaze bialkowa ale to powiedzieli lekarze z PL a tutaj lekarz powiedzial ze to jest normalne tzn.wysypka i po 2latach znika bo to jest z powietrza.Dzieje sie tak bo dziecko w brzuszku jest w wodziea tu nagle wychodzi na nieznane mu dotat powietrze.Wiecie co dla mnie to dziwnie i najbardziej wkurza mnie to co inny lekarz mowi co innego.Kolezanka powiedziala ze to egzema.Wez tu byc madrym i pisz wiersze:szok:!Jest juz lepiej ale tutaj bede musiala isc do lekarza aby zrobil mu badania i okaze sie wtedy czy ma skaze bialkowa-zobaczymy!Sorrki ze dopiero teraz sie odzywam ale znalazlam czas.Obiecuje ze bede teraz z wami na bierzaca.:sorry2:
WITAJ
oj to współczuje , co za brzeboje...:-( z tymi bagażami. w końcu jesteś:-)
Ryba mój szkrabek tez ma alergie na krowie mleko, mieliśmy ostatnio testy , ale nic nie wykazały , podobno to norma , tak czasem bywa , wiec nie spodziewaj sie niczego obiecujacego po tych badaniach . my opowiedzielismy całą historie choroby , od kiedy , objawy , jak wygladała egzema , w jakich miejscach, ,że miał bóle brzuszka , dziwne kupki i tym podobne , tutaj trzeba marudzic i wiercic dziure w brzuchu lekarzom bo cię zlekceważą, więc nie daj sobie wmówic , ze to sie bierze z powietrza:-D. w końcu dostaliśmy recepte na nutramigen , ale troche czekalismy na decyzje:tak:.nie daj im zlekceważyc tego , botylko twój synek na tym ucierpi. a to jakbys chciała sobie jeszcze poczytac na ten temat.
BabyBoom: Alergia na białka mleka krowiego (CMA - cow milk allergy)

Tampeza milego plotkowania , ale masz fajnie:-D, mam nadzieje , ze uda sie wzystko poukładac z tymi wizytami.

reklama
hej to fajnie ze juz z nami jestes, choc wspolczuje podorzy. W Norwegian tez lataja pijani pasazerowie szczegolnie jak przylatuja na sezon,,,, beznadzieja, bo wiekszosc to polacy ktorzy przemycaja wodke w napojach i pija na pokladzie, wiec jak juz doleca to sa niezle zakreceni:no: chociaz walna sobie tez juz cos po drodze na lotnisko:wściekła/y:

no ale zeby nie bylo tylko o polakach to norwedzy nie sa lepsi, lecialam juz kiedys raz z takimi okolo 50 do Warszawy i bylo tez ostro:crazy:

a ja mialam beznadziejna noc, bo Sandra mnie budzila od 12 do 5, a juz po 6 razie stracilam rachube z liczeniem.... o 5 za to chciala wstac i sie bawic, ale ja juz w swojej frustracji dalam jej miske plastikowa z chrupkami i wyszlam.. pojadla, poplakala pare minut i poszla spac:baffled:

znowu jak wstala to byla zmeczona wiec marudna i wszystkim dokuczala,, mi chodzila po brzuchu, psy ciagnela za uszy a na koniec chodzac po sofie spadla i uderzyla sie o noge od stolu:no:

wtedy to juz ja wyslalam z mezem na spacerek i teraz moge chociaz kawe w spokoju wypic na rozruch, po takiej nocy:sorry2:

to sie nazywa miec dzieci:dry:

Dzieki Aniu!Chcialabym sie zapytac co dawalas do jedzenia swojemu maluszkowi?Jakie obiadki,desery i co do picia?Moj babel skonczyl juz 5 miesiecy.Czy wogole moge mu cos podawac?:-(Zapomnialam wam wspomniec ze po tym locie jeszcze zachorowal tj.kaszel,katar i goraczka.Niechcial pic nic bo nos zapchany robi swoje i pewnie gardlo go bolalo bo mial tez chrypke.Jechalismy do lekarza i po wykryciu we krwi bakterii lekarz zapisal nam dla babla antybiotyk.W samolocie bylo tak duszno jak cholera!Jest juz ok.-na szczescie!

hej Dziewczyny!!

no tos Aniu wykrakala Rybe i sie pokazala!! :)) witamy z powrotem!! :-) a propos Wizzaira - nie wiem czy rzeczywiscie jest cos nie tak z tymi liniami lotniczymi ale juz 2-gi raz odbieralam osoby przylatujåce do Nowegii i 2razy byly powazne kilkugodzinne opøznienia.. jesli chodzi o towarzystwo w jakim sie leci nie mozna wymagac za wiele - så to przeciez chyba najtansze linie oblatujåce PL-NOR na rynku wiec stac na nie kazdå osobe rowniez np.te nietrzezw (kupili se piwo z tego co zaoszczedzili!! :-D) ale faktem jest ze na lotniskach od razu rozpoznac Polaka - z puszkå piwa w reku i urwuje na calego dlatego ja nawet sie nieprzyznaje ze rozumiem..

..ale wracajåz do Dziewczyn.. tez o Nich ze 2 dni temu myslalam.. bozenka miala najpierw do PL a potem Italia!! boze! jak Jej zazdroszcze! MORZE SRODZIEMNE!! moglaby sie pokazac i pare zdjec (chocby tych krajobrazowych wkleic).. Istra to juz chyba dni liczy!! a moze juz i godziny!! :-D i przy okazji ta przeprowadzka!! a Lila wsiåkla.. moze za duzo piasku nakradla!! ktos jå przyuwazyl ibiednå posadzili!!! :-D:-D

..tampeza?! - to Ty masz patent sternika??! :szok: napisz o tym cos wiecej!!
..marta - rzeczywiscie pomysl przyjazdu razem z Wami musisz grzecznie i kulturalnie wybic swojej szwagierce z glowy.. :no: i tak sie wymeczycie!! a kazda wolna przestrzen w samochodzie jest na miare zlota!! moze niech przyleci - chociazby Wizzairem!! :-D

...ja wczoraj w koncu nie poszlam na ryby, siedzielismy w domu. dzisiaj mialam plan isc na basen ale sie troche pozmienialo. musialam na chwile do hotelu, potem sklep i troche czasu mi juz umknelo.. w domu mam taki sajgon ze nawet nie wiem z ktorej strony sie chwycic, nawet nie mam dostepu do odkurzacza - szafka zawalona pudlami i jak skoncze to i tak pewnie efekt bedzie malo widoczny... jakkolwiek. taka senna tez sie czuje bo znowu 2oststnie noce troszke nieciekawe.. zasypiam bardzo pozno -- po pierwsze nie czuje zmeczenia no i powrocil "syndrom niespokojnych nog"..

happy_friday.gif

szczegolnie dla Ciebie Agatko!! :)))
;-)

ps. zajze do Was pozniej.. papa!

Agathe to nie zła jazda:-D, dobrze , że czymś ja przekupiłaś:-D i zasnęła.

Ryba nie daje nic co ma mleko modyfikowane i zwykłe , wszystkie kaszki tutaj maja , żadnych produktów mleko podobnych, czekolody , cacao tez odpada, jajka również. powoli popare łyżeczek wprowadzasz mu poszczególne produkty w zależności w jakim jest misiącu i uważnie przyglądzasz się czy ma alergię, jak nie to podajesz normalnie.mój oprócz tego ma pare alergii na niektóre owoce. juz nie pamiętam dokładnie co sie podaje w którym miesiącu, ale na sam początek napewno jabłuszko , potem marchewka,,,,a ty karmisz piersia , bo wtedy wszystko podajesz z opóźnieniem. Co do wprowadzania produktów to KASIA może cię poratowac.
dziewczyny mi jeszcze poradziły , że jest tu kaszka o nazwie RISGROT firmy nestle, gdzie dodajesz mleko , w twoim wypadku te na alergię, więc to na śniadanko. mój tego nie chce:(
powoli mu daje pare łyżeczek jogurtu, zeby go przyzwyczajac , więc poznaje inne smaki i nie moze zdzierżyc tego mleka na skazę, bleee,
NIE mart sie będzie oki:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry