reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

hej Dziewczyny!!
dawno mnie tutaj u Was niebylo choc musze przyznac ze kilka razy zajzalam tyle ze bez komentarza..

..rzeczywiscie z tå pogodå u nas tez tak na zmiane..od wczoraj wieczor pada juz bez przerwy..ja deszcz lubie bardzo, nastraja mnie tak nostalgicznie bardzo choc z racji tego ze lato jest raczej wolalabym bardiej slonecznie..a propos ubran przeciwdeszczowych - mam ich troche bo z J. chodzimy na ryby, polowania,biegøwki tyle ze wczoraj prøbowalam i najwieksza kurtka nie dopiela mnie bo brzuszysko a buty przyciasnawe wiec musialam zalozyc inne rzeczy i czesc Pieknego :-D - probowalismy nowy wedkarski sprzet co to przyszedl 2 dni temu :)) niestety za bardzo wietrznie bylo, no i moze za mokro tez..

..na weekend bylismy w Ulvik. bylo bardzo milo. wyjscie ze znajomymi do kafejki, otwarcie wystawy fotograficznej jednego z naszych bardzo dobrych znajomych, pozatym odpoczywanie, jedzenie domowych obiadkow i lodow.. :-p
..w poniedzialek odpoczynek, we wtorek wizyta u poloznej (dzidzia juz bardzo nisko osadzona przez co zresztå coraz silniejsze bole w kroczu odczøwam - szczegolnie po dluzszym siedzeniu), pøzniej zabralam chlopaka mojej kuzynki na wycieczke do Odda. wczoraj raczej zbijanie båkow tyle ze chatke posprzatalam, pozalatwialam czesc zaleglych telefonow do rodziny i znajomych, wieczorem te ryby a potem TV z pudlem lodøw (qrcze i gardlo mnie troszke pobolewa - mam nadzieje ze to nie angina jest!! :-()..
..dzisiaj moze za godzinke wybiore sie troszke na basen ale pewna jeszcze nie jestem.. pozatym u mnie bez zmian, tyle ze coraz ciezej mi, a w nocybezsennosc (szkoda matra ze blizej siebie nie mieszkamy bo bysmy razem w nocy na ryby albo na spaceruchy-pogaduchy chodzily!! :-D) te nogi no i bøle bioder.. juz tak mysle ze chcialabym urodzic, choc szczerze mowiåc po filmie ktory dala mi do obejzenia polozna to taka troszke wystrachana jestem - a wcale nie bylo jakiegos wielkiego hardcoru bo kobieta nawet sie nie darla.. :szok::no: nawet myslelismy ze moze Dzidzia przyjdzie tej nocy bo pelnia ksiezyca byla (najwieksza w tym roku, przez astronomow nazwana Truskawkowå/Røzanå) a podobno to ma jakis wplyw i duzo porodow sie wtedy wydarza.. nastepna bedzie 18lipca..

..agata czytalam o tym Twoim weselu.. tak, rzeczywiscie, bylam juz na 2norweskich i te ktore Ty opisujesz niczym od nich nie odbiegalo (razem z tym bezsensownym powrotem do domu).. pozatym ja glodna chodzilam, a zatanczylam moze z raz!! zalosne i nudne! no ale cøz "co kraj to obyczaj" dlatego ja glosno zapowiedzialam ze jesli sie wydarzy, to nasz slub i wesele wydarzy sie w PL..

.. ciekawa jestem co u Lili bo juz dawno sie nie odzywala..i czy Iza urodzila..
..a Tobie Ewelina przyjemnej podrozy i pobytu w Polsce!!

reklama
Cześc Kasiu :-D!!!!
W końcu sie odezwałaś :-)....Jak dobrze że wszystko dobrze u Was:-D!!!
No szkoda że tak daleko mieszkamy...Robiłybyśmy sobie kina nocne, he he;-).

A po co położna daje filmy do oglądania tuż przed porodem?? Normalne przecież że może wystrszyc przyszła Mamusię:baffled:, nie wszyscy mają ciężkie porody, albo bardzo bolesne...albo nie krzycza(chociaż to dziwne...jakiś dziwksię z siebie przecież wydaję jak się chociażby prze ...:confused:)
Zyczę Ci Kasie żebyś szybko urodziła(chodzi mi o sam poród:tak:)!!!,
Wogóle to Wszystkim tego życzę!!!

Ostatnia edycja:
milosne19.gif
dzieki Marta!!
ja tez bym chciala szybko, ale tak nie za szybko - zeby do szpitala zdåzyc dojechac!! :-D no i bezbolesnie.. a film dala zeby pokazac jak sie zachowywac jak sie wszystko zacznie i jak dalej wszystko moze sie potoczyc.. wiesz taki "suplement rozmowy" dla pierworødek.. nic strasznego tam nie pokazywali zeby wlasnie nie przestraszyc ale i tak wyobraznia mi dzialala! :-D
..ale mimo to juz bym mogla rodzic, albo zeby w terminie (a juz najlepiej 4-go!!), tyle zeby dluzej nie musiec czekac.. dlatego tez chodze na spacery i z seksem tez ie daje na wstrzymanie (choc J. troszke sceptyczny, ale ja mowie ze i tak sie predzej czy pozniej wydarzy a zagrozenia wielkiego juz nie ma..)..

na basen chyba jednak nie ide.. a Ty jakie plany?

ja nie moge za duzo dziiaj robic bo mnie w krzyzu troche mocno boli:baffled:tabletek zadnych nie biore, a po drugie i tak nie pomoga...wiec relax z laptopem w sypialni:tak:...
Dobrze że Natalka już sie sama soba zajmie, tzn wlączyłam jej bajeczki i siedzi jak zaczarowana:-D i jeszcze w piżdżamie bo nie chciała się ubierac, czasem dobrze jest miec dzień piżamowy, he he...
fajnie by było gdybyś naprawdę 4-tego urodziła:-D, ale suuper
A ja mam termin na Tomka urodzinki:-D
I nie palę juz ponad 5 misięcy, bo nasza ciąża to mała nieplanowana wpadka:-D, chcieliśmy drugie bubu ale rok temu :tak:, no i przestałam jak tylko test pokazał że ciąża:tak:...

Ostatnia edycja:
..dobrze ze przestalas.. :tak: znam takie co nie przestajå!! :wściekła/y:
..ja palilam 10 lat!! i to jak
postacie06.gif
!! a zucalam okrågly rok!! zwiåzek przez to przechodzil ciezkie kryzysy a nawet prawie sie rozpadl!! normalnie gorzej mialam niz z wlasnå Mamå czy w szkole..!!
pozatym roznych rzeczy w zyciu poprøbowalam no ale uwazam ze co jak co przy ciåzy to panny powinny dac sobie na wstrzymanie!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Marta. nawet ja czasami mysle o papierosku.. zeby tak moze chociaz jednego.. albo tylko kilka chmurek.. ale po pierwsze to zaraz przychodzi mi Dzidzia do glowy, i Jorgeir ktory wystarczajåco ze mnå przez to przeszedl, i obietnica ktora mu zlozylam juz tyle razy i tym razem chce juz dotrzymac.. pozatym jak zaczne o tym doglebniej myslec to w ostatecznosci dochodze do wniosku ze to nie ma sensu - szczegolnie po tyyyylu miesiåcach abstynencji..

Ostatnia edycja:
Do góry