reklama

mamy z norwegii

CZEŚC DZIEWCZYNY
jak tam nocka , dobrze spalyście i brzuszki wypoczęte:confused:
my dzisiaj wstaliśmy o 9 , wyspałam sie w końcu i zregenerowałam siły przez noc, u mnie pogoda zapowiada sie ładna , więc mysle , ze się wybiore na dłuższy spacer, moze nawet do sasiedniej wiochy, pójdę kupic paczki bo u nas nie ma, a jakos chodzą za mna niezmiernie od momentu jak tu przyjechałam. szkoda , ze tu troche inaczej smakują:rofl2:.
Marta moze masz ochotę przyjechac do KLEPPESTO to spijemy sobie gdzieś tam kawkę(jak cezary da posiedziec>>>:baffled:)
rzeczy58.gif

reklama
hej Mamusie! wrocilam! :-)
wczoraj wieczorem. nadrobilam jedynie pare stron. pozniej postaram sie poczytac wiecej i moze cos napisac albo przynajmniej na poczåtek wkleic jakies fotki. ale poki co musze do sklepu i przywiezc rodzinke na sniadanie..
milego dnia dla Was i buziaczki slodkie! :Ø***

witajcie

poczytam pozniej bo u mnie jest kolezanka,wczoraj przyleciala z polski i bedzie tutaj do dnia az sie rozdwoje...ale mamy problem
jej maz i rodzina mysla ze bog wie ile u nas zarobi :szok: fakt nie powiedzialam jej jaką dam jej za to sume,ale bylo mowieone ze to wakacje w sumie dla niej i ona wie o tym i wkurza sie ze wszyscy mysla ze zarobi tu kokosy :baffled:
no i tak :samolot w obie strony my oplacilismy,wyzywienie i spanie rowniez w naszym zakresie-normalka

no i mam prosbe
powiedzcie mi jaka sume w zł dalibyscie za np.2 tygodnie?? my myslelismy o 600-700zł,no bo zadna to praca u nas,poprostu sobie u nas odpoczywa i czeka az sie rozdwoje by z dziewczynkami zostac w domu
powiedzcie szczerze: smiesznie niska ta suma?? :sorry2: bo ja juz sama nie wiem...

z gory dziekuje za odp.,bo duzo mi rozjasni w glowie

wiesz co Lilka to nie jest żadnaśmieszna sumka, tak mi sie wydaje , no ale w pl maja jakieś dziwne wyobrażenie , ze tu sie żyje jak w raju bo i zarabia,
nianie w pl maja ok600-700 bez spania i jedzenia, ty to zapewniasz,
wiesz moze myślała , ze przyjeżdza do kraju gdzie bedzie zarabiac w koronach ok 15.000, pogadaj z nia jakie sa jej wyobrażenia, żeby nie miała jakieś ąsów za twoimi plecami ,
milo , ze zapewniasz jej cały pobyt, to tez sie liczy , bo chyba nie zdaje sobie sprawy ile to ja by wyniosło:szok::-D:-D
pozdrawiam i zmykam na pączki:-p

Lilka, ja tam bym sie ucieszyla gdybym przyjechala do kolezanki w odwiedziny zagranice, dostala od nich wszystko wraz z podroza i jeszcze 600-700 zl w reke. Ale to moja opinia i moze dziewczyny jeszcze sie wypowiedza na ten temat i bedziesz miala obiektywna ocene.

U mnie szaro za oknem, no moze sie troche przejasnia, ale ciezka atmosfera w domu, bo poznym wieczorem tak sie pozarlam z moim ze nie chce mi sie dzisiaj na niego patrzec:wściekła/y:
zawsze jak jestem zla to mnie energia rozpiera wiec pewnie sobie posprzatam zeby jakos wykorzystac ten naplyw energii a potem drzemka z mala i wyjde z nia gdzies na powietrze. Mowie wam z tymi chlopami to czasem jest tak przechlapane ze sie odechciewa. Ale znowu czasem sobie mysle ze samemu siedziec tez byloby smutno po jakims czasie:baffled:

a wlasnie jesli bys popatrzyla ile dagmamma czyli opiekunka zarabia max. 30-40 koron za dziecko na godzine. Wychodzi okolo 3000-4000 nok za miesiac za dziecko. Fakt ze zazwyczaj ma ich kiloro ale to nie zmienia faktu ze nikt jej nie zywi i nie placi za nia rachunkow...

baaaaardzo wam dziekuje za odpowiedzi
poczekam jeszcze na reszte co o tym mysla,ale wynika z tego ze cena jest ok co mnei cieszy,bo naprawde juz zglupialam :dry:

w wolnej chwili wlece i popisze z wami
teraz porzadkuje w garderobie,siedze w pralni,no i musze spakowac wreszcie torbe do spzitala (Marta :rofl2: )

Hej Babki;-),
Wyspana? nie :no:, W dobrym chumorze dzisiaj tez nie jestem, raczej w bojowym...Pewnie sie pożrę ma maxa z Tomkiem...i tak bywa
Mialam dzisiaj jechac do Centrum ale sobie odpuszczam. Dzisiaj wyzyje sie na zelazku.
Anka moze jutro albo w srode do Cieie wpadne:-D. Jutro Ntatalka doprzedszkola idzie a w srode maluchy moglyby sie pobawic:tak:.
A kiedy Cezary bedzie chodzil? Masz juz grafik?
Lilka ja na miejscu Twojej kolezanki bym byla cala w skowronkach:tak:ze kase dostane za czekanie:tak:. Wkurza mnie fakt ze ludzie mysla ze nie wiadomo ile kasy my tutaj mamy:angry:...ale nie widza tego ze np Tomek siedzi w robocie od poniedzialku do soboty...A tesciu zarabia o 12000nok wiecej od Tomka i mowi jeszcze ze ma malo:szok:...szczyt wszystkiego:angry:
Kaska witaj :-). Czekamy na opowiesci:tak:.
wpaden pozniej...

reklama
znam ten bol Marta, jak przyjezdzam do PL to wszyscy mysla ze niewiadomo jakie kokosy tu mamy. Tylko nie mysla ze tutaj trzeba tez sie utrzymac i wszystko tez kosztuje wiecej. A to ze przyjezdzajac do PL ide do dobrego fryzjera itp, to oni nie rozumieja ze tutaj mnie na takiego nie stac, wiec ide tam zeby mi porzadnie zrobili i dlugo sie trzymalo- dobrze obciete wlosy to podstawa. Nie mowiac ze bedac w PL zawsze jest kupa rzeczy do zalatwienia. Tylko nikt sie potem nie zastanawia nad tym ze my na taki wyjazd ostro oszczedzamy i czesto splacamy potem kilka miesiecy po trochu.

Jak dobrze pojdzie to w kwietniu chcialabym sobie zrobic zeby (mam 4 przednie na gorze bardzo krzywe) i mam mozliwosc zrobienia tego na miejscu raz i porzadnie, ale oczywiscie bedzie kosztowalo - ludzie beda gadac potem miesiacami:wściekła/y: tylko ze nie wiedza o tym ze zapewne zaplace master card i bede splacac potem, bo to nie tylko zeby, ale przeciez jeszcze podroz i tez trzeba zyc tam wiec zbiera sie kupa kasy:crazy:

och...... szkoda gadac, lepiej puscic takich ludzi za granice niech sobie zarobia te kokosy i potem mi je pokaza, bo moze ja poprostu nie wiem jak sie to robi:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry