reklama

mamy z norwegii

wiesz polokasia, ze nie jestem przyzwyczajona do mieszkania z dala od duzego miasta ale im dluzej o tym mysle tym bardziej sie przekonuje. Przeciez to nie jest tak daleko zawsze mozna przyjechac, a teraz to i tak duzo w domu bede siedziec, bo ciezko bedzie z dwojka tak wychodzic. A tak moge mlodego w wozku wystawic na werande, a Sandra moze sobie biegac po trawce i sie bawic. Tutaj to musze wyprawe na plac zabaw, bo przeciez ci na trawe tylko patrza a nie chodza po niej:crazy:

pokaze wam link

FINN eiendom - Norges største eiendomsmarked. Søk blant hus og leiligheter, og finn din nye bolig.

z tego co maz powiedzial, bo ma tam ciotke to mozna jeszcze troche utargowac na tym czynszu, bo tam jest tanio (targowanie sie mamy w krwi:happy:)

reklama
Jak dla mnie to bomba , jeśli będzie dzidzia:tak:, tylko troche sie boje bo miałam troche przejsc z ciążami ,szpitalami i takimi tam:baffled:.
nie martw się Kasiu , wiem , że byłoby ci ciężko , bo teraz trudno ogarnąc wszystko jak sie Emma pojawiła:szok:.

Marta co masz na myśli ,pisząc, że nie szanuja Polaków:szok:?

Ostatnia edycja:
a Marta! popatrz mialam Ci gratulowac konca klopotow z "bulgotaniem", teraz mialam dopisac ale przeczytalam ze znowu..:zawstydzona/y: mam nadzieje ze to falszywy alarm.. szkoda ze wlascicielka nic Wam nie obnizy bo przeciez 1dorosla i pracujåca osoba mniej to i zuzycie mniejsze no ale to chyba rzeczywiscie nie stanowi dla Nich (wynajmujåcych) znaczenia tym bardziej ze pewnie wszytkie rachunki lezå w Waszej gestji?

..pytalas o reakcje J. ..coz ja zareagowalam placzem i nerwami, On widzåc mnie takå sam sie tym przejål na koncu bo zle zareagowalam i zle Go nastawilam..glupio mi. mowil zebym sie nie matrwila,ze bedzie dobrze, potem milczal i nie wiem co teraz mysli..pozatym jest w pracy, siedze sama w domu..

Marta - wyslij nastepnym razem meza i nich ci sprawozdanie potem zrobi, ale ja wiem ze na takich spotkaniach to lubia gadac o niczym:crazy:

Ania - no to bierz sie do roboty i za meza zeby cos tam sie zaklulo:tak: choc ze spokojem zebys biedna sie nie wymeczyla ta ciaza.

Polokasia - bedzie ci ciezko to fakt i nie ma czego tu ukrywac ale pamietaj ze potem beda sie bawic jesli jestes w ciazy. Problem ze mala teraz kiepsko ci spi, a do 3 miesiaca mozesz byc bardzo zmeczona:baffled: ja pamietam ze ja prawie na krzesle potrafilam zasnac, juz tak powoli nawet oddychalam i jakbym nie poszla do lozka to na bank odlot na siedzaco:-p

Wiesz bo pozniej zostali sami rodzice i wczesniej powiedzialam ze rozumiem tylko po angielsku i wogole a onii dalej rozmowe po norwesku. Wiec sie wpienilam i wyszlismy stamtad. Bo bez sensu siedziec jak i tak nic nie rozumiem a co mi to da jak Tomek wytlumaczy mi o czym gadali za 20 min:crazy:. No wiec olweka. Jak cos beda chcieli to niech do mnie zadzwonia. zeby pozniej nie gadali ze My zadnych pomyslow nie przedstawiamy i sie nie integrujemy...ciekawe jak jak nic nie rozumiem:wściekła/y:. No ale zwisa mi to juz.
Agata MY PLACIMY 7750 MIESIECZNIE :szok:!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Mamy 72m2 2 sypialnie, lazienka, kuchnia, salon z jadalnia i kawalek ogrudka:szok:.
bierz ten domek bez zastanowienia:tak:.

Agata dom naprawde spoko (szczegolnie z tego zdjecia co to w rogu stoi czerwone krzeslo!! - co to mialo oznaczac - niewiem!:-D:-D:-D). ale naprawde! i widoczki tez fajne! i duuuuzy taras! takie lubie!! :-) uwierz mi ze godzinka drogi od miasta to nieduzo, i nie powinno stanowic problemu szczegolnie teraz kiedy rzeczywiscie raczej "uwieziona" w domu! mieszkanie poza miastem ma swoje uroki, ja raczej juz bym do miasta nie przeprowadzila sie a Jorgeir to wogole. a co dopiero zajmowanie domu samemu, bez innych lokatorow - "wacpan Tomku w swoim domku" :tak:

Aniu o tym wlasnie mowie, ciezko mi to troche wszystko ogarnåc. Jorgeir duzo mi pomaga ale mimo wszystko czasami czasu i ochoty brak bo Emma wszystko kontroluje - pory miedzy spaniem i jedzeniami.. a Jej spania coraz mniej a jedzenia coraz wiecej..hmm.. no i tez z porodowki bardzo zle wspomnienia mam, a teraz to nawet wraca.. brrrrr... ale TY to juzbys sie postarala! pozatym zobacz ile tutaj rowiesnikow!!! :-D:tak:

Kasiu my wsio sami oplacamy, tzn az prad:-D. Ale mamy kredo na samochod przeciez i w ratach placimy ubezpieczenie samochodu. Teraz przedszkole jeszcze....sama juz nie wiem. Mam nadzieje ze dofinansowanie z Bergen Kommune bedzie w dosyc wysokim procencie wynajmu:tak:. Bo inaczej nie wydolimy. A tutaj nie mozna mieszkac z dziecm w jednym pokoju jak to jest w PL. Musza byc odpowiednie warunki socjanle. Licze na to dofinansowanie ale tesciu musi sie wymeldowac. Ma juz swoj kontrakt podpisany wiec moglby dupe ruszyc w tej sprawie,ale powoedzial ze zrobi to 1 pazdziernika. Jakby mu na tym zalezalo:wściekła/y::crazy:.
ale narzekam dzisiaj:no:
Kasiu ja bylam zalamana jak sie odwiedzialam ze jestem w ciazy z Maya. Ale Tomek sie ucieszyl i powiedzial ze super i wogole no to tez zaczelam sie cieszyc z tej ciazy:tak:. Wiem ze to inna sytuacja niz u Ciebie. Ale moze J. Sie cieszy ale glupio mu sie przyznac.

Agathe pieknie tam jest, jaka okolica przesliczna , ja tam wolę wiejskie klimaty:tak:.
fajne mieszkanko, najbardziej urzekło mnie to wielkie okno , zaje....bi....ste...:szok:

reklama
wiecie jak ktos umie robic zdjecia to potrafi wyciagnac odpowiedni efekt, ale mi sie wydaje ze calkiem jasne mieszkanie. No i co trzeba na miejscu, a do wiekszego miasta 20 km

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry