reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Nie nie , nie dzidzie tylko mnie:-D.
Jak nie wody to prawdopodobnie zwiekszona ilosc sluzu ktor jest wodnisty etc... nie wiem:-(,w Pl zrobiliby usg i byloby wiadomo a tutaj nie orbia bez koniecznych wskazan i juz:sorry2:. Mam nadzieje ze wsio dobrze z dzidzia. Mowil ze jak koipe to wsio ok, no tez mi diagnoza...
A co do tczewa to nawet juz" Mac'a" mamy, w ktorym jeszcze nie bylam a kina nie mamy, sprzedali budynek pdo bank i apteke. ale mi atrakcja:szok:.
Jetsem normalnie nieprzytona dzisiaj..chyba kawke z ekspresu sobie zrobie;-), najwyzej pikawa mi stanie...hehhehehehe

A reszta zajeta dzisiaj przy poniedzialku:szok:, moze wieczorkiem sie "cos" ruszy:-D.

reklama
Marta ja wlaśnie wróciłam z Asane , części samochodowych poszukiwań ciąg dalszy:baffled:.
a jutro jade do Bergen z c.v , może jakieś spacer?:confused::sorry2:

Agathe co znaczy: konvolutter , blad...:confused:

i jeszcze pytanko dotyczące używania HVOR MYE I HWOR MANGE

nie wiem kiedy uzywac jednego i drugiego , czy jest jakaś zasada ?

konvoluttter -koperty
blad - magazyn (gazeta kolorowa np. raz w tygodniu jak Pani domu itp)

hvor mye i hvor mange oznacza to samo - ile

hvor mye jest niepoliczalne wiec uzywasz jak how much w angielskim. uzywa sie do np. cukru, ryzu itp cos co ciezko policzyc i dac liczbe

hvor mange - do wszytkiego policzalnego tak jak how many, czyli np. ile jablek potrzebujesz? -6 (czyli latwo podac liczbe)

a ja mam naprawde fun bo maz kupil duzy tor wyscigowy i go skladam, a jest naprawde spory i skomplikowany do zlozenia, wiec glowka pracuje. Po 2 godzinach musze sobie zrobic przerwe. Jak zloze to napewno zrobie zdjecie i wstawie. Ale bedzie super sie scigac potem:-D

to sie nazywa dziecinniec, ale ja sie wychowalam z chlopakami wiec to sa rzeczy ktore mi sprawiaja przyjemnosc. Taka troche odmienna kobietka jestem, ale maz wychowal sie znowu wsrod kobiet wiec sie uzupelniamy:-D

Agathe super z tym torem:):tak::laugh2::laugh2::laugh2:, czekamy na fotke:laugh2:
dzięki za pomoc , tak to sobie właśnie tłumaczyłam popraw mnie jęsli to jest źle
HA DERE FRESK TORSK I DAG? JA, HVOR MYE VIL DU HA?1KILO.

HAR DU NOEN KONVOLUTTER?HVOR MANGE.....

Agathe super z tym torem:):tak::laugh2::laugh2::laugh2:, czekamy na fotke:laugh2:
dzięki za pomoc , tak to sobie właśnie tłumaczyłam popraw mnie jęsli to jest źle
HA DERE FRESK TORSK I DAG? JA, HVOR MYE VIL DU HA?1KILO.

HAR DU NOEN KONVOLUTTER?HVOR MANGE.....

wszystko ok, tylko swiezy to fersk a nie fresk ale wydaje mi sie ze to literowka ci sie wkradla

ale jazda z tym torem, zeby to zlozyc to trzeba byc geniuszem, ale nie poddam sie cala noc przede mna:tak:

wiecie co poddaje sie:zawstydzona/y: kurcze kupujac to nie myslelismy ze to jest takie gigantyczne i nie mamy miejsca na to zeby to postawic:szok:

nic, mamy jednego znajomego norwega ktory uwielbia takie rzeczy, wiec pojedziemy do niego ktoregos dnia i rozstawimy razem (pewnie ja i on, bo moj maz to nie lubi tak majsterkowac) i ten gosc ma mnostwo miejsca.... tam sie bedziemy bawic no i nie mowiac o mojej corce ktora juz dzisiaj probowala wszystko polamac itp:crazy: ale poprostu chciala sie pobawic na swoj sposob:baffled:

a wogole to nie wiem czy mi sie jeszcze wycieczka do apteki nie szykuje bo nie moge znalesc kropli do nosa dla malej a z nosa jej cieknie wiec napewno bedzie problem z oddychaniem w nocy:-( troche mi sie nie chce, ale tak sie zastanawiam ze moze warto bo ptoem w nocy bede zalowac ze nie mam jak jej pomoc i nocka zarwana:sorry2:

ale nadal nie rozumiem mojego dziecka ktore przeziebione czyli powinno byc senne wstalo o 8 rano, przespalo sie max godzine w dzien i nie chce spac o tej porze:confused:

Mój dopiero zasnał , ale walczyłam dzielnie , usypiałam i nie pozwoliłam wyjśc z łóżka:tak:....cięzko było:baffled:
teraz we mnie jakoś się buzuje , bo juz miałam nerwa:angry:, ale ie chciałam na niego przenosic , jeszcze biedulek maiłby jakies koszmary, więc sielankowy spokój wnioslam do sypialni a wyszłam jak bąk:laugh2:
zaraz powyżywam się na kompie i mi przejdzie:rolleyes:
a co tam u reszty naszych mamusiek?
rozumiem Kasia , która spędza miło czas z rodzinka na wypoczynku:tak:....
Lilka chyba odpoczywa , czy może rodzi:unsure::hmm:
mam nadzieję , że Kasia druga sie do nas odezwie:-(.

a moja nadal nie spi:crazy: siedzi z nami prawie po ciemku w salonie i juz bym bardzo chciala zeby poszla spac............ mam tak juz dosc tego dnia, ze juz mnie troche brzuch boli:baffled: a nocka bedzie napewno ciezka, bo mala jest przeziebiona i napewno sie bedzie budzic:no:

reklama
jestem mamuski jestem
jakby inaczej :-D:-D

dzisiaj wstalam o 8,zrobilam podlogi na mokro,wzielam prysznic,ogolilam nogi co by na porodowce nie straszyc :laugh2:
zrobilam obiad,wyspacerowalam dzieci...no masakrycznie ful energi dzis mialam :szok::-) az niespotykane...
jutro sie bycze :rofl2: hehehe

wy jeszcze nei spicie??:happy:

Do góry