reklama

mamy z norwegii

reklama
hej Dziewczyny!

uwierzcie mi, ja juz tak samo uzalezniona jestem ze juz Jorgeir zaczyna wypominac - nie zeby zlosliwie ale mowi ze cokolwiek zrobic to sie trzeba na mnie naczekac bo jak nie BB to NK. :-D az przez to komputer mam tak zasmiecony i zwolniony ze wczoraj mi go oczyszczal! :-) powiedzial ze jak komuter bedzie szybciej dzialal to moze mniej sie na mnie bedzie czekalo! :-D kochany jest! dlatego nie bylo mnie. pozatym szkola. i dzisiaj od 18-tej tez..

dzisiaj bylam na spotkaniu Mamus z naszej komuny. bylo o pierwszej pomocy i musze przyznac ze wiem dokladnie tyle samo co jadåc tam czyli nic.. bo pokazywal jakis pan co mowil jakby mial kluski w gebie no i jeszcze dialektem z tåd - jeden z najstarszych i najtrudniejszych wiec sie nawet nie wysilalam zeby go zrozumiec i nie pozostaje nic innego jak poczytac na ten temat... (no to zdanie odstawilam! - na prawie metr chyba:-D).. jakkolwiek. bylo fajnie, duzo dzieci, bylam 1-szy raz wiec Emma zaskoczona ale grzeczniutka i slodziutka jak zawsze! :rolleyes:

witam nowå kolezanke. zajåc juz chcialam Ciebie pocieszac ze raczej az 3m-ce sie nie czeka, no ale to Agata jest z Twojego okregu i wie wiecej.. pozatym czuj sie jak u siebie i pytaj bo tak to juz jest ze nowe Mamusie dochodzå i wtedy przerabiamy wszystko od nowa..i Ciebie to czeka jak za jakis czas dolåczy do Nas ktos jeszcze..:tak: coz. ja niewiele powiem na temat czy Ciebie przyjmå bo jestem tutaj juz wiele lat, legalnie, z norweskim numerem, i norweskim facetem..ale mysle ze Oni nie så tacy najgorsi i uda Ci sie wszystko pozalatwiac choc na wiele ze strony chociazy lekarzy nie licz bo sie przeliczyc i tylko rozczarujesz.. w kazdym razie POWODZENIA.

dziewczyny. spadam. musze zrobic obiad bo za 1h15min na kurs. zajze pøzniej zeby zobaczyc zdjecie Agaty!! agata slyszysz???!!! :-D;-)

milego pøznego popoludnia dla Wszystkich!! :)))

nic mi na ten temat nie wiadomo, a czemu pytasz?
tym bardziej Kasiu , ze nowa dziewczyna umieściła na tym wątku swój post, więc dla każdego jest dostępny i widoczny. swoja drogą to zaglądam tam co jakis czas no i dzisiaj miła niespodzianka_nowe zdjatka:))))

Aniu z tego co Agata pisze to złe wieści, ale bądż uparta i próbuj do tego faceta, trzeba byc upierdliwym , moze sie cos osiągnie...

Ostatnia edycja:
Aniu ty pisalas ze lubisz baranine :confused: tesciu mi powiedzil ze moge sobie zjesc tego udzca, ale ja nie lubie :baffled: . Jest hermetycznie zamkniety i w dodatku zamrozony...a mialabys gdzie go wlozyc albo bys musiala go od razu po rozmrozeniu przygotowac do spozycia...

a skąd on jest, wiesz dokładnie?
o cholera nie mam miejsca!!!!wszystko pełne po ostatniej wizycie męża...
spróbuj go zrobic z ta kapustą , ja jeszcze nie jadłam , więc nie wiem czy lubię

no to mnie Agato pocieszyłaś.... Fakt, że to w sumie moja niewiedza teraz wychodzi..W kwestii polskiego lekarza, to Ty chodzisz do tego samego o którym i ja myślałam i który "obsługuje" tu chyba wiekszość Polaków. W każdym razie wszystkie moje koleżanki-mamusie chodziły do niego. Ja byłam u niego w zeszlym roku, bo zachorowałam na ospę, ale to był jednorazowy wyskok, więc nie sądzę, aby został tam po mni ejakiś ślad... A dostępność wolnych miejsc u lekarzy sprawdzam na stronie:https://tjenester.nav.no/minfastlege/innbygger/fastlegesokikkepalogget.do
Agatko, wyprowadź mnie z błędu jeśli w złym miejscu szukam.
Czuje, że same schody przede mną...Zaczekam jeszcze 2-3 tygodnie i walę do Czarneckiego w ciemno - najwyżej mnie wyrzuci i wrócę do Polski.

W każdym razie dzięki za rady i będę sie starała aktywnie maltretować Was różnymi pytaniami i wątpliwościami.
A nowej fryzury Agaty chyba wszystkie jesteśmy ciekawe.

Anka ja jetem jeszcze w ciazy i mam dziwne smaki, wiec a razie niech sie dalej mrozi w zamrazarce :-D.
Aniu Zajac jezeli chodzi i Policje to u Nas zrobili ze od stycznia chodzi sie do lokalnych politistation i tam sie zalatwia sprawe z UDI ze nie w glownymm oddziale Politi.
Tutaj jak chcesz cos zalatwic musisz byc upierdliwa i stawiac na swoim bo inaczej oleja Ciebie i Twoja sprawe :tak:. Ja sie troche nalazilam wiec wiem co mowie:tak:.
A co do stronki NAV to dobrze sprawdzasz i dobra stronka.

Moja padla jakies 30 mintemu i spi, znowu nie wykapana bo nie zdazylam a teraz nie bede jej budzic...no i moge juz rodzic bo mam pieluszki kupione.
A szlafrok jets mocno potrzebny w szpitalu? bpo ja mam lae sie juz nie mieszcze i sie nie zmieszcze od razu po porodzie a szkoda mi wydawac 400 nok na nowy ktorego zaloze moze 4 razy:baffled:...
zjadlam calego ananasa i czekam :-Dhe he, pwenie i tak nic z tego, ale dobry byl :-p

reklama
nooo zebys wiedziala...jak mam juz dosyc....skarpetki zak;adam przez 5 min jedna...do lazienki co 30/40 min, poztym bol glowy spowodowany uciskiem...zasy[ianie o 3 lub 6 nad ranem...wymiekam
a co u Ciebie slychac? Natala sie obudzila i wrzuce ja zaraz pod prysznic...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry