reklama

mamy z norwegii

Dobranoc dziewczyny , życzę miłych snów:tak:....

99l4rs.jpg

Ania chyba cie znalazłam na n-kl......

reklama
czesc Wam!

przede wszystkim Agata - BOMBA!! :-D baaaardzo ladnie wyglådasz!! tak wogole - caloksztalt!! a jaki to kolorek?
ja szczerze powiem ze troche zaluje ze zafarbowalam wlosy - wiedzialam ze tak po jakims czasie bedzie.. po pierwsze musze teraz co miesiåc, a moje fiolety szybko sie zmywajå i zostajå jakies takie czerwonawe (choc kupilam jakiejs innej firmy i bede robic w przyszlym tygodniu bo jedziemy na chrzciny to moze ten bedzie lepszy.), po drugie i najwazniejsze - wlosy mi teraz lecå garsciami i koloryzacja napewno nie pomaga.. :-( wiec predzej czy pozniej zakoncze u fryzjera scinajåc wlosy a plan byl zapuszczac na bardzo dlugie - i tak mam wlasciwie teraz jak dotychczas najdluzsze..no ale coz, wiedzialam ze tak bedzie wiec teraz nie mam prawa narzekac...zanim to jednak naståpi jeszcze troche poeksperymentuje az naprawde zrobi sie siano i nie bedzie wyjscia..

..dzisiaj Emma zaczyna 13tydzien czyli 4m-c..w zwiåzku z tym zmienilam jej smoczki na te od 3-6m-cy (przy butelkach ma wciåz 2dziurki - przez nieuwage dosyc pøzno Jej wprowadzilam - ze 2,5tyg temu wiec troszke odczekam bo strasznie sie 3-kå krztusila, byla rozdrazniona, plakala i nie chciala jesc)..no ale te zwykle smoczki så tez wieksze (dotychczasowe wylådowaly w koszu) i stwarzajå Emmie problemy. wypluwa i ma takie odruchy jakly wymiotowala.pewnie to normalne i potrzeba czasu. Jorgeir powiedzial ze moze nawet dzieki temu sie odzwyczaji.. no,no - tylko nie zeby kosztem palcøw.. teraz juz sama nie wiem czy dobrze zrobilam tå zmianå no ale jak 3 to 3 (miesiåce) a nie chce tera zostawac przy za malym zeby nie zaszkodzic rozwojowi buzki.. czeka mnie tylko pewnie ciezka przeprawa.. np. teraz - juz marudzi i ciezko zasnåc.. cøz....

a pytalam Aniu o zamykanie drugiego wåtku bo ja tam zdjecia zamiescilam jak zresztå widzialas. ale rzeczywiscie musi byc cos otwartego zeby NOWE Mamy mialy sie do Nas jak dobijac! :)))
Marta a co Ty pisalas o ananasie? to przyspiesza? pierwsze slysze!! :szok:

milego dnia Wam zycze..ja postaram sie dzisiaj troche posprzåtac, potem spacerek z Malusiå, jesli J. wroci wczesniej z pracy to na wieczor znowy kurs norweskiego.. wiec do zobaczenia! :-)

hej dziewuchy...

dzisiaj sie wyspalam i to porzadnie, bo nawet zasnelam okolo 1, to dla mnie sukces:tak: jak nie bede mocno zmeczona to moze uda mi sie nie spac dzisiaj w dzien to sie moze przestawie troche bo tak to nigdy sie niew wysypiam, ani w dzien ani w nocy:baffled:

wiecie co oko mnie swedzialo cala noc i swedzi nadal, wokol oka na gorze czerwone, tak jakby jakies uczulenie:szok: a przeciez uzywam tych samych kosmetykow juz od lat:confused: maz sie zastanawial czy to nie platki takie nasaczone do zmywania makijazu, ale ich tez juz uzywam kilka miesiecy i reakcja dopiero teraz:confused: nie wiem,, poprobuje, bo blada jestem jak trup a przy tych ciemninejszych wlosach to jeszcze bardziej sie rzuca wiec trzeba troche sie wysmarowac:nerd: ale po ciazy ide na solarium pare razy to sie unormuje. Kurcze patrzcie jak ciaza wyciaga, ze tak ladnie sie opalilam w lato i nawet miesiac temu ktos mi mowil ze fajny mam kolorek a teraz blada jak trup:sorry2:

witam , my znowu późno wstaliśmy:tak:, słonko pięknie swieci nic tylko iśc na spacerek:tak:.
Agathe jak fryzurka po nocy?
Kasiu tak to jest z tymi farbami , mnie tez zawsz wkurza jak sobie farbne na czerwono , po paru tyg wygladam jak wypłowiała kura, i nic juz nie ma z intensywności tylko rudośc :baffled:.
wielkie gratki dla EMMY z okazji trzeciego miesiąca:tak:
qp01hj.jpg

Witajcie kobiety,
Agato - fryzurka fajna, na pewno będzie praktyczna. A z tą bladością cery, którą ciemny kolor potęguje to fakt. Ja nigdy opalona nie byłam, bo mam uczulenie na promienie słoneczne ale jak przed przyjazdem tutaj ufarbowałam włosy na ciemniejszy kolor i poszłam na wizytę do lekarza, to położna od razu do mnie z tekstem, że na bank mam anemię, bo taka blada jestem:-) Co prawda niedobór żelaza to u mnie norma, ale żeby od razu anemia....:-D

Ja oczywiście mam do Was kolejne pytanie z serii zagubiona sierota: powiedzcie, czy można gdzieś w internecie sprawdzić do jakiego lekarza tutaj jest zapisana dana osoba, czy raczej trzeba dzwonić? Bo okazało się, że mój mąż miał do wyboru jednego z trzech lekarzy ale nie wybral sobie żadnego bo i po co...

Pozdrawiam

Aniu Agatao to super ze Wasze Malenstwa daja Wam sie wysypiac :-):tak:.
Agata zazdrosze normalnie snu...czemu ja nie moge:wściekła/y::confused:...nie stresuje sie porodem bo juz wiem ze bedzie okrutnie bolalao, wszystko amm kupione tylko spakowac sie jeszcze musze...zwariuje normalnie :oo:
a teraz zaczne opisywac moj koszmar:wściekła/y::
Dzisiaj nie zmruzylam oka ani w nocy ani w dzien....suuuper...w dodoatku Natalka zlapala jakiegos wirusa i jak o 3 w nocy zaczelam zygac tak nie ma konca:no:...posiel i lozko mam juz zarzygane i tylko czekam zeby Jej sie polepszylo zeby zmienic.
A |Natala obojetnie co zje i co wypije do zwymiotuje z potrojona iloscisa. Rano zadzwonilam do przedszkola ze nie przyjdzie...az sie Natala poplakala bo lubi chodzc do przedszkola.
To jakis koszmar normalnie...mam dosyc...
Jeszcze nic nie moge jej podac bo wszytsko mam dla doroslych...
Najgorzej boje sie ze sie odwodni...jak nie przejdzie to jutro jade do lekarza, nie wiem w sumie po co:confused:,ale niech chociaz w komputerze cos naskrobie...ehhh

Kasia to norma ze wlosy teraz beda wylazic bo cala ciaze "zapominaly" wypadac i teraz to nadrabiaja, takze tym sie nie przejmuj ;-):tak:. A co do ananasa to Lilka pisala ze niby pomaga:confused: tylko nie wem przy jakiej ilosci bo mi po jednym nic nie dalo:no::-D...

reklama
wielkie dzięki Marta za stronkę, tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam - te 11 cyfr, które mam wpisać to data urodzenia? bazuję na słowniku bo moja znajomość języka jest zerowa.

Życzę zdrówka małej i jak najmniej kłopotów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry