reklama

mamy z norwegii

Dzien Dobry :-D
Mama swietnu humoerk bo wstalam z ranca i sobie tescik zrobilam no i wyszo ze nie jestem :-D fuuuu a juz mialam jakies glupie mysli:zawstydzona/y:... a Maya ma dopiero 3 misiace i wogole....ale bosko :-D
Agata moja tez czasem dluzej ssie piers a czasem krotko. wczoraj odjechala o 23 i spala ciurkiem do 10 rano :szok::rofl2: rekord :tak:!
Sniadanko i ja wyruszam n akawke do voksdal :tak:sama z dziewczynkami, no a wczesiej od glupiego urzedu :angry:.
a u mnie ladnie sloneczko swieci...jest mrozno ale za to jasno :-)
milego....

reklama
hej dziewczyny. nie zglådalm bo chor, poztym J. byl z nami ostatnie dni w domu i spedzlismy czas razem i malo przy komputerze. wczorj wzielo mnie, spkowalam rzeczy dla siebie i Mi$ki i przyjechlam do Ulvik bo ten tydzien J. bedzie pracowl od rn do nocy.

ale najwazniejsze jest to ze

emmie wyszedl pierwszy zåbek!!!!! prawa 1-ka!!
:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie po przerwie
Kasia - hoho ale newsy, gratulacje dla Emmy ! :-) Ciężko było? Stosujesz jakiś żel typu Dentinox?
marta - ooo no to też dobry news że rodzeństwa jeszcze nie bedzie.
Agata współczucia z tym NAVem, nie jestem dokł.w temacie, Wy ubiegacie się od nich o jakieś pieniądze?
Lilka - super że przemeblowałaś pokoiki, a radość dzieci - najlepsza nagrodą.
U nas jako tako, tzn.humory dobre w miarę.
Karola rozrabia, czyli szybko raczkuje do celu, np. mamy drugiegi kompa w salonie i od wczoraj kabelki ciągnie.Albo poluje na moje klapki i do dzioba...ehhhh
A i drugi ząbek jeszcze nie wylazł,ale jest sporo płaczu i żel stosuję co najmniej 3x dziennie.
Za oknem zimno, ok.-4st i ponuro. Na spacer do sklepu ok.14 tak żeby pospała. Wczoraj spała 3h po poludniu! z czzego 2h na mrozie,ale potem się zlitowałam:confused:

nalepsze życzonka dla Emmy
2iudco1.jpg

witaj Lena:tak:, zapraszamy serdecznie:-)
U mnie mrozów ciąg dalszy, ale ruszylismy sie dzisiaj spytac czy nas przyjmą na to zaległe szczepienie, okazało sie , że nic mu tam nie brakuje , tylko mi nie wpisali jednej szczepionki ,ktora miał w N, no a ja jak zwykle zakręcona , na 10 lutego umówolismy sie na pneumikoki, ale w pl panuje jakas zaraz , nie wiem czy zdołamy sie uchronic przed tymi choróbskami,bo zewsząd atakują, u mnie w rodzince to juz jakaś epidemia:baffled::wściekła/y:.
a jak u Was pogoda?

witaj Lena:-)

Marta- to spadl ci kamien z serca co;-)

Kasia- a jedz co bedziesz sama siedziala, i tak duzo siedzisz sama.. choc napewno dobrze wam to zrobilo ze mieliscie kilka dni razem no i maly detosk od neta:-D

a wiecie ja dzisiaj napisalam posta przed wyjsciem do przychodni i mi zniknal:angry: ale duzo nie bylo wiek wklepie raz jeszcze..

dzisiaj zadzwonili do mnie z przychodni zeby odwolac jutrzejsza wizyte dla Daniela ze szczepieniem...ja powiedzialam ze nie ma mowy i ze musi byc zaszczepiony w tym tygodniu bo ja wyjezdzam... no i krotko z nimi i na temat to sie wszystko da zalatwic,, mialam dzisiaj przyjsc na 13. Maly oczywiscie bardzo plakal i juz widze ze pewnie bedzie ciezka doba. Spi w bujawce i sie buja.... wazy 6 kg i mierzy 60 cm.
nawet nie mialam gadania za uszami ze dalam mu butle (bo ostatnia to mialam taka hesesoster ze szok:baffled:) ta calkiem fajna.

a wiesz Marta ze wczoraj jak sie dossal tak do tego mleka na wieczor 200 ml to skonczyl jesc o 21:30 i nastepnym razem jadl o 5 rano:szok:

a ja dzisiaj zrobilam zakupy na torta i bede jutro robic bo tacy norwedzy przychodza do Sandry w czwartek, a chce zeby przegryzl sie jedna nocke wczesniej;-) Sandra czesto tam nocuje, wiec chcieli uczcic jej urodziny. W sobote jest glowna impreza, beda sami Polacy:-) ale nic duzego tylko tort i kawa, bo kasy nie ma przed wyjazdem na szalenstwa. W niedziele tescie chca wpasc na chwile, bo oni zawsze chca sami.... moze i to lepiej bedzie latwiej i szybko. Powiem tesciowej zeby zrobila torta bo ona naprawde potrafi zrobic dobrze, no a ja 3 to nie bede robic, bez przesady:baffled:

cześć wszystkim! witaj luna:-) gratulacje dla emmy:happy: ja nie mogę się doczekać i pewnie przez to poczekam długo na tego pierwszego ząbka:dry: niedano wróciliśmy z lotniska,siostra niestety nam odleciała:-( teraz byle do świąt i przyleci znowu z dziadkami:-) szybko zleci,przy takim małym urwisku to nie zdążę się obejrzeć a będzie wiosna:szok: póżniej do was zajrzę bo wymyśliłam sobie,że namaluje coś Natankowi do pokoju:baffled:

O natanek a co tam malujesz?
Agatha niezly klocek, juz 6 kilo, dobrze, ze wymusilas to szczepienie, u nas byla ta sama sytuacja przed wyjazdem, pielegniarka sie rozchorowala i w koncu w dzien wyjazdu bylismy w przychodni w centrum zeby zaszczepic.
witaj Lena i gratulacje
ana mam nadzieje ze czarusia jakos omina te chorubska, slyszalam o epidemii grypy
Istra moja tez sypiala na dworze i wszyscy w PL byli oburzeni
marta co tam zalatwilas w urzedzie, i jak spotkanko?

Iza. z tym zebulem Emmy to mam meksyk bo placze Malenka duzo wieczorami a jeszcze po ostatnim wyjezdzie jak miala zatwardzenie spakowalam czopki glicerynowe ale o tych na uspokojenie czy zel na zåbkowanie to nie pomyslalam.. wiec przechodzi tak rzeklabym "po norwesku" - na zywca!! :-D:zawstydzona/y:

moja Emma tez od poczåtku zimy spi na dworzu i na mrozach. czesto zostawiam jå na zewnåtrz do momentu az sie obudzi. ostatnio przesadzilam jå w spacerøwke i w sumie chcialabym zeby sobie troche swiata pooglådala no ale z tym to nie zawsze wyjdzie wyjdzie.. tak jak dzisiaj. czekalam ze spacerem do "po drzemce" potem obiadek ze az juz slonko zachodzic zaczelo no ale i tak wyszlysmy, a Ona 15min i lula w wøzku a na powrøt sie obudzila..

a z tå jej aktywnosciå to tez ostatnio kosmos. na pupci nie usiedzi, na råczkach tez nie. gløwne atrakcje to kabelki :szok: i gazety. juz dzisiaj z oka spuscilam bo u babci akurat siedziala a ta jej reklame do råczki dala i zadowolona a Emma sie nazarla ze az na wymioty jå wzielo :szok::wściekła/y: zla bylam bo nie po to dziecko pod opieke daje!! :wściekła/y: teraz to trzeba miec oczy nawet w d--ie i na krok odejsc nie mozna :-(:-D szok!!

ok. nadrabiam co nastukalyscie bo kompletnie nie w temacie jestem...

reklama
hej Babki :-D
w urzedzie nie bylismy bo....ach ppzarlam sie o to z mezem...ehhhh:sorry2: no i wsxiekla pojechalam na kawe. A tam bylo fajnie :-). Niedawno wrocilam w sumie i znowu nerwa dostalam bo nie bylo mnie 4 godz a w domu...:angry:...ehhhhh
no nic...zaraz biore sie za sprzatanko :sorry2:
Lena Witaj :-) pewnie ze mozesz dolaczyc :tak: nie krepuj sie i pyatj o wszystko :tak::-).
Kasiu GRATULACJE DLA EMMY !!!!!!!!!!!!
no to fajnie ze jedziesz do Ulvik :-)
Agata oj spadl spadl :-D bo glupie mysli lataja po glowie :-D
oj b iedny Danielek:-( Mayke tez to czeka :tak:. Ewelinka a Nicolka jak ?
juz po szcepieniu ?
Anka to dobrze ze Cezarutki nie musi byc dodatkowo szczepiony :-D tylko to pneumo :-( ...
Agnieszka i jak maluszki? nabrily cosik jeszcze?
dobrze ze u mnie sa wszedzie panele drewniane nie malowane wiec moge leciutko papierem zetrzec jak cos Natali wpadnie do glowy zeby popisac a zcasem to robi :baffled:niestety....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry