reklama

mamy z norwegii

no w takim razie jak od dawna to cos w pokarmie nie tak przyswaja, ty musisz sama wyeliminowac i sprawdzic co dostaje , z małymi brzdącami tak jest , że jeden objaw moze pasowac do stu rzeczy i bądź tu madry , my przez kilka dobrych miesięcy nie wiedzielismy , ze ma alergie na mleko , i jęczał z bólu a my nie wiedzielismy od czego:baffled:, i po plamkach na buzi stwierdzono skazę ,a pediatra to zbagatelizował:-(, biegalismy od lekarza do lekarza , ja tam jestem ostrożna , to nie panika:-D.a te kupki totez iał przez długi okres i to tłumaczyli przez zębole, no i co róż infekcja- to tez zielone.
no ja tez słyszałam , ze ol. wysusza i codzienne mycie, ale u mnie to nie miało jakiegoś znaczenia i skóra była super mimo , że stosowalam ol.
Moze inne mamuski obeznane bardziej w tej kwestii i cos poradzą:)

Ostatnia edycja:
reklama
jhsdn7.jpg

DOBRANOC...SPOKOJNYCH SNÓW....

czesc z rana

wczoraj mialam kupe rzeczy do zalatwienia, no i tort do zrobienia, bo dzisiaj mam Norwegow... a i telewizje pl podlaczylam, choc nie obeszlo sie bez problemow:baffled:

dzisiaj tez niezle zamieszanie bo zaraz wyjezdzam do ubezpieczalni zeby odebrac zielona karte do wozu, a o 12 przyjezdza znajomy zeby wymienic hamulce, zrobi to jutro podbije przeglad i moge kupowac bilety na prom na przyszly tydzien.

o 17 przychodza goscie, wiec nie wiem czy bede miala nawet chwile zeby dzisiaj zajrzec,, choc kto wie nigdy nie wiadomo jak sie wyrobie;-)

milego dzionka zycze:-)

15md5x5.gif

No Agata to masz troche robotki dzisiaj:-)...
KAsiu ja nigdy nie patrzylam na kupki ale zielone to sa na zabki lub jak miala np katarek:tak:. A co do skory to moze od proszku albo plynu do plukania :confused: jak uzywam "sebamed" z apteki taki lotion do ciala dla niemowlat i jest super, a wloski i pupcie myje w "natusanie" :tak:. A olowka wysusza jezeli sie uzywa na sucha skore jak jest w kapieli albo na mokro sie smaruje to ok.

a to dla Nicolki:
k3spwx.gif

24wr31d.gif

witam!!! mój mały też ma suchą skorę,najbardziej w okolicach brzuszka i pod paszkami ale miał też na buzi,używam kosmetyków nivea,tylko czasami oliwkę johnson,smarowałam mu to oilatum soft i zeszło ale jak przestałam smarować to znowu miał suchą:dry: jak siostra była też narzekała,że po prysznicu ma suchą skórę dlatego wydaje mi się,że to przez wodę,ale spróbuje smarować oliwką jak jeszcze będzie mokry :tak: tampeza dzięki za informacje ale już parę rysunków zrobiłam także nie będę kupować i jak tylko obcykam jak to pokaże fotki:eek: ah zapomniałam dodać,że Natan nie budzi się już w nocy:happy: kładę go ok 20.30 a budzi się o 7.30 tak jak Arek wstaje do pracy,dzisiaj to nawet nie gęgał od razu żeby go wyjąć tylko sobie siedział:rofl2:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny
Kasia - piszę odrazu póki młoda spi. NAsza też miała plamki suchej skóry i ....zaczęło się jak kupiłam ten chol.fioletowy płyn do kąpieli. Niestety:wściekła/y: Johnson b.uczula! !!! Sama się w nim myję, tzn. kupiłam jeszcze żel pod prysznic z tej serii, i mi nic nie jest.
Potem suche placki zniknęły jak zaprzestałam nabiału, tego płynu a zaczęłam kąpać w Oilatum,.
Teraz znów mocno ma (jem nabiał,ale bez mleka, nie kąpie w Johnsonie a cały czas w Oilatum),są to suche plamy pomiedzy dłońmi a łokciami. Dzis byliśmy nawet u lekarza i mamy steryd Locoid!
Bo wg niego to nie alergia a egzema, i że zimą niby częściej się pojawia!:no:
Ale zamiast sterydu poprosiłam by MM kupił A-derma Exomega, akurat mają tilbud w Vitus Apoteket.:-) Ponoć w PL lekarze polecają, a i ten nasz dziś mówił że też możemy.
A-derma A-DERMA EXOMEGA krem do twarzy i ciała do skóry bardzo suchej i atopowej 10% TANIEJ! - Apteka Savima o wiele bardziej delikatne. Jak nie pomoże to dopiero steryd:angry:

A co do słoiczków z obiadami norweskimi to K.prawie wymiotowała po jakimś mięsnym z makaronem....okrutnie niedobre.,..Więc mobilizuję się do gotowania snart:tak: Kasia - musimy dać radę.
K.je tylko deserki HIPPA i kaszkę z PL.
Zając - super newsy! Jak dobrze że mały jest już cały i zdrowy.

U nas fajna zima, śnieg, mgiełka...tylko już się topi..

Kasia ty masz so dobrze:):-D Madonna-uwielbiam ją :tak:
widzisz moze to ten "na usypianie" J. tak uczula i po nim ma sucha skórę:tak:, ja tez stosowałam Oilatum, super , szczegolnie przy AZS jest rewelacyjny:tak:.
U mnie dzionek minal na ostrym sprzątaniu , wszystko na cacy i błys wyszorowałam, zostało mi jeszcze pranie do rozwieszenia i laba:tak:, chociaz przy czarku wakacji nie ma , zaraz wpada koleżanka z coreczka więc zacznie sie sajgon:szok: i tak wkółko:wściekła/y:.....
milego dzionka:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry