reklama

mamy z norwegii

hej

ja dzisiaj od rana na nogach, a to dlatego ze auto stoji, kasy nie ma dopiero za dwa tygodnie moge naprawic a Daniel mial w koncu ta zalegla szczepionke hepatitt b i musialam autobusem jechac. Ale nie ma co narzekac bo mam 300 metrow od domu i zatrzymuje sie tez blisko tylko pod gorke musze wejsc i jestem. Tylko troche czasu zajelo, ale za to maly i Sandra mieli wycieczke;-)

dobrze ze maz byl ze mna to byla inna pigula i tak z nia pogadal ze mimo iz nasza sie nie zgodzia to po dobroci wywalczyl szczepienie dla Daniela. Powiedzial jej ze kazdy w naszej rodzinie ma i glupio ze tylko Daniel nie no i czesto jezdzimy tu i tam..... no i dziwo (bo nie mialam nadzieji ze przejdzie) powiedziala ze nie ma sprawy, mozna to zrobic tylko ze on juz jest duzy i ze byl w Polsce to trzeba odczekac 8 tygodni od powrotu, zrobic taka mala probe i potem normalne szczepinie. Co za kraj, co inny czlowiek to co innego. W urzedach tez tak jest, jak to Lilka doswiadczyla:sorry2:

juz po obiadku, dzisiaj wczesnie;-) idziemy sobie z Danim polezakowac;-)

reklama
witam!!!
agata fajnie,że udało się załatwić to szczepienie:tak:
lila wysłałam ci zaproszenie na nk i póżniej zaczne poszukiwania marty :-D

u nas dzisiaj znów pogoda do kitu:-( nie byliśmy wczoraj u Madzi,mooooże dzisiaj się wubierzemy bo z mojego A.straszny pracocholik się zrobił:dry: czemu ja jestem takim cykorem i boję się jeżdzić jak jest śnieg...:confused:

lila a ile jest za to placone wiesz cos wiecej?

bellakama o dlugosci mini to ja sobie moge tylko pomarzyc.. bo golony mam takie ze wszystkie nasze dzieci z BB przez pol roku by chyba nimi wykarmil!! :-D u mnie w modzie dlugosc mini - do kolanka a ostatnio cos mi sie uwidzialo tez na styl hippi (wczesniej nie bardzo bo nie lubilam jak sie miotalo miedzy nogami) i nosze do kostek - ale to bardziej na lato - lekkie i przewiewne..

my wrocilysmy ze spacerku..oczywiscie hotel i sklep - po batonika i cotygodniowy zestaw losøw.. a zapomnialam sie Wam pochwalic. w zeszlym tygodniu kupilam w Voss i zdrapalam "ta£zena"!!:-) jippiiii!! :-D

natanek ja sie juz wprosilam!!

dziewczyny a wogole przed chwilå dostalam SMSa reklame.. to nic ze to nielegalne z ich strony i nie wiem skåd wzieli møj nr ale mimo wszystko warto miec takå informacje.. czesc z Was juz pewnie wie bo zalatwiala takie rzeczy ale w razie czego podaje..

NorText.net - Norwesko-Polskie Biuro Tlumaczen Przysieglych w Oslo
tlf. 40200314, fax 22294444
www.nortext.net
mail: nortext@nortext.net

Natankowa Kasiu ja też się wprosiłam:-D

Ja mini noszę ale bardzo rzadko. Za to mój mąż ciągle mnie do tego namawia bez większych rezultatów:-D I nawet sobie zażyczył, żebym przyleciała do niego w mini i super kozaczkach haha to takie jego marzenie, zobaczyc mnie tak na lotnisku:-) Ale se chyba facet sprawy nie zdaje jakie to niewygodne zwłaszcza w podróży:tak: No i niestety mini nie było, musiła się tylko kozaczkami w spodenkach zadowolic:-D

:-D:-D:-D fajne marzenia ma ten Twøj måz!! :-D møj takich nie ma nawet jak mu proponuje ze moze cos zaloze - tak tylko dla Niego!! :-D no ale to taki wychøw - zimny norweski. i musze sie zawsze dopytac czy ladnie wyglådam!! :wściekła/y: no a On mi na to - Ty zawsze ladnie wyglådasz - nawet jak brzydko.. :wściekła/y::-D niby dobrze ale czasami czlowiek chcialby cos milego uslyszec nie? - bo kobiety prøzne så!!! :rolleyes::-D

mam przerwe !! :-D

dzieci spia WSZYSTKIE SZTUK 3 :-D ja upieklam mufinki z czekolada i popijam sobie je capucino
mhmmm dietetycznie jak nie wiem co :baffled::-p

Kamila jak bedziesz cos wiedziec szybciej o tym kursie z Nav to napisz
mi sie podoba to,ze oni po tym kursie znajduja prace kursantom :tak: to mi przeogromnie sie podoba,bo u mnie jest pare polskich tu biur posrednictwa pracy i niestety to zaden miod byc ich pracownikiem
ja wlasnie chce isc do pracy od razu na kontrakt norweski a nie przez jakiegos polskiego posrednika :dry: dlatego zapisalam sie na kurs na ktory chodze

Kasiu nie wiem jaka to jest kwota :no: mi ten znajomy mowil cos o paru tysiacach,ale wiesz...moj norweski jeszcze nie za dobry i nie zrozumialam go,mowil cos o 4 i 11 tys. nok,ale nasza rozmowa przeplatala sie z ile nav daje na opiekunki do dziecka i to chyba cos 2-4tys.,a niby nav miesiecznie daje kursantowi 11tys.,ale on sam nie byl pewien i w sumie chcial ze mna w srode jechac do Navu sie wszystko dowiedziec,ano ale nie udalo nam sie razem pojechac
jak bede wiedziec po poniedzialku wiecej to od razu napisze:tak:

natanku Kasiu dziekuje za zaproszenie :-)

wieczorem w spokoju wlece na galerie

dzieki Lila za info! to jest kurcze swietna opcja! przyjemne z pozytecznym! no i to ze potem pomagajå znalezc prace.. mi by to tez odpowiadalo tyle ze jak bedziemy sie przeprowadzac do Ulvik to J. chce tam swoj biznes - taki rodzinny - czyli ze ja tez bede pracowac (wiec ja problemu z pracå nie mam tylko chce sie wkoncu dobrze nauczyc tego cholernego norweskiego) no i nie wiem czy by mi pozwolil na cos takiego..:baffled:no i jeszcze sie zastanawiam czy w Voss (najblizsze miasteczko) byloby cos takiego bo Bergen oddalone o 150kilosøw odpada..:zawstydzona/y:

reklama
Wpadam wiosennnnieeeee bardzo :-)
Też się wprosiłam do Was na NK....bo ze mnie szpieg pierwsza klasa....
Kamila ooo to daleko mieszkasz, ja byłam najdalej w Lillehamer właśnie. Twój M (immiennik mojego Męża) tam dostał akurat pracę? CO robi?
Jak CI się żyje tam?
Kudłata śpi 3cią godzinę na dworzu juuuuppppiiiii:-D połaziłam z nią 1h po lasach i nad fjordem, wygrzałam się,super, baaardo dobrą mam energię... BO udało się mojej Bocianowej koleżance 2gie invitro, a ma już 36lat więc euforia! :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry