reklama

mamy z norwegii

ja tez slubu z Jorgeirem nie mam.. rodzina zarowno z Jego jak i mojej strony podgaduje, smieje sie i zartuje a my razem z Nimi..najbardziej to moja babcia - mowi ze "na wesele by chciala i potancowac":-D.. wiadomo ze tutaj w Norwegii zwiåzki bez slubu i jeszcze z dziecmi to chleb powszedni, w PL troche z tym gorzej no bo grzech i niemoralnie ale ja w dupie to mam.. czas pokaze.. mi tak na dobrå sprawe do tego miodu sie nie spieszy choc czasmi w glowie ukladam sobie ceremonie, liste gosci i inne takie tam... :-D no i pizdziunek na paluszku bym chciala - to chyba najwiekszy argument!!.. hehe!! (zartuje...)

reklama
no wiadomo kobitki zawsze marza o tej bialej kiecce:-D, ja już mam gps na paluchu , ale nie o to chodzi....wkurzyła mnie tym gadaniem:wściekła/y:święta od święta i tak polowa ludu w tym kraju!!!! ja jeszcze pamiętam jak tak se zylismy z moim i slyszałam od jedych , że jak tak mozna i takie tam , a teraz co po kościelnym a zdradzali sie na prawo i lewo i rozwód , do jasnej ciasnej jaki rozwód jak kościelny mają ...nie kumam!!!!

no wlasnie!! z calym szacunkiem ale w takich chwilach to jedno mi sie na usta cisnie!! Polacy i te ich zasciankowe zasady!! normalnie "wiesniaki Europy!!"..

..ostatnio czytalam dyskusje na temat wystepu Madonny w PL. i niektore komentarze ze to 15 sierpien - Swieto Wojska Polskiego no i przede wszystkim Wniebowziecie!! ze Ona (Madonna) to napewno na umyslnie zrobila (czujesz!! bo Ona nic tylko kalendarz studiuje!:wściekła/y:) bo kontrowersyjna jest!! i ze to czas swietowania i pielgrzymek!! nie rozumiem!! przeciez to wesole swieta a nie zeby sie krzyzem w Kosciele polozyc i plakac!! a pielgrzymka tez pojedzie, tyle ze jedna wiecej do Warszawy na Bemowo!!!:-D:wściekła/y: NORMALNIE "KREJZI" CI LUDZIE!!!

no dokladnie , ale mnie rozbawiłaś tym postem :):-D
ja sobie tak myślałam , ze jakies akcje bedę z tego powodu jak mi pisałaś , że tego dnai będzie w pl:tak:....mnie to nie robi:no:
wiesz co , co dopiero pisałam o tych zabawkach i bateriach :-D no i mam wyciągnal cymbałki i nawala w nie :rofl2:, oj moja glowa biedna:))))):baffled:

hej

przede wszystkim zapraszam na watek mamy z norwegii tam gadamy na bierzaco;-)

a tak konkretnie na pytanie to ja mieszkalam w Sola i polecam polskiego lekarz a w przychodni w Kvernevik. Lekarz nazywa sie Zbigniew Czarnecki, bedziesz mogla po polsku. A jesli chodzi o polozna to chodzilam w Sola w helsestasjon (przychodnia dla dzieci i tam razem jest tez polozna). Nie pamietam imienia, ale taka blondynka wysoka, szczupla z dluzszymi wlosami. Prowadzi plywanie dla ciezarnych i to gratis bo jestes z Sola kommunne, wiec jak masz ochote to mozesz korzystac cala ciaze:-)

no zapomialam sie jeszcze pochwalic , dzisiaj wiosna zawitała u mnie w domu , kupiłam sobie żonkile i świecą mi na parapecie aż mi miło i ciepluśko na serduchu:tak:..no i jeszcze kolczyki w kolorze turkusu a dla Czaruchny kamizelke w romby:happy::rofl2:
a Emma buszuje czy zasnęła?
a tak na marginesie , jak moje maleństwo , jak dzidzia?

Ostatnia edycja:
reklama
tos Matka zaszalala!!! :-D ale powaznie - to ja tez uwielbiam kwiaty w domu na stole.. czasmi sobie cos tam kupie i postawie i od razu mi lepiej i dom piekniejszym sie wydaje!! :tak::-)

Emma mi sie wlasnie przed 10min obudzila i jojczy!! a link super, poczytam wiecej ale pøzniej bo musze ponianczyc Malå teraz.. do pøzniej! :Ø***

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry