reklama

mamy z norwegii

No pozałatwiałam wszystko z Czarkiem , najgorzej w urzędzie skarbowym , bo tam nikomu się nie spieszy a ja tylko przy okienku stałam jak taki kołek , żadnej pani nie było...a ja czekam i czekam w końcu poszłam poszukac kobieciny, a ochroniarz mi mówi , że przed sekundą wyszła ..kurka jego mac , ja czekałam przy okienku 15 minut :wściekła/y:nie wiem czy to chwila ,ale jak jest napisane , że od 8-13 to chyba wszystko jasne , nawet tabliczki , że zaraz wracam :szok:a Czarek już ugotowany w tym kosmicznym kombinezonie i krzyczy" ja chce wyjśc":crazy:, w końcu jak przyszła to z łachą, i trwało sekunde jak mi wydała zaświadczenie:tak:.potem musiałam pojechac do tlumacza i pełno papierów przetłumaczyc na ang. i wczołgac sięz wózkiem na 4piętro:wściekła/y:oj mówie wam , ale sie zmachałam:sorry2:, na szczęście pogoda się zmieniła i slonko się uśmiechało:-), więc zaliczyliśmy spacerek po Gdyni i obiadek w restauracyjce, jeśli mogę to tak ujac:-D.
IZA TO FAKT TEMPO W TRÓJMIESCIE INNE, wiesz co to już mi się zaczyna udzielac:-(:zawstydzona/y:, ale ci ludzie to masakra wszędzie się spieszą , babcie sie pchaja dziadki też ...szok, przeciez wiadomo , że ja wychodzę z wózkiem z autobusu to tyłem i nie widzę co jest za mna ,druga rzecz pierw sie wychodzi a dzisiaj jeden dziad pcha sie, ale się nie cofnie tylko musi na mnie :crazy:, wszystko szybko szybko i nerwowo:szok:...normalnie inny świat

Ostatnia edycja:
reklama
wielkie buziaki dla Adusi
9pqu6q.jpg

Dolaczam sie do zyczen :-) Najlepszego :-)
u mnie dzisiaj dzien zalatany
Bylysmu z Natala u okulisty i niestety okularki sie klaniaja i do duza ma wade bo +3 :szok:...matko:zawstydzona/y:! na okuliste czekalismu 2,5 miesiaca bo to lekarz z komuny, ale za to za darmo. Pozniej do optyka i malo zawalu nie dostalam bo za "okularki" kurka 3000nok ale mamy papier do wypelniania i "tryg" nam odda czesc kasy za to ale najpierw trzeba wylozyc tre tusen kroner:baffled:. Ale to nie koniec przygod bo pojechalam do apteki zamowic szczepionki i okazuje sie ze musze jechac po jedna nowa recepte bo byla niby jednorazowa, ale chociaz od reki mi recepte wystawila ale wcisnac w kolejke do lekarza juz sie nie dalo. To wlasnie wrocilam z legevakt(pogotowie) i co...oczywiscie nic osluchowo, mam podawac efedrin(drugie cudowne lekarstwo po tranie ;-):-D) mam nadziejej ze pomoze:tak: no i jak chce to moge ja w piatek zaszczepic bo on nie widzi przeciwskazan ale moge tez opoznic o tydzien i tak zrobie dla swietego spokoju i mojego sumienia:happy:.
a jutro jade wloski farbowac he he ciekawe jak wyjdzie kolorek....40 min stalam przy polce i sie zastanawialam az w koncu poprosilam o pomoc i z pomoca babki wybralam :nerd:
Anka wspolczuje ze musisz z malym wszedzie jezdzic, a wiem ze to czasem wkurzajace bo Ty chcesz jedno a dziecko drugie:zawstydzona/y:...ja tez nie mam komu wcisac moich dzieci :-D
Aniu Zajac ja nie wiem nic o lataniu z maluchami, sorki nie pomoge:no:, NAtala miala 2,5 roku jak pierwszy raz leciala i mnie juz wyprowadzala z rownowagi bo biegala od dziobu do ogona,ale powiedzcie mi jak utrzymac takie dziecko na miejscu...ale stiuardessy byly wyrozumiale i sie usmiechaly:rofl2:
Izka nie skumalam o co chcodzi z biletami:confused: to lecicie czy jedziecie samochodem:confused:
Agnieszka napisz mi czy paczki dotarly do Ciebie? bo pojde sie spytac na poczte gdzie utknely...bo dluuugo nie dochodza:baffled::confused: ciekawe
Agata mialas racje to chyba przesilenie wiosenne tak na nas dziala:sorry2:
Kasiu jestesmy z Toba w radosci i smutkach takze jak co pisz...zawsze pomoze jak sie komus wygadasz/ wypiszesz :-)

Buziaczki

Ostatnia edycja:
Marta - ooo to dzień pełen wrażen. Kurcze ale wada+3, jak ją sami wykryliście ze poszliści do okulisty?
A my amy bilety na SAS 1-17.04, ale w miedzyczasie M.zastanawia sie czy niewarto wywiezc PL auta do PL. wowczas on traci 1 bilet tam na lot, a musi zabulic 850PLN za prom ze Szwecji do GDY.
Mamy drugie auto NOR i to spokojnie mozemy uzywac, a z tymi na pl numerach troche nie teges:crazy:
Ana - no szok, jak już czytam Twoje opowieści to mi się odechciewa..ale bedzeimy tam ponad 2 tyg więc przeżyjemy:tak:
Skoro do NOR nie polecisz to może chcoiaż spotkanko z nami ?
Kasia - WRACAJ:tak:
dziś sama byłam cały dzień, oczywiście krzyż daje znaki....

cześc laseczki
Marta duży wydatek , ale dobrze , że oddadzą poźniej, biedna Natalka z ta wadą:baffled:, ona jest do wyleczenia jak bedzie nosic okularki czy jak, bo się nie zanam..:confused:
Iz pewnei tak wyjdzie , że zalegne w pl...ale mowie ci jak się juz przyzwyczaiłaś do norweskich klimatów to będziesz chodziła wkurzona na początku pzrez tych ludzi i polska kulturke , juz nie wspomne na ulicy jak autkiem:szok:....
a ja wieczorowo u kolezanki na ploteczkach , dzieciaki się wyszumiały:tak: wybawiły , troche pokłociły a ja pogadałam , zagadałam i posmiałam , ale wyobraxcie sobie jakie historie:-D , koleżanka mi opowiadała o swojej byłej sąsiadce jak to ona karmiła schabowym i bigosem 10-miesięcznego dzieciaka:szok:, jak dla mnie to chore, ja nie wiem po co ??:rofl2::baffled:moze wy macie też takie praktyki, no ja troche z wszystkim później przez ten refluks:sorry2:..ale bigos , jaja co?no ale teraz mi sie to odbija , ze wszystko później wprowadzałam bo jakiś wybredny... z zupek to pomidorowa , rosól, żurek i nic więcej a nad chlebem to musze stac , żeby zjadł, nie wspomne o mleku:baffled::angry:, to juz wogóle po nutramigenie sie zrazil i teraz jak steruje małolat menu , że szok:-D

Adusia dziękuje za życzonka :-)

Apropos auta na polskich nr. Męża kolega był na dwu tygodniowym urlopie i żona z dziecmi przyjechali do niego właśnie autem na PL nr. Jechali sobie na wycieczkę i mąż kierował tym autem i traf, że POLITI ich zatrzymało. Odrazu sprawdzili, że pracuje tu ponad 2 lata i bez gadania wysadzili całą rodzinę a auto scholowali. Dostał 150 tyś koron i nie chcieli wogóle słuchac jegi tłumaczeń. Koleś załamany:baffled:
Także lepiej nie ryzykowac.

My dziś dwa spacerki zaliczyliśmy. Humorek jak narazie dopisuje, oby tak dalej:-)

Marta jednym słowem miałaś dziś "dzień przyjaźni ze służbą zdrowia" ale w szoku jestem, że okulary tu tyle kosztują :szok: No i wada też nie jest mała.

Ania to się nalatałaś :baffled:

Ania w szoku jestem :szok: Jak można 10 miesiecznemu bobasowi dac schabowego i bigos :szok: No ale moja sąsiadka jak pilnowała moją 4 miesięczną siostrę to ją pomidorówką nakarmiła. Siostra żyje i ma się dobrze:-D A więc widac, że wszystko jest możliwe .... i jak to Kasi tata powiada "nie można tylko parasola w dupie otworzyc" :-D:-D:-D

no wiesz ten dzieciak po tym schabowy też żyje , ale nie wydaje mi się to dobre...
z tym parasolem to dobre...ja nie wiem skąd ona bierze te teksy:-D:-D:-D:-D

Marta - rzeczywiscie niezla cena z okulary:szok: ale ja slyszlalam ze znowu daja dobra gwarancje na nie to moze chociaz to dobre i mam nadzieje ze trygg wam zwroci wiekszosc kosztow, ale nie orientuje sie wogole:confused:

Ania - zapraszam do Warszawy tam to dopiero wyscig szczurow:szok: pamietam ze jak przyjechalam pierwszy raz samochodem do Trojmiasta to tak mi sie spokojnie i blogo wydawalo:baffled:

a tak naprawde to odczulam ten wyscig jak juz wyjechalam do Norge i zaczelam przyjezdzac czasem tylko. Normalnie szok z chodinika mnie prawie przegonili i malo co nie zdeptali, tylko dlatego ze nie bieglam prawie z nimi tylko szlam:szok: widzialam miny ludzi ktorzy sie wkurzaja ze zapiekanka w piecu za dlugo siedzi a oni sie spiesza na tramwaj itp.. jakby drugiego za chwile nie bylo.... i wiecie sama siebie zobaczylam przedtem. Zyjac w tym od urodzenia to naprawde nie zdaje sie sprawy z tego. Znowu jak przyjechalam tutaj to ten spokoj wprowadzal mnie w jakis niepokoj, takie to nieznane bylo mi, ze sama nie wiedzialam co ze soba robic:baffled: maz mi kupowal bilety do Wawy co 3 miesiace zebym jakos odzyla bo tak mu trulam ze mial dosc:sorry2:

a u mnie z nowosci to tyle, ze sasiedzi opuszczaja cale pietro gdzie wynajmowali 12 pokoji (firma) i wywoza duza smieci bo nazbierali tego mnostwo i wiecie ze mieli miejsce i zabrali mi duze rzeczy ktore mialam tez do wyrzucenia a do mojego kombi by nie weszlo:-D super troche posprzatalam, czesc rzecy sie znalazlo. Dzien pozytywny pod tym wzgledem.

A smutny bo nasi najblizsi przyjaciele, Polacy, dowiedzieli sie dzisiaj ze firma bankrutuje i zostal bez pracy:-(:-(:-( kurcze, rozwalilo mnie to na lopatki, bo duzo Polakow mam tutaj wokol ktorych jeszcza znam z PL, ale tylko nie oni:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
az do mnie nie dociera. Nic mieli oszczednosci i idzie na bezrobotne oczywiscie. Tylko kurcze gdzie on teraz robote znajdzie przy takiej konkurencji, przeciez tyle osob bez pracy i to Norwedzy tez nie tylko obcokrajowcy:baffled: zalamka:baffled:

reklama
wiecie co z tymi okularkami to bylo tak ze wykryto 2 lata temu i dostala okularki i miala je nosic ale ze lekarka radzila zeby nie przymuszac dziecka do tego bo to nie pomoze wrecz odwrotnie wiec nosila jak chciala, np do ogladania bajek...no a w zeszlym roku tesciowk azapomniala nam wizyte zamowic u Nalaki okulisty wiec jakos odpuscilam a Natala juz wtedy czesciej sobie sma zakladala wiec myslalam ze bedzie ok a tytaj zonck:baffled:...a wtedy miala tez nie mala bo +1,5...ale wada do wyleczenia wiec spokojnie...bez stresu
a z tym jedzonkiem to naprawde jaja :szok: schabowy...he he bigos...to nniezly bigos z dzieciaczkiem miala :tak:...moj wujek kuzynke (6 miesiecy)plackami zeimniaczanymi nakarmil :-D a ciotka myslala ze go zabije :sorry2::-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry