reklama

mamy z norwegii

reklama
ja tylko na chwile i spadam spac, bo jutro od rana znajomi sie beda przewijac
marta bardzo dziekuje, dostalam jedna paczke dzis, i powiedzieli na poczcie ze druga jest gdzies tam wyslana :szok:i jutro maja ja przyslac do nas na poczte. do odebrania bedzie jutro po poludniu albo pojutrze

no kurde rzeczywiscie powazne tematy tu sie rozstrzygajå!!

z tym trzepaniem Polakow na lotniskach to masakra!! ale rzeczywiscie moze i racja.. dziewczyny nawet na legalnych pracownikach z obcych krajøw Norwegia traci bardzo duzo pieniedzy w skarbie panstwa bo nikt nie mowi o pieniådzach wywozonych do PL.. dlatego chwytajå sie wszystkich sztuczek.. jak Polak tu siedzi i zyje to wiadomo ze czesc pieniedzy na rynek wroci.. nie dziwie sie bo same pomyslcie co jakby Polska byla takim bogatym krajem z tak ogromnym naplywem obcych... swojå drogå ja mysle ze tu nie tylko sie o Polakøw rozchodzi. mysle ze innych moze tez sprawdzajå...

Marta niedobre wiesci o Natalce ale chociaz dobrze ze ta wada moze sie wyleczyc.. czy to sie nawroci tylko za pomocå okularow czy jakies mechaniczne zabiegi?? :zawstydzona/y:

a jesli chodzi o kulture i kontakty miedzyludzkie w PL to tak - ja tez co roku to widze i obserwuje.. czasami milcze, czasem usmiecham sie pod nosem ale czasami tez nie wytrzymuje i cos tam powiem.. jakkolwiek. rozumiem ze w PL bieganina ale mimo wszystko jakas kultura powinna obowiåzywac.. ale czy to sie zmieni - dziewczynyny nie wierze..niestety w takim tempie zycia, przy braku pieniedzy i podzialu spoleczenstwa na biedni/bogaci to jest rzeczå naturalnie niemozliwå do wytepienia...:-(

mi tez dzisiaj przyszlo pocztå ze skarbowki... niestety w tym roku to ja bede panstwu zwracac kase - cos ponad tysiåc...:wściekła/y::-( ach.. nielubie,nielubie...

ja tez staram sie ostatnio wczesniej chodzic do løzka.. kilka razy cos kolo czy zaraz po 23 i choc nielatwo mi tak trzymac ten fason codziennie to chyba jednak bede sie starac bo moja Emma ani mysli budzic sie pozniej niz miedzy 06:15-06:45..

acha.. a powiedzonka møj tato to chyba ze "STOLYCY" wziål bo wlasnie jest z Niego rodowity Warszawiak.. :-D

papatki i kolorowych!

ana zadna impreza, spotkania integracyjne, miedzynarodowe (Irlandia, Rumunia, Kanada, UK, NO). pierwsi juz o 10. lece spac, bo rano jeszcze bede przygotowywac

Agnieszka ulzylo mi bo myslalam ze gdzies zaginely...ufff...nie wiem jaka dostalas bo w jednej oddalam czesc ubranek za co BARRRDZO DZIEKUJE:-) czesc jeszcze mam jak spioszki ;-) a z reszta sama zobaczysz hi hi:happy:
ja tez mykam do wyrka bo rano dupcie o 7 trzeba podniesc Natale do przedszkola wyprawic...
Kasiu z tymi wadami to tak jest, ale sa do wyleczenia, w miare szybko zauwazone wiec luzik, ja sie juz nei stresuje po takim czyms a mogla wogole nie widziec :zawstydzona/y:, wiec ciesze sie ze widzi :rofl2:
a co do polaczkow to ja podzielam zdanie i Kasi i Anki, sama mam tutaj znajomych ktorzy by z checia pojechali do domkow w PL na ten czas a tego nie robia bo tez jakas przyszlosc wiaza z norwegia. ja sie ciesze ze lapia...a propos moj tesciu wlasnie tak kombinuje i ostrzegalismy go i wogole a jak go zlapia to zlapia, "nie moj cyrk i nie moje malpy" jest dorosly i wie chyba co robi...
zreszta sa spekulacje jakis zwiazkow rzadowych zeby wstrzymac wyplacanie barnetrygg do PL ze to wyrzucanie pieniedzy bo i tak nie sa wydawane w norge tylko w PL a z "kieszeni norkow " niby placone....a ostatnio czytalam ze oni wcale nie lubia "obcych" ze jest rasizm ale ukryty...mnie nic nie spotkalo nieprzyjemnego a z drugiej strony nawet nie wiem kiedy mnie obrazaja :baffled: tylko sie smieje jak glupek jeszce ....ehhh
jestem zdania "jak kogos traktujesz tak on ciebie bedzie traktowal"

Buziokow Tysiace i snow o ksieciach pieknych :***

2yxk9eg.jpg

cześc dziewczyny, u mnie pogoda znowu doazuje , snieżyk prószy , ale sie zaraz roztapia:tak:, szkoda bo pogoda taka se i pada deszcz na zamiane , wieje a chciałam iśc na spacerz Czarkeim i dzieciakami obok od sąsiadki , ale one po chorobie to teraz nie wiem jaki plan na dzisiaj:confused::baffled:.
a jak u Was?

Witajcie.
Co do wczorajszego tematu kręcących Polaczków to tak jak Wy jestem zdania, że "dziadostwo" trzeba tępic:tak: Wczoraj też apropo tego tematu znajomy nam mówił, że podobno urząd odpowiedzialny za ściganie takich krejzolów ma wgląd w dane podróżnych Norwegiana i Sasa. I stąd właśnie wiedzą kto i kiedy wyjeżdża i wraca. A wiecie w jaki sposób się o tym dowiedział:confused: Przed wylotem do Polski jakies 2 tyg temu zgłosił, że wylatuje i wraca któregoś tam. A faktycznie wrócił 3 dni wcześniej a tego nie zgłosił i zadzwonili do niego z NAVu, żeby przyszedł i poprawił datę powtotu to mu wypłaca o te 3 dni więcej:szok: Fakt, że my mieszkamy w malutkim miasteczku więc może te urzędy jakoś bardziej przyjaźnie nastawione.

A ja dziś jestem uwięziona :baffled: bo mąż zabrał dziś auto do pracy a mało tego w aucie wózek jest, którego nie wyjął i nawet na spacer po wiosce wyjśc nie mogę:crazy: No chyba, że klocka na rękę wezmę i tak się przejdziemy ale czuję, że daleko nie zajdę:rofl2: Pogoda taka sobie - słonko świeci ale mroźno.

reklama
Cześć laski
A mi się zaczął pechowo dzień, bo złapała mnie policja:crazy:
Jechałam do Niuni...wyciągnęłam ją na fajny spacer nad jeziorka w centrum miasta, fajnie było tylko K. prawie 1m,5 h ryczała....ahhh no zawsze śpi w wózku.
Kasia czekam:tak:może być piatnica;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry