reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

no i farmer obok rozrzucil gnojowke na pole, to normalnie wychodzic sie nie chce, wszystkie okna zamkniete:baffled: nic 3 dni wyjete, ale dobrze ze tylko jeden tutaj to bedzie spokoj;-)
hehe ni ema to jak swojskie klimaty :-D:-D:-D
ja mam dzisiaj lenia ...nic mi sie nie chce a mam ogromna gore do prasowania :baffled:
nic...:zawstydzona/y: trzeba sie brac do roboty chyba bo samo jakos nie chce sie wyprasowac :-D
milego dzionka:-)

reklama
Agata ja w Norwegii okna sypialni mam na oborę:baffled: to wiem co znaczy śmierdzieć gnojówą:sorry: Ale mąż obiecał, że w czerwcu ma wynająć inne mieszkanie gdzieś w mieście z dala od takich ekscesów i bardziej wśród ludzi.
Kasiu zdrówka życzę
Aniu i jak u mamy ? Zabierasz ją na święta do domku:confused: No właśnie globułki narazie przepisał, bo nie jest duża to moją nadżerka. Za trzy tyg na kontrolę mam iść to się okaże czy pomogło czy trzeba zamrażać:baffled:

Ja dziś od rana na bilansie z Adą byłam. Wyniki wyszły dobre i żadna bakteria nie przeszła ode mnie na Niunię. Odetchnęłam z ulgą:-) Ale ona prawie wogóle nie przytyła. Ma juz 8,5 miesiąca a waży 6750 Pani doktor się trochę tym zmartwiła ale wyniki były ok więc się nie czepiała. Widocznie chuderlak z niej będzie:-D
Pakuję się bo w nocy wyjeżdżamy :-)

Kamila fajnei , że bakteria ominela ja duzym lukiem , juz tak sobie myslałam co z malusią:-(, no ale jest zdrowiutka. co do tych okropnych nadżerek to ja juz sama nie wiem bo mialam małą przed ciażą malusią i mnie popędzal lekarz z zabiegiem , potem jak poszłam na kontrole po porodzie to mnie opieprzyl , że mam cos juz robic :wściekła/y:, potem przez przypadek zmienilam lekarza bo się przeprowadziłam i ten nowy obejrzał mnie dokładnie:rofl2:i mówi , że nic nie mam ....z tego co wiem to ten pierwszy specjalizowal się z zamrażaniu i tym podobnym moze chcial na mnie zarobic, nie wiem co mam o tym sądzic, bo jak mala ty tu piszesz jakieś globulki a ten wariat od razu...może pójdę jeszcze do innego i sprawdzę :sorry:.
a co do wagi , chyba sie nie przejmujesz , ja jako dziecko mialam nadwage i taki mały tucznik bylam...mój Czarusiek szczuplas i może lepiej.ale to nie ma czym się przejmowac:)
A mama w dobrym nastroju , ale wyniki nie sa dobre , zmienili jej leki i wyobraźcie sobie w czwartek wychodzi:tak:, tylko nie mam nikomu mowic w rodzinie ale i tak fama poszła wświat:-D, będzie jednak musiała jeździc do tego szpitala na badania i za 3 tyg ma jednak ta biopsję:-:)szok:.
Kamila szczęśliwej podróży:-)

Ostatnia edycja:
Kamila szcesliwej podrozy :-), super ze malutka zdrowa :tak:.
a co do nadzerki to ja mialam przed ciaza natali i po ciazy niestety sie powiekszyla, ale moj lekarz mi ja wypalil (wtedy jeszcze mozna bylo wypalac) ale wczesniej dostalam globulki, ktore nie pomogly. A teraz nie wiem....
Anka lepiej sprawdzic 10 razy :tak:
swietnie ze Mame wypuszczaja :tak:, a biopsja..hmmm...lepiej wszytsko sprawdzic :tak:, moze nic nie wyjdzie :-p

czesc dziewczyny. melduje tylko ze jestem. przepraszam ze nie posiedze z Wami ale jestem znowu chora. dzisiaj rano obudzilam sie tak slaba ze myslalam ze zemdleje.. no i poszlam tutaj do lekaza, juz jestem na antybiotykach.. zanim zacznå dzialac racze sie PARACETEM bo leb to mi peka.. a do tego jeszcze Misia tez kiepskawy miala wczorajszy wieczør i dzisiajszy dzien bo idå gorne zebole...
jutro jedziemy w odwiedziny do rodziny wiec nie bedzie mnie caly dzien.. moze wieczorkiem postaram sie zajzec.

bucha dla wszystkich!

Kasiu zdrówka!!!
Aniu super, że mama wychodzi :-) A wagą Ady się raczej nie przejmuję. Taki jej urok chuderlaka:-D
Siedzę tu i się zastanawiam czy lecieć jutro do tego Rzymu czy nie, bo tam się znów ziemia zatrzęsła:-( Moja siostra mieszka 100 km od epicentrum tego trzęsienia. U nich w miasteczku jest raczej spokojnie, choć wstrząsy są na tyle odczuwalne, że dziś przed 20tą jak się znów zatrzęsło to stali w drzwiach i zastanawiali się czy uciekać na dwór:szok: No nie nie wiem kurcze co zrobić. Z jednej strony bardzo chcemy jechać a z drugiej bardzo się boimy:eek: Oj mam mętlik w głowie!

Kasiu zeby antybiotyk szybko zadzialal :-)
10ege53.gif

Kamila zeczywiscie ciezki orzech do zgryzienia :zawstydzona/y: kurcze ciezko....a tam taka katastrofa i nic nie wiadomo w sumie :-(
na pewno podejmiecie dobra decyzje :-) szczesliwego lotu i Wesolych Swiatek :-)

czesc

Kasiu - wspolczuje tego chorobska, moze wlasnie antybiotyk wybije to swinstwo... ach.... a i pewnie ci powiedzieli w przychodni, a jesliby zapomnieli to kup sobie w sklepie biole o dowolnym smaku (to taka troche jak maslanka polska) bo zabezpiecza zoladek od rewelacji po antybiotyku. Wogole jesli ci podejdzie to pij jeszcze z tydzien po to odbudujesz sobie flore bakteryjna;-)

a i mamy starszych dzieci w okresie chorobowym to zanim dziecko zachoruje i lubi to pic to niech sobie popija bo tam sa te dobre bakterie. Ale jak juz kaszel sie pojawi to lepiej odstawic bo produkty mleczne produkuja wiecej wydzieliny i potem sie wiecej kaszle:sorry: to tyle z moich madrosci:-D:-D:-D

a wiecie dzisiaj to tak naprawde pierwszy raz poczulam w Norwegii to czego tak bardzo mi brakowalo z Polski. Ja sie wychowalam 20 km pod Warszawa w miescie Podkowa Lesna (jakby ktos slyszal) to jest takie miasto ogrod. Praktycznie mieszkasz w ogrodzie i lasach... no wiecie jak przyjechalam tutaj to najpierw mieszkalam praktycznie w centrum Sandnes na gorce gdzie tylko domy staly i moze ktos mial jedno drzewo maks w ogrodzie. Potem w Sola mieszkalismy kolo drogi:crazy: a dzisiaj wyobrazcie sobie obudzil mnie spiew ptakow przez zamkniete okna..... ach jakos tak mi sie cieplo na serduszku zrobilo to wlasnie tak sie budzilam zawse w domu:-) no i drzewa juz paki puszczaja... troche zimno nadal i nie ma co porownywac do pogody w PL teraz ale obudzila sie we mnie nadzieja na realne znikniecie szarowki za oknami... no i mam las przed oknem od ogrodu. Nie moge sie doczekac az te szare badyle zamienia sie w zielen:-)

to tak optymistycznie na dzien dobry;-)

milego dzionka, ja lece jak pewnie wszyscy dzisiaj tutaj na wieksze zakupy, bo przypominam dziewczynom nowy w Norge ze od jutro wszystko zamkniete. Otworza tylko na kilka godzin w sobote i znowu zamykaja do wtorku. Robcie zapasy no i im wczesniej tym lepiej bo wieczorem moga byc pustki w sklepach:baffled:
no i te tlumy, pojade okolo 12 z nadzieja ze Sandra pospi w wozku to bedzie latwiej sie przedzieraz co polek niz biegac za nia;-)

reklama
Hej Mamuski ... pozdrowienia ze slonecznej Italy:-)
Jednak sie wybralismy i calo i zdrowo dolecielismy na miejsce. Ada oczywiscie caly lot przespala:-) Agata ja nawet dzis przejazdem bylam w Podkowie Lesnej. Faktycznie bardzo tam pieknie i zielono. OK Babeczki lece poplotkowac z mamuska i siostra, bo wlasnie dzieci poszly nam spac;-)
Milego dzionka

Do góry