reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Wow!!! naprawdę śliczny bukiecik , fajna niespodzianka:tak:.
Lilak to wykorzystaj ten czas dla siebie na maksa :tak: i dziaiałaj , fajnie , ze będziesz miała pomoc , choc troche ograniczona w domku :):blink:
a nasz kraj wygra jak nie bedzie żadnych wyjców:-D.
Lika ja w Norge chwilowo , może na miesiąc , zobaczymy jak moja mma bedzie sie czuła , jak cos sie pogorszy to wracam , zreszta maly do przedszkola w pl...
dobra zmykam kobitki:):happy2:buziaki

reklama
I ja idę spać, kolorowych snów
d030.gif

no ja tez bo pobudka pewnie o 5 na mleko albo spiewanie Daniela:baffled: dwa dni temu zaczal gaworzyc da da ta ta i bardzo mu sie to podoba wiec nie da sie nie slyszec.. wlasnie jest na etapie odkrywania intensywnosci glosu:baffled: w dzien to nawet smiesznie brzmi ale nad ranem:sorry2:

witam z rana
ale sie rozpisalyscie wczoraj. mi sie tez bardzo podobala norweska piosenka, czesto leciala w radiu, ale nie wiedzialam, ze to norkow:-D
lilka jestem bardzo do tylu, co z tym kursem, co nav oplaca, mozesz mnie uswiadomic?
mi pojedziemy moze po poludniu do miasta, jakos nie chce mi sie teraz, parade co roku ogladalam, a jak sobie pomysle o tych tlumach i problemem z parkowaniem to mi sie odechciewa.
co do planow, na razie po wakacjach mamy nadzieje przeniesc sie do osla, albo chociaz w okolice, oboje mamy juz dosc stavanger, a zwlaszcza dale. bylismy w kilku miastach i miasteczkach teraz podczas wycieczki po europie i stwierdzilismy, ze mieszkamy na zupelnej prowincji. to nawet nie zycie a wegetacja. bylam pod wrazeniem jak czysto jest w luksemburgu, czy holandii, mozna jesc z chodnikow. w kazdym z najmniejszych miasteczek widac, ze ludzie naprawde zyja, piekne domy, dobre samochody ulice itd. a w norwegii, niby najbogatsze panstwo w europie, a na nic nie ma kasy, teraz jeszcze dobili, ze zamykaja fødeloft bo nie ma kasy. wszystkie pieniadze w skarpetach chowaja. myslelismy, zeby kupic duzy samochod, jak pajero, land cruiser i tez nie ma wyboru, bo wszystkie na zielonych rejestracjach. ogolnie jakos mam dosc mieszkania tu. wyzalilam sie, sory.
dalej, w przeciagu 2 lat myslaimy o przeprowadzce do europy, prawdopodobnie na poludnie francji

tittei.gif
hej!
pogoda u nas pikna....pojechał zawieśc kolege do Bergen , o matko jakie korki tez mi się odechciewa , o miejscu do parkownia można zapomiec, juz się szykują napewno bedzie super
heia.gif
, ale chyba odpuścimy Bergen, chyba , że motorówka popłyniemy bo taki ma plan mąż , ale nie wiem czy to jego fanatazje
bluss.gif

Agnieszka grubo pojechałaś z tematem , no ale nie ma co ukrywac tak jest -skarpeciarze
knegg.gif
....na maksa.
ja sobie troche ...jak zwykle poleniu****e z kawusia w ciszy , bo mój gdzies wybyl z Czarkeim , nawet nie wiem gdzie i kiedy....pa zmykam

hejka

u nas tez tak zimno ze szok, fakt ze nie pada, ale takim zimnym wiatrem wieje ze na parade to tylko Sandra z tata pojechali bo wiedzialam ze i tak Daniel to sie bedzie bal tych trab itp... no i zimno. wiec ja troche poleniuchowalam z malym, bo nocka ciezka. Jednak po dwoch dniach nieobecnosci to mi sie Sandra budzila czesto i mnie wolala.

Tampeza - ja juz dawno probowalam sie dowiedziec dlaczego np. nie inwestuja w wiekszy szpiatal tutaj skoro tak ciagle problem z miejscami, a tu tak jak wlasnie wspominasz fødeloft zamykaja, bo oszczedzaja........... na holere oszczedzaja skoro niby tyle biliardow na plusie maja:baffled:

oczyiwscie co po niektorzy probowali mi wyjasnic ze niby jak beda inwestowac to wartosc korony pojdzie w gore i nikt z innych kraji nie bedzie chcial kupowac nic bo wyjdzie za drogo itp... ja juz sie poddalam z nimi dyskutowac,, przeciez to i tak nic nie da:baffled:

wy jestscie w innej sytuacji i skoro razem dochodzicie ze gdzie indziej bedzie fajniej to czemu nie. Musicie znalesc swoje miejsce zanim dzieciaki do szkoly nie pojda bo bedzie wtedy ciezko tak kraje zmieniac:tak:

ja wogole nigdy nie myslalam o przyjezdzie do Norge zanim nie poznalam meza, ja to znowu mialam juz wize i zalatwiona szkole w Stanach... nie za pieniadzem tam jechalam ale za checia uczenia sie.. no ale zakochalam sie i tyle z tego.....

tak do konca psioczyc na ta Norge to sie nie da, ale to nie jest moje wymarzone miejsce. Najbardziej mnie wkurza ze tutaj wszyscy sie byle czym zadowolic potrafia i w temacie wyksztalcenia, ciuchow, imprez itp... no ale coz to poprostu inna mentalnosc:sorry2:

Hejka
Ja dziś od rana w szkółce a potem byłyśmy z Adusią w Łodzi na festynie z okazji Święta Łodzi. Pogoda dopisała, bo piękne słoneczko świeciło. Lodów się nażarłam i karuzelą wyjeździłam heheh fajnie było. Trochę humorek mi sie poprawiła i wogóle jakoś tak lżej na sercu:-p

Co do mentalności Norwegów to w zupełności się z Wami zgadzam.
Jedno co mi się w Norge podoba to kasa jaka można tam otrzymać za pracę:-D

Aga jak masz możliwość to uciekaj :-)

A co to jest fødeloft :confused:

Dziekuje ci bardzooo za odp :-D Zapytam sie jeszcze o gras rozweselajacy slyszalam ze w norwegii go podawaja podczas porod miala ktoras z was do uzytku juz ??

reklama
nie, no tak do konca nie psiocze, niektore rzeczy mi sie podobaja, jak cisza, przyroda, spokoj no i bezpieczenstwo. ja z kolei marzylam o przeprowadzce tu od 97 roku, jak tylko pierwszy raz przyjechalam. teraz jak juz troche tu jestem to zaczynam dostrzegac minusy, zwlaszcza jak sie porownuje z innymi krajami.
pensje to roznie, w publicznych placowkach sa raczej oplakane, tu tez strajkuja pielegniarki, czy nauczyciele. poza tym nie wydaje mi sie zebym dostala tu prace w zawodzie, dostalam juz kilka odmownych odpowiedzi, np z TINE, napisali ze maja kandydatow z wyzszymi kwalifikacjami, co jest raczej niemozliwe. w norwegii na zadnym uniwerku nie ma specjalizacji przetworstwa mleka, co konczylam. a praca nie w zawodzie mnie nie interesuje.
my siedzielismy caly dzien w domu, za zimno na wychodzenie, maz tylko pojechal do znajomego zobaczyc co da sie zrobic z samochodem, bo po tej wycieczce jest w oplakanym stanie, zarysowany, jakies plastiki poodpadaly, i pekla przednia szyba:wściekła/y:

Do góry