reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z tatusiami z turcji

reklama
a jaki ciemny!sliczny!A ciekawe, czy nasze dziecko bedzie takie ciemne?Moj maz jest ciemny, ale ja blada jestem jak corka mlynarza. No wiec zobaczymy:)

Karolcia, sliczny ten twoj Emrus, jej i ja wkrotce zobacze moje malenstwo... A jaki kolorek oczu mial maly zaraz po urodzeniu? Bo slyszalam, ze wszytskie dzieci maja granatowe. Czy to prawda?

no wlasnie mojej siostry synek mial granatowe(takie w sumie grafitowe)zalezy jak kto chce nazwac ten kolor, ale to chyba ten sam, wiec chyba prawda:)

Emrus mial czarne jak wegiel.W ogole byl bardzo ciemny po urodzeniu.Pani ordynator oddzialu noworodkow powiedziala,ze albo on ma tak silna zoltaczke,albo ona jeszcze w calej swoje historii oracy nie miala stycznosci z taka karnacja skory.Rzeczywiscie maly mial zoltaczke,ale nawet gdy mu juz schodzila to doktor miala watpliwosci.Potem sie smiala,ze to wlasnie juz jego wlasny kolorek skorki.No i faktycznie byl bardzo ciemny tak do okolo 3-go miesiaca zycia.Potem diametralnie sie zmienil.Do dzisiaj ma inna cerke niz wiekszosc polskich maluszkow,ale nie bardzo ciemna.Oczywiscie roznica sie poglebia latem,bo szybko go lapie sloneczko.Ale znowu w Turcji to najczesciej wyglada jak'dziecko mlynarza' :)W Alego rodzinie mama ma ciemna karnacje,z rodzenstwa to tylko 4-rej,sam Ali ma ciemna karnacje(ale teraz w Polsce znowu zblednie,he,he :))Oczka Emrusiowi sie w ogole nie zmienily.Pozostaly mu czrne wegielki.Jestem bardzo ciekawa czy wasze sloneczka odziedzicz wiecej po tatusiach czy po mamusiach??? :)................A tak apropos to wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!A wam to juz na pewno przyniesie wiele zmian.Pojawia sie wasze fasolki,a i cale wasze dotychczasowe zycie przewroci sie do gory nogami(pozytywnie oczywiscie)Mozecie mi wierzyc :)

Anusia,jestesmy z toba.Trzymaj sie.Piszesz ,ze masz juz male skurcze,wiec chyba sie juz niedlugo zacznie.Najwazniejsze,abys nie panikowala,nie krzycz bo to ci nic nie da,a tylko odbierze ci sily,a i w ogole zapomnisz o dobrym oddychaniu,co tylko mogloby zaszkodzic Zuzi.Skup sie na miarowym oddychaniu,co cie na pewno uspokoi.Zdecydowalas sie juz jak bedziesz rodzic?

Chce rodzic naturalnie, w miare mozliwosci uniknac znieczuenia. A jak bedzie to sie okaze. ;D obym dala rade. trzymajcie kciuki dziewczyny!!!

witajcie w Nowym Roku, mam nadzieje, ze bedzie to cudowny rok dla nas i naszych maluszkow, tych narodzonych i tych jeszcze "w drodze" :) Mysmy mieli bardzo pracowity tydzien, bo przeprowadzalismy sie do nowego mieszkanka, a wiec zero imprez i spotkan towarzyskich tylko ukladanie, segregowanie etc.
Karolcia, przeuroczy ten Twoj synek, ja mam nadzieje, ze moj synek tez odziedziczy karnacje po tatusiu, a nie bedzie musial sie smarowac nie wiadomo jakimi kremami z filtrami coby sie nie spalic na sloncu ;)
Anusia trzymam mocno kciuki, zeby bylo tak jak chcesz. Nam juz powoli zaczelo sie odliczanie :) ja z jednej strony czuje radosc, z drugiej strach jak to bedzie, ale wierze, ze sobie poradzimy.
Moc buziakow i usciskow.

reklama
Mamy z tym niejaki problem :) Chcielismy cos takiego miedzynarodowego, biorac pod uwage, ze bedziemy mieszkac w Turcji, musi to byc imie tureckie, ale z tych co to latwo wymowic w Polsce. Jak masz jakis pomysl, to daj znac, bo my na razie od dluzszego czasu utknelismy na imieniu Teoman, w skrocie Teo, generalnie nie powinno w zadnym kraju sprawiac problemow.

Do góry