reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Tamarunia wygladasz bardzo ladnie,brzusio naprawde poszedl do przodu od ostatnich fotek ;D Jak przygotowania,zakupy na slub?A jak wyparwka?
Iuzusia mam nadziej,ze bol przejdzie,oj to sa wlasnie uroki ciazy,troche trzeba pocierpiec ::)Zycze zdrowka.Ja dzieki za pytanko,czuje sie juz dobrze,dzis pierwszy dzien po chorobie,humorek wrocil,zreszta pogoda byla fajowa.A w parcy nawet dobrze,dalej ciezko pchac taka ciezarowke no ale jakos daje rade,a spacerki dobrze mi robia.Staram sie naprawde oszczedzac jak moge ;)
Anya do Posku mozesz najlepiej dojechac z Victori District Line,bezposrednio na stacjie Ravenscourt Park,jak wysiadziesz i wyjdziesz z metra kieruje sie do glownej drogi King Street,czyli jak sie nie myle po wyjsciu kawalek idziesz prosto,potem skrecasz w lewo idziesz doslonie od metra dwie min.,jak dojdziesz do glwonej skrecasz w prawo parek krokow i jestes na miejscu ;D ;D ;D Mam nadziej,ze dosc jasno wyjasnilam ;)Dzieki za wyjasnienie co to CZOP ::) ;)
Beta ale czas ucieka to fakt,twoj mezczyzna rosnie i pewnie jest coraz slodszy,juz gaworzy,stoi,raczkuje??????Oj wysciskam go jak przyjdziesz na spotkanie ;D
Ide konczyc obiad
Caluski papa ;)

reklama
A tu dolanczam dwie fotki z moimi maluchami Greta i Yelena oraz moja szczescliwa twarzyczke,jak dobrze poczuc sie lepiej i miec humorek ;D ;D ;D
koraimaluchy9pu.jpg

slonecznapogoda6iw.jpg

Kurtka jeszcze dwa tygodnie temu byla dosc obszerna i luzna,a teraz na brzuszku troche ciasna sie robi,dobrze ze zima powoli zmierza ku koncowi,choc za dwa miechy moze juz sie nie dopne :D :D :D

maxin- dziekkuje bardzo za wskazanie kierunku. powinnas pracowac w agencji turystycznej ;-) Jakze optymistycznie wygladasz na zdjeciach. Szczesliwa przyszla mama... a gdy dziecko sie pojawi usmiech bedzie jeszcze wiekszy ;D

witam was wszystkie

ale zescie duzo napisaly troche mi sie zejdzie zanim przeczytam(ale napewno to zrobie) i pozniej napisze cos wiecej
a narazie tak krotko

w poniedzialek wrocilam z polski i bardzo sie z tego ciesze bo takie mrozy ze z domu nawet wyjsc nie moznabylo ,przywiozlam ze soba swoja mame na cale 4 tygodnie,noi najwazniejsze bylam w pl u lekarza i wyszlo ze teraz jest 9 tydzien,9 lutego ide tutaj na scan wiec bede juz wszystko dokladniej wiedziec
pozdrowionka

Czesc dziewczyny jestem nowa na forum, a w UK dokladnie w Leeds mieszkam od maja 2005- a we wrzesniu 03-09-2005 urodzilam synka Nicholasa. No i od razu mam pytanko bo wlasnie zajelam sie zalatwianiem paszportu dla synka moze ktos sie orientuje jak do dokladnie wyglada? pozdrawiam

Czesc Dorcia - fajnie ze juz jestes i chyba czujesz sie dobrze skoro nie narzekasz, hmm? zadnych mdlosci???

Czesc Baasia- fajnie, ze nas znalazlas i ogromne gratulacje synka.

Napisze Ci jak ja to zalatwialam. Wyslalam do konsulatu polskiego koperte ze znaczkiem zwrotnym z prosba o formularze potrzebne do paszportu dziecka. Przyslylaja ci wszystko z objasnieniem co z tym zrobiC.

Potrzebny ci rowniez pelny angielski akt urodzenia syna przetlumaczony na j.polski przez tlumacza przysieglego. Tlumaczenie i orginal musisz przedstawic w Polsce w miejscu twojego zamieszkania aby otrzymac polski akt urodzenia synka. I to trzeba pokazac w konsulacie (trudno mi powiedziec czy macie jakis urzad blizej niz Londyn) i uiscic oplate ok. £36

Jezeli wyjezdzasz do Polski z synkiem aby to zalatwic to wystawia mu paszport tymczasowy dla niego ( na 1 rok).

Skomplikowane, prawda?
Podam ci tel. do konsulatu w Londynie :08707742800

Pa pa

Dzieki Beta - formularze juz dostalam, ale formalnosci wolalabym zalatwiac w Polsce- tylko nie wiem jak wyrobic ten roczny paszport i gdzie uiscic oplate? bo zalatwianie tego wszystkiego tutaj to rzeczywiscie bardzo skomplikowane.

Maxin!!!Slicznie wygladasz!!!!Fajnie z dzieciaczkami rowniez, faktycznie z dziecmi Ci do twarzy:)
Dorcia, a jak sie czujesz i jak znioslas podroz samolotwem?
Baasia jeszcze ze dwa miesiace ktos tu pisal o paszportach to sobie wstecz poczytaj, ale naprawde wczesniej, moze jeszcze tam cosdoczytasz, ja szczerze powiedziawszy nic z tego nie rozumiem.
koszmar.
aha bb mi sie zawiesza. denerwuje mnie to

reklama
Ale dzis cicho na forum ::)Tak zimno sie zrobilo,a na wekend zapowiadaja jeszcze bardziej,hmmmmmmm.................. ::)
Ja dzis przejzalam ciuszki,ktore dostalam dla malucha i okazalo sie ,ze mam spioszki,pare sukienek dla niemowalaka,a reszta to ciuszki od 3-18 m-cy,wiec czekaj mnie zakupy,w sobote wybieram sie z mama juz nie moge sie doczekac ;D
Beta ,Anya dziekuje za mily komplement,to fakt nawet jak czuje sie zle to usmiech jakos tak zostaje na mojej twarzy,nosze moje szczescie pod serduszkiem ;D :D ;)
Tamarunia dziekuje :)wiesz mi rowniez czasmi loguje sie godzinami,albo nie wchodzi strona w ogole,hmmmmm......
Dosrcia witam po powrocie z kraju,jak sie czujesz??????Pewnie w Polsce odpoczelas ;)pisz co tam u ciebie :)
Baasia Moje gratulacjie, pewnie  Nicholasa to sliczniutki,pocieszny bobas.Witam na Forum,Leedsana rowniez mieszka w Leeds,pewnie sie ucieszy,ze ktos z jej miasta rowniez znalazl sie na forum :)Powodzenia z zalatwianiem paszportu,do tych spraw trzeba miec cierpliwosc,my rozniez bedziemy sie starc,ale to dopieru w czerwcu,bo chcemy ochrzcic mala w kraju,
Jak dlugo Beta czekalas na paszport dla Tomusia??????????A fotki musials robic u Fotografa???
Ok ide OGLADAC BB  ;)
Lwica jak tak progres any news??????????
caluski
dobrej nocki

Do góry