• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dzieki dziewczyny :)

polozna na moje narzekanie powiedziala: przykro mi,ale nie moge nic dla ciebie zrobic az do 14 dni po terminie. ech...na szczescie wyslala mnie na CTG i wszystko jest ok. nastepna wizyte mam miec w czartek, o ile nie urodze. mam nadzieje ze urodze i nei bede sie musiala tam stawiac.

maja, ale masz fajny ten brzuszek...najpierw sie czeka, a jak juz sie jest w takim stadium jak ja to juz by sie chcialo go pozbyc ;)

ide poodpoczywac poki jeszcze moge ;)
pozdrawiam

reklama
Ara zycze calym sercem, zebys sie nei musial stawiac w ten czwartek do poloznej. Dobrze, ze serduszko maluszka bije w rytmie cza cza ;)

Maxin oczywiscie, ze bycie pod respiratorem to jeszcze nie wyrok dla Twojej babci, ale oczywiscie wszystko zalezy od jej kondycji fizyczno-psychicznej. Wiesz, u ludzi starszych to naprawde roznie bywa, ale badz dobrej mysli, bo jeszcze nic nie przesadzone. Swoja droga Bog wie co robi, choc czasem tak nam ciezo to przyjac.

Izusia dzieki za Alka, od wczoraj mamy kolejnego zabka wiecej

Beta gratulacje "odsmoczenia" Tomusia, ja jeszcze poczekam z tym wyczynem, bo wydaje mi sie, ze Alus nie gotowy ::)

Oj Aro Biedulo!Mam nadzieje, ze szybckiutko ci zleci ten czas do porod!!!Trzymam kciuki!
Maxin!Wiem co przezywasz, moj dziadek(wczoraj sie dowiedzialam)tez sie zle czuje, a mam w sob przyjezdza(to jego corka) i mam nadzieje, ze poprawi sie mu zdrowie!!!!!Dobrze ze jest babcia.
Maja a brzuszka na razie jeszcze nie ma chyba?no wlasnie tak sie czeka i czeka , najpierw na brzuszka, a potem na jego brak ;D
Ja na razie miesiac przed, nie narzekam za mocno, zobaczymy za 3,4tygodnie ;)
My juz po malowanku, przygotowani na przybycie malej:) mam ndzieje, ze tam wszystko w porzadku u niej!ale rusza sie , to dobrze. Za tydzien wizyta, a na razie odliczanie, wtoerk sroda czw pt sob , mama:):):):)

Witam Laski,ale sie zdyszala wrocilam z zakupow,poplacilam rachunki i po wypacie ::) to zycie w Londynie jest niezle drogie,pewnie odczujemy to juz za miesiac jak tylko z jednej wypalty trzeba bedzie przezyc ::) U babci sytuacja stabilna,od wczoraj sam juz oddycha,ale na wszelki wypadek dalej jest podpieta do respiratora,nie do konca odzyskala przytomnosc,ale lekarze daj iskierke nadziej,wiec modle sie i zyje ta nadzieje ze bedzie lepiej.Tak bardzo chciala zobaczyc ostatnia prawnuczke,wiec mysl moze o tym dodaje jej sily :)
Pogoda dzis dziwna,glowa mi peka od rana i slusze mnie okropnie,caly czas cos pije i nie moge ugasic pargnienia,mala znaczniej rzedziej sie rusza,nawet rano ze mna sie juz nie budzi,ciekawe czy sie martwi ze mna,czy ma poprostu slabsze dni i coraz mniej miejsca.W czwatrek do poloznej wiec poslucham bicia serduszka nie moge sie doczekac.
Maja teraz bedziemy sledzic rozwuj twojego maluszka i jak szybko rosnie brzuszek,och kiedy moj byl taki malusi ::)
Izusia praca z dziecmi jest wspaniala uwielbiam to robic i ciesze sie ze trafilam na super dzieciaczki i rodziny.Fakt w niedziele czulo sie taki przygnebiajacy nastroj,rocznica smierci Ojca Sw.A potem u nas takie smutne wiesci o babci,a tak sie cieszylismy,ze jest ok bo jeszcze rano z nia rozmawialismy.cIESZE SIE ,ZE TWOJA KRUSZYNKA DAJE O SOBIE ZNAC,A TY CZUJESZ SIE DOBRZE,oprucz malych bolesci,ktore w tym sanie sa normalne,ale juz blizej niz dalej,ja jestem tak nieciepliwa i juz bym chciala urodzic,mam nadziej,ze nie bede oczekiwac malenstwa tak dlugo jak Anya,czy Ara!?!?!?!
Ara kciuki mnie juz bola od zaciskania,ale uparty twoj synek,za dobrze mu w brzusiu ;D ;D ;D
Martuska gartuluje Alusiowi kolejnego zabka,slodko dziecikai wygladaja jak pojawiaja im sie pierwsze zeby,a potem nastepne,czlowiek wtedy uswiadami sobie,ze nie sa juz babaskami,wkarczaja juz nastepny zyciowy etap.Moze jakas fotke z nowymi gryzakami i pieknym usmiechem Alka przyslesz???
Tamarunia mam juz niedlugo bedzie,widze ze bardzo sie cieszysz.Przykro mi,ze dziadzio chory,niech zdrowieje,dla mamy ciezko pewnie wyjechac w takim momencie.Moj tatko wlasnie tak sam niewie co robic,czy zostac ze mna i mi pomagac,czy jechac do babci,ciezka decyzja,jest miedzy mlotem i kowadlem,hmmmm.......
Anya ty to teraz berdzo zajeta mamuska jestes???!!!!Zadko juz do nas zagladasz ;D

A inne koebietki tez ucichly,hmmmmm,czyzby wiosenne pozadki,przed swiateczne zakupy???!!!!

ide zrobic sobie cos do picia moze koklajl,juz sam niewiem co mi sie chce ::) ;D ::)

buziaki ;)

a ja dalej w ciazy :D no mowie, slon chyba jestem....albo jakis wyjatek ;)
wlasnie zjedlismy ostra tikke massale i zobaczymy ;)

dzisiaj nad ranem mialam jakies skurcze,m ale krociotkie i malo :( po dwoch godzinkach przeszlo i nie wrocilo jak na razie...a taka mialam nadzieje. zastanawiam sie czy przypadkiem podswiadomie naprawde nei czekam na moja mame zeby byla ze mna przy porodzie...na szczescie juz jutro przyjezdza...a tak sie miesiac temu martwila jak ja sobie poradze te kilka dni bez niej i z dzieckiem....a tu dziecka nei widac :D

maxin, mnie gp i polozna przestrzegaly ze jesli nie czje ruchow mam sie zglaszac do szpitala od razu na CTG. jak cos to dzwon i jedz...nie ma zartow.

uciekam, bo zaraz moj serial ::) a dzisiaj ma sie duzo wydarzyc...;)
pozdrowka :D

Ara widze ze Ty rowniez seriale ogladasz i jak sie domyslam to Na wspolnej,ja jak mnie zaczelo zbierac to tez na wspolnej ogladalam ale oczywiscie do konca musialam zobaczyc zanim sie zaczelam zbierac,fajnie ze juz Twoja mama przyjezdza,uwierz mi to wielka pomoc jak sie ma mame od samego poczatku.POWODZENIA.

Maxim wypoczywaj teraz ile mozesz i oczywiscie dbaj o siebie,a po swietach to mam nadzieje ze nas odwiedzisz,zycze powrotu do zdrowia babci.

Beta,Martuska Wasze szkraby musza superancko wygladac z tymi zabkami.

Tamarunia mi rowniez brzuszek nie przeszkadzal ale mimo wszystko w ostatnim tygodniu juz mialam dosc a co dopiero tak jak Ara tyle dni po terminie.

Maja Ty pewnie widzisz juz brzuszek dla nas jest jeszcze malutki ale za niedlugo to juz napewno nikt nie bedzie watpil.

A nasz synek wlasnie zostal przeniesiony z koszyka do lozeczka bo juz nie bardzo sie miescil,balismy sie ze nie bedzie chcial spac ale niepotrzebnie spi mu sie super ,rozklada sie jak tylko moze,a ostatnio cos strasznie raczki gryzie jakby go dziaselka swedzialy ale przeciez na zabkowanie to jeszcze za wczesnie choc to ponoc dlugi proces.Dzisiaj pieknie sloneczko swieci to pewnie wybierzemy sie na spacerek.
Uciekam bo moj maly mezczyzna mnie wzywa.
Pozdrawiam i sle buziaczki.

a ja do mamus maluchow
sluchajcie jak wyjezdzalyscie do innego kraju z malenstwem
nie baliscie sie wlasnie sytuacji ze dziecko zachoruje czo cos takiego a wy np nie bedziecie umialy dokladnie powiedziec o co chodzi?
znam ang sredniozaawansowany ale boje sie wlasnie sytuacji ze moze sie mi cos takiego wydarzyc >:(

jak dziala tam pogotowie
gdy np dziecko ma temp ok 39-40stopni..wzywa sie pogotowie czy ...??? po prostu jak w takich sytuacjach sie tam zachowac

Czesc Dziewczyny !!! Ale sie wczoraj fatalnie czulam :P myslalam ze lozko i tv do kibelka bede przenosic bo sie z nie moglam z niego wyjsc :laugh: dobrze ze po jakims czasie przeszlo :laugh: dzisiaj calkiem niezle ;) przypuszczam ze to moze zmiana cisnienia albo pogody. Dzis tez niby pieknie ale ciekawe na jak dlugo >:( wczoraj tez tak rano bylo a popoludniu ciach wiatr deszcz, grad i znowu slonko i temperaturka z 15 na 3 >:( i jak tu sie dobrze czuc >:( ale najwazniejsze ze to juz wiosna !!!!! i wiecej slonca niz chmurek ;D
Ara ja cos po kosciach czuje ze w piatek juz urodzisz ;D
maxin ja tez ogladam na wspolnej ;Da co do babci to zobaczysz bedzie dobrze przeciez czeka na dzidzie ;D musi byc silna ;D

Wysylam wam moj wczorajszy brzuszek ;D jeszcze nie duzy ale zawsze cos ;D
Pozdrawiam wszystkie mamuski !!! ;D

Maja, Kallusia sliczne macie te brzuszki. U Kallusi trozke wiecej widac, noale te kilka dtygodni wiecej robi swoje. Fajnie dziewczyny, ze robicie zdjecia od poczatku, bedzie porownanie jak z miesiaca na miesiac sie powiekszaja :)

Ara dasz rade!!! :)

A te nasze zabulki to rezcywiscie fajnie wygladaj, ja pamietam jak ogladalam zabki u coreczki Ivonki i sobie myslalam, jak Alus bedzie wygladal i teraz juz mam ten obraz. Ja zrzuce fotki to cos wkleje, choc ciezko mi go sfotografowac z tymi zabami na wierzchu, bo aparat robi fotki z opoznieniem moze 1,5 sekundy, a to juz duzo w przypadku Alka ::)

No i piekna pogode mamy, niebo krysztal!

reklama
Pogoda dzis piekna,a ja od rana mam bol glowy,mysle o babci sytuacja jest powazna,wciaz nie odzyskala przytomnosci,dzis bedzie miala robione badanie mozgu czy pracuje,bo babcia nie reaguje na nic i obawiam sie najgorszego,bo mowia,ze pod respiratorem nie moze za dlugo lezec jak nie mam poprawy,hmmmmmm..............Tatko bedzie musial jechac do karju,ciezka decyzja dla niego,bo chial by zostac ze mna,ale wiadomo babcia w tym momencie wazjesza.Oj co za zycie........
Ara wciaz probujemy roznych sposobow,bedziesz expertem ;D
Lwica wspaniale,ze synek tak szybko sie przestawil i lozeczko nie wydaje mu sie za duze,gdzecznego masz bobaska.Postarm sie was odwiedzic,chcetnie was zobacze tylko prosze podaj mi namiar do ciebie,tel.moze na prywatna wiadomosc???
Kallusia ciebie tez bedziemy monitorowac jak brzusio rosnie,teraz juz powoili cos tam widac,pewnie nie moesz sie doczekac aby byl wiekszy.Mam nadziej,ze samopoczucie sie poprawi i dolegliwosci ustapia,ale poczatki ciazy sa czasmi ciezkie,szczegolnie wymioty jak masz bo to wykancza.Obys miala ich jak naj mniej ;)
Martuska wierze ze ciezszko psrtyknac fotke maluszkowi,ale probuj,musi Alek wygladac rozkosznie ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry