• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejo dziewczynki!
U nas tez juz od kilku dni ladna pogoda, niebo blekitne z niewielka iloscia chmurek no i cudne slonce swiecie-od razu chce sie zyc i robic wszystko na raz!Ja dzis leniuchuje, czekam na meza bo ide z nim do laryngologa,ma problemy ze sluzuwka nosa.A wiecie co chyba teraz to normalne ze dzidzia rusza sie powoli i spokojniej niz wczesniej.Mam nadzieje ze to dlatego ze zaczyna jej byc ciasno.Ale czasem w nocy da takiego kopa w zebra ze czasem mnie zaboli:)No i rusza sie caly dzien, chyba wpada powoli w rytm i wie kiedy jest noc i trzeba spac a kiedy dzien i mozna rozrabiac:):):)
Maja, Kallusia-fajne te wasze brzuszki, takie malutkie, ale z dnia na dzien bedziecie widzialy jak szybko rosna, a jak dzidzia zacznie kopac to bedzie dopiero przezycie.
Maxin-kochana, mam nadzieje ze stan babci sie poprawi, zycze jej tego.A co to picia , pisalas ze ciagle pijesz, ja mam tak samo non stop cos musze miec w kubku, jak nie soki to wode, herbatke...A tak wogole to myslicie ze mozna nam pic zielona herbate?Wkoncu ona jest zdrowa, ale sama nie bardzo wiem, a bardzo ja lubie.
Martuska-maly musi naprawde super wygladac z takimi malenkimi zabeczkami.Ale to prawda, ze jak sie chce sfotografowac moment kiedy najfajniej widac zabki lub minki dziecka to jak na zlosc robi sie to z opoznieniem i nie wychodzi tak jak by sie chcialo.No ale moze ci sie uda.A tak wogole to czy ty karmisz Alexa piersia bo jesli tak to czy nie rani cie zabkami???
Dla reszty mamusiek wiosenne usciski!

reklama
witam wszystkie drogie forumowiczki! :)

u nas rowniez wszystko w porzadeczku, cieszymy sie ladna pogoda i coraz wiecej czasu spedzamy na swiezym powietrzu, tym bardziej ze juz mam towarzystwo do spacerkow (jedna nowa i jedna stara znajomosc) :). kolezanki maja dzieci w tym samym wieku co moja cora i jest zawsze mnostwo spraw do obgadania- naprawde duuuza roznica, jak sie ma do kogo gebe otworzyc podczas 2-3 godzinnego spaceru! ;D no i zakupy przed wyjazdem do Polski rowniez robimy- Majeczka dostala piekna suknie do chrztu, a mamusia niestety nie moze nic dla siebie fajnego znalesc- a tez chcialam sukienke- taka wiesenna, bo to w koncu radosna uroczystosc!

Maxin- przykro z powodu babci, ale pamietaj nie trac nadzieji, jeszcze wszystko moze sie dobrze skonczyc!!
Izusia- dobrze ze dzidzi jast aktywna ale na pewno jej coraz ciasniej i kopniaczki moga byc juz bolesniejsze...no i rzadsze
Kallusia, Maja - no brzuszki juz sie ladnie pokazuja, jeszce troche i beda male baloniki ;D
Martuska- czekamu na zebiska Alka! ;D czy synus bardzo marudny jak te zabki wychodza?? ciekawa jestem kiedy nas to czeka.. :)
coffee- u lekarza mozna wczesniej poprosic o tlumacza,a na pogotowiu to zawsze mozna jakos sie dogadac. i nie przejmuj sie bo tuatj polowa ludzi to emigranci slabo mowiacy po angielsku wiec nikt z tego w sumie nie robi duzego problemu.
lwico- moja Majeczka tez tak juz prawie od 2 tyg gryzie sobie raczki i jakby wiecej sie slini...i chyba na zabki to za wczesnie jeszce wiec nie wiem co to moze byc??
ulinka- mnostwo pozytywnej energii przesylam, musi byc dobrze- inaczej byc nie moze!!! siostra na pewno wyzdrowieje!!:) :) :) :) :) :) :) :) :)

dzieki dziewczyny za slowa otuchy,jestem pelan nadziei najwazniejsze,ze babcia walczy i sie nie poddaje
Malvina twoja pannica jest przeslodka,tak slicznie wyglada w spodniczce,jak dziewczynka sie z niej juz robi ,slicznotka;D ;D ;D
A co do slinienia i gryzienia piasteczek to moze dziaselka swedza wasze maluszki jak wczesniej pisala Lwica to dlugi proces zanim pierwsze gryzaki sie pojawia.A rowniez poznaje pewnie swoje dlonie,i ciekwi ich wszystko ;D ;D ;D

Dziewczyny, ja tak na szybko. Ostatnio jestem zabiegana, mam malo czasu na wszystko i doba powinna byc nieco dluzsza dla mnie :-) Wlasnie zabukowalismy dwa wyjazdy w czerwcu- do Polski i Irlandii. Nie mozemy sie wiec doczekac, aby zobaczyc nasze rodzinki.
Najpierw pytanie do wszystkich mamusiek, ktore juz maja pociechy. Czy macie zdjecia z waszych porodow- najlepiej, gdy dziecko nie bylo jeszcze umyte- doslownie sekundy po narodzinach. Najmilej widziane bylyby zdjecia z mamusia. Moja kolezanka pracuje dla telewizji, niedawno powstal piekny film o magicznych 9-ciu miesiacach ciazy zatytulowany IN THE WOMB. Posluzylam w tym filmie jako material filmowy, gdy mialam jeszcze Josha w brzuszku :-), a teraz film wreszcie sie ukazal. W sierpniu ma zostac opublikowana ksiazka pod tym samym tytulem i moja kolezanka wykorzysta kilka zdjec Josha, ale niestety nie mam zdjec z porodu, o ktore pyta. W zwiazku z czym, jesli ktoras z Was chcialaby pomoc, prosze wyslijcie zdjecia do mnie. Jesli beda nadawaly sie na material zostanie Wam przyslany formularz, iz zgadzacie sie na publikacje fotografii.

witajcie!!!

wiem że mój brzuszek jeszcze nie jest taki duż ale ja juz się z niego cieszę, mam do was prośbę napiszcie mi proszę kiedy dostałyście list ze szpitala bo ja już od czsów wizyty w GP czekam miesiąc i wydaje mi sie to długo tym bardziej że pani Dr powiedziała mi że będę czekała 2 tyg może muszę iść tam i zapytać się czy nie zapomnieli o mnie ;D

Malvina- twoja Majeczka jest po prostu cudna strasznie mi się podoba pięknie wygląda

mam jeszcze jedno pytanko nie wiem jak to zinterpretować tzn mam zanik obiawów ciąży tzn nie mam ani mdłości ani zawrotów głowy wszystko jem nic mnie nie boli może jest coś nie tak ale jak mam iść do lekarza i zapytać się czy coś jest nie tak jak nic mi nie jest może któraś z was albo wasze znajome też tak miały bo ja się trochę obawiam. >:(

pozdrawiam was serdecznie i wasze kruszynki pa

Malvina!!!no core masz przesliczna!!gratuluje!!!
Maja jesli chodzi o list to u mniue bylo podobnie, poszlam do przychodbni tej i powiedzialam, ze nie otzrymalam listu, wiec oni kazali mi zadzwonic do szpotala(chyba podali mi numer) i sie dowiedziec czy dostali od mojego Gp list, po prostu wytlumaczyc,. zadzwonilam i tam powiedziano mi ze zadnego listu nie otrzymano, GP natomiast twierdzila ze wyslala, a wiec list przepadl gdziec pkmiedzy, tak wiec zostala wyslana kopia i wtedy juz bylo ok, otzrymalam list ze szpitala z data pierwszego spotkania z midwife. Mysle ze powinnas pojsc do GP i powiedziec o tym ze nie masz zadnego listu ze szpitala.
Pozdrawiam!

reklama
Witajcie!I znowu ohydna pogoda.Jak wczoraj sie cieszylismy ze jest pieknie i slonecznie tak dzis znowu pochmurnie i przelotnie pada.Mozna zwariowac:(
Malvina-Majeczka jest sliczna i jaka jest juz duza!!!Mnie najbardziej podoba sie w tych rozowych rajstopkach:):):)
Maja33-ja mysle ze powinnas sie upomniec bo ta sluzba zdrowia tutaj jest tak chora , ze czesto albo zapominaja albo list zaginie.Najlepiej upominac sie o swoje.A co do objawow to mozesz zapytac gp ale ja mysle , ze wkrotce ci dopadna, niestety.Ja na poczatku tez nic nie mialam ale jak mnie zlapalo to mialam dosyc.
Maxin-co tam u ciebie?Co porabiasz na codzien, bo przeciez juz masz wolne!!!A kiedy ty masz termin porodu bo ja juz pytalam ale chyba nie pisalas o tym?
Trzymajcie sie cieplo:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry