• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

To znowu ja,dziwczynki powiedzcie mi czy to normalne , ze bola mnie kosci lonowe, nie wiem dokladnie jak je nazwac, moze po prostu krocze.Zastanawiam sie nad tym bo wiem ze takie bole sa odczuwalne przed porodem kiedy dzidzia uciska glowka na miednice ale teraz?Czy to nie za wczesnie?Hm moze wy cos na ten temat powiecie?

reklama
Witajcie mamcie z UK
Mam na imie Ewa mieszkam w Londynie od 3,5 roku
pochodze z Ladka Zdroju - wiec z malego do duzego Ladka :))
12 tydzien ciazy:)
narazie przeczytalam kilka galazek ze Rodzinki z zagranicy - i po 3 godzinach jestem zmeczona
ale zdazylam sie juz zapoznac z kilkoma osobami - czytajac ich wypowiedzi
i musze przyznac ze tu jest bardo cieplo i milo
pozdrawiam wszystkie cieplo i serdecznie

witajcie!!!!

Evoska- witaj serdecznie będzie ci tu dobrze bo dziewczyny są super i to forum ma coś w sobie ;D

izusia-bardzo mi przykro ale ci nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia dlaczego, a może to pewnego rodzaju skurcze ::)

byłam dziś w GP i powiedzieli mi że u nich wszystko wygląda ok i wysłali list, a na list ze szpitala czeka się od 2 do 6 tyg i mam się nie martwić ale dała mi nr tel do szpitala jeśli chciałabym się upewnić i zamierzam jutro zadzwonić czy oni o mnie wiedzą ;D

pozdrawiam was w to piękne popołudnie ;D

No Maja czyli dokladnie tak jak u mnie. Zadzwon do szpital koniecznie!!!!Jesli powiedza ze dostali to ok, po prostu trzeba poczekac, a jak nie tzn ze zaginal i trzeba bedzie jeszcze raz isc do GP. No coz...W sumie to dobrze ze sie dobrze czujesz?Lepiej to niz wymiotowanie i w ogole??? ::) ;D

Evoska, witaj:):):):):):)

Malvina coreczka-Majeczka piekna no i rosnie w oczach :)

Izusia karmie piersia nadal i Alek mial okresy, ze mnie przyszczypywal tymi zabeczkami, ale to wtedy jak mu wyszly, bo kilku dniach juz sie przyzwyczajal. To samo bylo jak wyszly gorne jedynki, ale teraz juz dal sobei spokoj. Gryzie mnie za to w rekawy, albo po rekach ::)

Evoska witaj i pisz ;D U nas tez milo ;)

Maja ja tez czekalam na list od GP i czekalam i okazalo sie, ze sama mialam sobie go wyslac ::) No ale skoro wiesz, ze juz wyslali to tylko do szpitala mozesz zadzwonic i sie upewnic

A oto narazie jedno zdjecie z najelpiej widocznymi zebami Alka. Jak na zlosc jeszcze sie swiatlo odbilo w jedyneczkach ::), a Alek tez mial juz dosc tych moich polowac i taka mine smieszna zrobil. Oczywiscie polowanie trwa nadal :laugh:

Ach i jeszcze Evusi chcialm napisac, ze ma fajowski brzuszek. Widac, ze zaczyna rosnac :)

Maxin Tobie zycze sily i pogody ducha :)

Betko a do Ciebie mam pytanie. Czy masz moze okres? Ja dostalam pierwszy raz od zajscia w ciaze wczoraj :) i bardzo sie z tego ciesze ;) A pytam tak z ciekawosci, bo karmisz cycem. ja juz tracilam nadzieje, ze nie dostane az skoncze karmic, ale 2 tyg temu wyczulam owulacje i nie mylilam sie ;)

Dobranoc kobialki :)

Witajcie dziewczyny!!!
Ostatnio zaczelam sie matrwic tym, ze po cesarce nie bede mogla karmic piersia!!!a ja chce karmic piersia tylko boje sie ze:
1. nikt mi nie pomoze z personelu
2. ze zapomne im powiedzec ze potrzebuje pomocy w karmieniu piersia
3. ze nie bede miala sily karmic na lezaco, a potem mleko zniknie
4. ze mala bedzie glodna i damy jej butelke i bedzie po marzeniu o karmieniu piersia!

Czy ktos zna kogokolwiek, kto karmi po cesarce piersia?jesli tak to jak to sie stalo, bo jak na rzie, to normlaniejakos sobienie moge wyobrazic tego!
no to sie wam poskarzylam.

A Alek to super bobas!!!Alez on duzy!!!!I serio bedzie z niego przystojniak!!!

Dziekujemy serdecznie za komplementy kochane ciocie!! :) :) :) jestescie dla nas jak zawsze bardzo mile! :) :) :)
ja zapomnialam jeszce ododac ze Majeczka ma sie coraz lepiej- odkad minely wzdecia i kolki malenstwo jest spokojne jak aniolek! pieknie spi w nocy (wstajemy tylko raz miedzy 1 a 3 a potem raz nad ranem tak kolo 5) co w porownaniu z tym co sie dzialo na poczatku wstawaniem co 2 godz jest duuuuza roznica! w dzien tez jest dobrze i nie moge narzekac- Maia ucina sobie takie krociotkie drzemki ale prawie po kazdym karmieniu- czasami tak tylko na pol godzinki ale jak dla mnie bomba! w koncu moge cos w domu ruszyc no i generalnie swiat wydaje sie duuuzo piekniejszy jak sie jest wyspanym ;D ;D ;D
Martuska- ale fajne zabeczki!! (Alusia oczywiscie choc twoje pewnie tez spoko ;)) i super jest to ujecie jak Alus wyglada ze swojego pontonika! sliczny chlopczyk!:) a co do okresu to moge cie tylko pocieszyc ze ja juz swoj mialam!! caly zeszly tydzien! >:( czyli 2 miesiace po porodzie! a z okresem wrocily tez pryszcze >:( >:( >:( normalnie zalamka! ehh te nasze hormony...
witaj evoska- witaj w naszym gronie i zagladaj tu czesto!
maja33- pilnuj tych z NHS bo to sa tez tylko ludzie i moglas sie im gdzies zawieruszyc :) no a jak minely ci juz mdlosci i wymioty to tylko sie cieszyc!! ciaza nie zawsze daje sie odczuc- tak bylo w moim przypadku- zadnych objawow, no moze zmeczenie tylko...a potem w 9 miesiacu bole krzyza ale to wiadomo dwoje ludzi sie dzwiga juz w 9.. ;)
izusia- no ja tez ci chyba nic nie poradze na te bole bo jak pislalm wyzej ja nie doswiadczylam w ciazy zbyt wielu sensacji, ale mysle ze to raczej nic powaznego, dzidzi pewnie malo miejsca i sie rozpycha
maxim - co slychac????
anyu- ja niestety mam zdjecie Majki zaraz po porodzie ale juz w reczniku, wiec widac tylko czarna czuprunke
tamarunia- wiesz nie mam pojecia jak to jest po cesarce..ale chyba ktos powinien ci podawac dziecko do karmienia, chyba jakos mozna to zorganiczowac a w ogole jak nastroje i sampoczucie- to juz tylk 3 tygodnie tak??
ara- czyzby juz cie w domu nie bylo???
leedsanko- a co u Ciebie?? :) gdzie sie podziewacie z Sebkeim?? :)

reklama
Witam kobietki ;D Ale wczoraj mialm fatalny dzien,krecilo mi sie w glowie,slaba bylam,nudnosci powrocily,bol brzucha,do poloznej myslam ze nie dojade,chyba za duzo ostatnio stresow,a ostatni miesiac jest tzki ciezki.lJeszcze mala napedzila mi starcha bo dlgo nie dawal znaku,probowalm roznych metod i nic,ale pod wieczor mnie uspokoila,pewnie,ze mna przezywa pobyt babci w szitalu.Sytuacja nadal tak sama,w poniedzialek maj podjac jakies decyzjie,bo dzis bedzie mial dalesze badania,a na wekeend maja zjazd lekarzy i pilegnarej w miesice wiec lekarze nic nie powiedza do poniedzialku jak sie komisja zbierze ::) ::) ::)Glowa mi juz peka od mysli ::) Wczoraj jeszcze na dodatek chcielismy z Argosu kupic komode,ale nie mieli,wiec musimy zajrzec gdzies indziej ::)

EVOSKA WIATM SERDECZNIE NA NASZYM FORUM,gratuluje fasolki,kolejan kobietka bedzie szczesliwa mama,na pewno szybko sie zaklimatyzujesz w naszym gronie ;D ;D ;D Babeczki sa swietne ;) Tak jak dziewczyny mowia jak szital wyslam to moze dla upewnienia zadzwon i sie dowiedz,czy na pewno,bo mogl gdzies zaginac.Ja dostalam do dwoch tyg.
Izusia co do twoich bolow to wiesz ja tez tak mam,szczegolnie jak wstaje lub szybciej sie zerwe i to bol lokalizuje sie w miednicy,a czuc dokladnie jak opisujesz,ja rozwawialm o tym z polozna i powiedziala ,ze to normalne,poniewaz miednica sie przesowa,dzidzi uciska,wszystko powoli przygotowuje sie do porodu ;) A gimnastykujesz sie???Pytasz co porabiam w ciagu dnia,to roznie,rano male sprzatanie,sniadanie,potem male zakupy,spacerej,czasmi z mezem jade z nim za materjalem do firmy,potem obiadek,poczytam ksiazki,oczywiscie odwiedze BB i tak dzien ucieka,niecierpliwie sie i nerwowa sie zrobilam,bo juz chce przygotowac pokoj dla malej,ale sam duzo rzeczy nie moge zrobic,a maz taki zagoniony w parcy,no coz jakos to bedzie ::)
Martuska cudenko wyglada Alus z zabkami,juz tak doroslejszy i w koncu sie udalo zlapac go na goracym uczynku jak sie smieje ;D ;D ;D Martuska @ dostalas tak pozno,ja myslalam,ze po porodzie wszystko wraca do normy i od razu mamy @,czy to tak u kazdej kobiety,czy tylko ktore karmia piersia????Oj ja to bym sie cieszyla jak juz nigdy nie musial bym miec @,zaponialm jak to jest,znowu zabawa z taponami,ale pewnie duzo wiekszymi ;D ::) ;)
TATARUNIA mam juz jutro przyjezdza pewnie bardzo sie cieszysz!!!!! Nadal chodzis do szkoly rodzenia czy juz nie,bo ja ide we wtorek na jednodniowy.
Malvina corcia to istny aniolek,dobrze,ze juz lepiej sie miewa ;D Rozciag jej sie czas spania,dobrze dla ciebie masz wiecej czasu dal siebie,a kiedy planujesz wrocic do pracy???Chcesz wykorzystac macierzynski do konca???Opieka nad malenstwem jest swietna i pewnie ciezko bedzie nam wrocic do parcy.A bierzesz juz srodki antykoncepcyjne???
Ide zrobic jakies pranie,do uslyszenia pozniej,za oknem pochmurno chyba bedzie padac,gdzie to sloneczka,wczoraj bylo tak slicznie
;D ;D ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry