• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Evoska- witam Cie serdecznie na forum. Im wiecej nas tym weselej :-) Nie przejmuj sie dodatkowymi kilogramami, potem dziecko tak Cie pogoni do roli mamy, ze zrzucisz to w mig ;-) A co do energii w ciazy to ja bylam jakas inna i mialam jej duzo, z wyjatkiem poczatkow, gdy mdlilo mnie troche i nie mialam ochoty na nic. Pamietaj, ze Twoj organizm wykonuje teraz ciezka prace i wszystko sie zmienia, wiec pozwol sobie na sen jesli jestes spiaca i jesli nie masz energii nie szukaj jej- tylko leniuchuj :-)

maxin- dokumentacja robiona jest w Anglii, a w ksiazce to Josh jest bohaterem (tylko 1 jego zdjecie). Ja ukazalam sie w filmie, chodzilam z brzuszkiem po Londynie, bo tam byl krecony film. Co do antykoncepcji to ja biore pigulki Microgynon30, a zaczelam je brac dokladnie 6 tygodni po porodzie.

izusia- po porodzie metode antykoncepcji omowi z Toba GP, mysle, ze dla kazdego jest to dosc indywidualna decyzja, jako ze wplyw ma na to np. kiedy chcialabys miec nastepne dziecko i czy w ogole chcialabys miec itp. Wiec wszystkie te aspekty beda Ci przedstawione i bedziesz mogla wybrac najodpowiedniejsza dla siebie metode antykoncepcji i podjac najwlasciwsza decyzje dla siebie. A moj Josh i jego zabkowanie jakos przezywamy... slini sie strasznie, moglabym go kapac w jego wlasnej slinie ;-) Ma tez humorki, ale usmiechu na twarzyczce tez mu nie brakuje, wiec wszystko jest w normie.

Ara- no to ja jako pierwsza skladam Ci ogromniaste G R A T U L A C J E !!! Czekam na szczegoly :-) Zycze Tobie i mezowi, aby dzidzia chowala Wam sie zdrowo, aby spala 12h/dobe (chyba nikt nie ma tak dobrze hihi), abys nie znala slow KOLKA i BEZSENNOSC! No i duzo radosci z macierzynstwa!

reklama
OOOOOO!!!!!!Aro !!!!!!!! No to zycze Ci wszystkieg wszystkiego najlepszego!!!!!!!!Tak jak Anya zycze Ci z calego serca, zeby twoj malutki (loj w sumie wcale nie taki malutki:):):) 4kg-wow) byl spokojny i nie chorowal!!!!!!Abyscie byli szczesliwymi rodzicami!!!!!!!!!Aro!!!!Jakoze mialas cc, to oczywiscie bede miala do ciebie mase pytan w razie mozliwosci!!!!!No m.in. z tym karmieniem, jakie mialas znieczulenie?gdzie cewnik ci zalozono?i w ogole i w ogole!!!a teraz wracaj do zdrowia!!!!!Izusia, jak mozesz to przekaz ogromne gratulacje!!!!

ARO- ogromniaste gratulacje!!!!zyczymy duuuzo zdrowka - Tobie i Synusiowi- to najwazniejsze - reszte da sie jakos przezyc!! czekamy na was z powrotem na forum!!

evoska- nie przejmuj sie kilogramami!!ja przez cala ciaze przytylam 21 kilo!! a teraz mam juz tylko 5 do zrzucenia zeby wrocic do swojej wagi. i to sie stalo tak samoistnie - znaczy pewnie pomoglo karmienie piersia i te nasze nieprzespane noce i kolki...i tez na poczatku ciazy nie mialam kompletnie energii- chodzilam notorycznie zmeczona. pracowalam na caly etat cala ciaze wiec jak wracalam z pracy noga i reka nie ruszalam. ale tak po 3 pierwszych miesiacach mi przeszlo i potem energia wrocila.
maxin - ja planuje wziasc 8 miesiecy macierzynskiego ( te 2 ostatnie niestety juz nie beda platne >:() no a potem ma przyjechac moja mamusia zeby zajac sie Majeczka wiec nie martwie sie tak bardzo o to ze bede musiala ja zostawiac- lepszej opiekunki bym sobie nie mogla wymarzyc! no ale na pewno bedzie ciezko roztac sie z moim skarbem...nie chce nas razie o tym myslec :(.  no a z antykoncepcja na razie jeszce nic nie zadzialalam- i wiesz co - mam nadzieje ze nie jestem w ciazy!!!!!!!! :-[ to by dopiero byla heca!!! dwojeczka w jednym roku!!  :laugh:
anyu- ja ci wysle na maila zdjecie jakie mam a ty mi powiesz czy sie nadaje. i dziekuje za komplementy!! twoj Joshunio tez jest boski bobas!!!

OGROMNE GRATULCJE DLA ARY Kochana wreszcie sie doczekalas. Fajnie, ze synus zdrowy i jaki pulpecik ;) :laugh:
Wracja do sil naj najszybciej i na forum tez. Oby macierzynstwo dodawalo Ci skrzydel :)

Tamarunia Ty sie nic nie martw o karmienie. Jak chcesz to bedziesz karmila. Cesarke masz blisko terminu wiec organizm przygotowany do karmienia i cyce tez. Nie powinnas miec problemow :) Najwazniejsze to zebys sie nie martwila na zapas jak juz urodzisz corenke, bo stres moze zle dzialac na laktacje. Poza Tym jak nie bedziesz miala znieczulenia ogolnego, to dzidzie dostaniesz jak poprosisz od razu po porodzie i bedziesz ja mogla przystawic do cycusia od razu.
Moj Alek jak sie urodzil zjadl dwa razy z piersi i zapadl w "sen zimowy" i niechcial jesc. Podano mu 3 razy butelke (glupia nie pomyslalam, ze moge mu dac wlasne mleko i dali mu sztuczne) Bylam przejeta okropnie, bo chcialm karmic i powiedzialam o tym jednej polzonej a ona na to, ze zaraz go przystawiamy i zaczal jesc pieknie. Powiedzano miponad to, ze jak chce karmic piersia to mnie nie wypuszcza dopoki dziecko nei zacznie ladnie jesc :) No i wyzlam na drugi dzien ;)

Dzieki wszystkim za komplementy dla Alusia. Mobilizujecie mnie nimi do wklejania zdjec ;) :laugh:

Maxin z tym okresem to wlasnie jest tak, ze karmienie go powstrzymuje, a raczej owulacje. No ale jak sama czytasz nie u wszystkich jest jednakowo. ja akurat chcial dostac @ zeby wiedziec co i jak u mnie sie dziej.

Izusia ja osobiscie antykoncepcji jakiejsc powaznej nie stosuje. bede sie obserwowac tak jak przed ciaza, ewentualnie w gre wchoda prezki (czyt. prezerwatywy ;) )
Depo nie polecam, bo podobno moze porzadnie rozregulowac gospodarke hormonalna. Spirali tez nie, bo dwie dziewczyny u nas na lipcowka mialy juz spore przejscia z ta metoda anty. Tablletek osobiscie bym nie wziela, bo dosc sie naczytalam. No ja to wogole jestem taka anty-antykoncepcyjna :laugh: ;) Anya ma rcje, wszystko obgada sie z polozna, albo Health Vizytorka ;)

Evoska ja tez Ci napisze, zebys sie kilogramami nei przejmowala. Co zas tyczy sie cwiczen to w Pregnancy book sa rozne przyklady :) A suwaczek zrob sobie klikajac na suwk ktorejs z nas. Tam otworzysie strona i potem juz krok po kroczku. jak bedziesz miala trudnosci to pytaj. na koncu jak juz stworzysz sobie swoj ticker musisz skopiowac jego adres internetowy i wkleic w swoim profilu w "danych publicznych". namieszalam?

Hehe !!dzieki za rady w zwiazku z karmieniem. Tak wiec:1.bez stresu, bo to gorzej dziala, laktacja znaczy sie, po stresie.2. mowic poloznym ze sie chce karmic piersia.-bede powtarzac w kolko, uczule meza zeby przypilnowal w razie czego personel, a noz widelec zapomna3.jak bede mocno chciala to sa duze szanse powodzenia4.wcale nie jest tak, ze po cc laktacja zanika
BEDZIE DOBRZE!!!!!!
;) :laugh: :D ;D
Martuska, sliczny twoj synek jest, a jaki rozesmiany, wesoly i chyba lubi sie fotografowac???
Jeszcze podam tak a stronke do sklepu polskiiego, jezeli sie zamowi na 19.99 to dostawa za darmo, w sumie nie korzystalam, ale mysl ze todobry pomysl jka sie nie ma pol sklepu naokolo siebie?a moze ktos korzystal z tego sklepu?jakies opinie?nie oszukuja?znaazlam reklame w goncu i dla mnie to nowosc!
www.bocian.co.uk

reklama
Ara cudowne wiesci ;D

;D ;D ;D GRATULACJIE ;D ;D ;D

Dokladnie po terminie urodzilas,nawazniejsze,ze jestescie zdrowi ;)
Z okazji narodzin waszego maleństwa,
życzymy mu bezstroskiego
i zdrowego dzieciństwa,
a Wam - odkrywania nowych uroków
wspólnego życia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry