• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Malvina dokladnie!!!za 3ygodni 28kwietnia:) w srod eide do lekarza to sie dowiem dokladnie co i jak z tym cc!musze spisac pytania bo mam ichduuuzo!
Maxin!juz do szkoly rodz nie chodze , bo to tylko 3tygodnie raptem bylo, ale fajne i to:):) a jutro mamcia moja przyjezdza i mam nadzieje, ze bedzie ok!!!!no wiecie w podrozy i w ogole, w koncu najpierw jada samochodem 300km ponad a potem juz sama z wawy na luton. dzis bede jeszzce dzwonic , zeby sie dowiedziec , czy z moim dziadkiem juz lepiej. Wczoraj mial operacje i tez sie przejmujemy!!!tak ja ty swoja babcia!! badzmy dobrej mysli!!!!!!!!

Pozdrawiam!!

reklama
Wy to jestescie szybkie... czlowiek ledwo nadrobi zaleglosci ze starymi postami, a tu juz nowe produkujecie ;-)

Kallusia, Martuska- kochane wyslalam Wam prywatne wiadomosci.

Malvina- szkoda, ze tylko taka fotka dysponujesz, tutaj bardziej chodzi o golutkiego bobaska zaraz po narodzinach- i najlepiej z mamusia ukazujace pierwszy kontakt matki z dzieckiem. A tak w ogole to Majeczka jest slicznusia. Poczekaj az Josh sie obudzi i mu ja pokarze... z pewnoscia na jej widok zacznie sie slinic jeszcze bardziej (choc nie wiem czy to mozliwe) ;-)

maxin78- niestety z tym okresem to jest roznie, choc mowi sie, ze kobiety karmiace piersia dostaja okres duzo pozniej, a gdy ja karmilam jeszcze piersia to dostalam @ 2 tygodnie po porodzie! To takie nie fair

Tamarunia- z pewnoscia bedziesz troche bardziej ograniczona w ruchach ze wzgledu na szwy, ale nie ma powodu do niepokoju. 3 moje kolezanki mialy cesarki i wszystkie karmily piersia przez dlugi czas. Jedna z nich spala zawsze z maluszkiem, bo czesto sie budzil i byl to dla niej wielki klopot wstawac wciaz do niego. No, a potem juz doszla do siebie i wszystko bylo Ok. Bedziesz miala meza kolo siebie i na pewno Ci pomoze z coreczka. Poza tym pozycja na lezaco jest wygodna pozycja do karmienia dziecka. Na pewno odnajdziesz sie w sytuacji, wiec bez obaw!

Anya kolezanka robi dokumentacjie tutaj w Anglii,czy w kraju??? Mowisz,ze ty bedziesz w jej ksiazce,a czy w programie tez wystepowalas,bo czytal,ale ulecialo mi ::)

znajac moje szcecie tez szybko dostane,a ty Anya ile po porodze zaczelas barc pigulki,czy inna metode antykoncepcji stosujesz?

Hejo!
Ja dzis bylam na kontroli u poloznej , wszystko jest ok, co do tych boli to tak jak Maxin pisala, dzidzia naciska coraz bardziej a miednica tez sie przesuwa.No wiec nie ma sie czy martwic choc powiem wam , ze ten bol staje sie coraz gorszy i jak wstaje badz siadam to czuje sie jak staruszka.Poza tym wszystko jest ok.
Maxin-mam nadzieje, ze w poniedzialek bedziecie miec dobre wiesci na temat stanu zdrowia babci.A wogole to tobie tez juz do porodu niewiele zostalo?!A co do mojej gimnastyki to wczesniej cwiczylam troszke a teraz to kompletnie ani nie mam sily ani ochoty.I jeszcze ta pogoda dziala na mnie sennie, ciagle mi sie chce spac, popoludniowa drzemka obowiazkowa. Maxin a powiedz mi wogole kiedy przygotowywalas swoja torbe do szpitala bo ja sie zastanawiam kiedy sie za to zabrac.Juz praktycznie wszystko zakupione oprocz pieluszek i paru drobiazgow, ale zastanawiam sie kiedy zaczac odswiezac ubranka, posciel no i pakowac torbe?
Tamarunia-no to do porodu juz tuz tuz, czy wszystko gotowe?
Anya-jak tam Josh sie ma i jak jego objawy zabkowania?
Evoska-witaj  na forum, mam nadzieje ze czesto bedziesz sie odzywala:)
Martuska-Alus wyglada cudnie z tymi zabeczkami:)
Malvina-to prawda ze swiat wyglada lepiej gdy czlowiek sie wyspi.To super ze Majeczka jest grzeczna i pozwala mamie na sen i inne zajecia.Ja mam nadzieje, ze moja kruszynka tez bedzie grzeczna choc ciezko powiedziec bo oboje z mezem jestesmy roztrzepani, hehe zobaczymy!
A wlasnie dziewczymy, moze podpowiecie jakie metody antykoncepcyjne stosujecie po porodzie, hm tabletki czy moze zastrzyk?
Zycze wam milego popoludnia, papa!

Izusia powiem ci,ze ja tez przestalm sie gimnastykowac,tak jak ty poprostu mi sie niechce i rowniez coraz czesciej drzemam popoludniu.A torbe mam juz spakowana wiesz tak na wwszelki wypadek bo nigdy niewiadomo,a znajac meza polowy by zaponilam jak bym mu powiedziala ;D ,a ubranka bede prala w przyszlym tygodniu,posciel juz wyprana,wydaje mi sie ze przygotowac sie zawsze mozesz na ok 3-4 tyg przed terminem ;D ;D ;D
ale cimno sie zrobilo cyba zacznie padac ::)

Czesc Kochaniutkie
Slicznie dzikuje za mile przyjecie!
Jestescie super babki - ale maluchy sa jednak najlepsze i te zabki
mnie to dlugie wyczekiwnie czeka

Tamarunia tuz tuz - uwazam ze powinnas sie sontaktowac ze swoja polozna
i powiedziec jej ze bedziesz karmic piersia - masz jednak obawy ze bla bla bla
nie mam pojecia - nie powinnam sie wypowiadac= ale wydaje mi sie ze po cesarce
od razu Cie przywoluja do zycia - nie spisz itp tylko od razu daja Ci umyte dzieciatko do karmienia
tak slyszalam, mysle ze polozna powinna Cie zaspokoic pewna odpowiedzia
nie obawiaj sie kiciu poprostu zapytaj ;)

Martusia - masz cudnego synka - jak na niego patrze to chce swojego na rece buuuuu
musze cierpliwie przejsc przez to wszytsko hmmmm

ciesze se ze mam Was wszystkie - z gory dziekuje
fasolka ma sie dobrze - a jajestem okropnie zakatarzona ledwo widze na oczy
ale co tam piatek
jutro sie przeprowadzamy z Simone tymczasowo od jego rodzicow
bedziemy mieli wynajete mieszkanko na jakis czas tylko dla siebie
jak ja sie ciesze  :-*

ok zycze Wam wszystkim milego weekendu
i mam nadzieje troche slonca w niedzielke:)

papatki

ps - ja nic nie rozumiem jak sie te suwaki wstawia  :laugh:

Dziewczyny!

ja tyje na potege - to dopiero 12 tyg a ja ju 4 kg przybralam
jem tak samo a nawet mniej - bo te ciagle zaparcia ktorych nigdy nie mialam
doprowadzalay mnie do leku ze dziecko z wysilku urodze:)
tyle ze przyznaje z bardzo aktywnej osoby - zrobil sie ze mnie len,
ciaza zabrala mi 98% energii - nic mi sie nie chce najlepiej spac:))

I wiem ze nie ma co panikowac to normalne -
jak Wy sobie z tym radzilysie
macie pomysly na jakies cwiczenia itp

nie chce wazyc 100 kg na dzien przed porodem
zawsze bylam za szczupla czy to znaczy ze czas byc grubaskiem

pozdrowka

ps zatwardzen juz nie mam (secret tescia - papaja przed pojsciem do lozka - rano kibelek:)))

pa

Evoska-z tym tyciem to raczej indywidualna sprawa, moze te zaparcia sprawily ze przybylo ci troche.mnie na poczatku przybylo tez pare kilo a otem to juz bylo ok, kilogramy jakos rozkladaly sie w czasie.Ale nie martw sie najwazniejsze jest teraz dzidzi, jego zdrowko, prawidlowe odzywianie.A co do braku energii to ja w pierwszym trymestrze i jeszcze na poczatku drugiego tez stracilam cala energie, bylam ciagle zmeczona i chcialo mi sie non stop spac.Nie mialam sily zeby cokolwiek robic!Tak ze raczej to normalne.Nie martw sie wiec.Dbaj o siebie:):):)
papatki

reklama
Dziewczynki mam dla was wiadomosc.Wlasnie dzwonila do mnie Ara, prosila abym przekazala,wiadomosc: urodzila dzis synka!Dzidzius przyszedl na swiat dzisiaj przez cesarskie ciecie ze wzgledu na zle ulozenie, mierzy 52 cm i wazy ponad 4 kilogramy.Dzidzius jest zdrowy a mama szczesliwa choc bardzo zmeczona.Wszystko jest ok!Reszte opowie sama jak juz wrocic do domku i odpocznie.
Bardzo sie ciesze z jej szczescia:):):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry