• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Doveinred obiad o 11 to zawczesnie:sorry:jak zje o 13 to potem bedzie go trzymalo troche:tak:nie patrz az tak na to zeby wypil tyle mlek co pisza bo to tylko sugerowane.,On musi miec teraz wiecej kalorii na mleku nie przytyje.Ja bym dla mu o 13 zupke a o 16 troche obiadu,moze od was???ziemniaczka ,czy troszke kotlecika:tak:a za godz deser:tak:nie musi zjesc wtedy caly bo to tylko deser:sorry:ale zrobisz jak bedziesz uwazac:sorry:decyzja nalezy do Ciebie:tak:
jednego tylko nie rozumie,tego; 6:30-7:00 sniadanie (zawierajace 200 ml mleka, czyli jakies 100 ml mleka i 100 ml kaszki na mleku , albo troche mniej mleka i wiecej kaszki)
jak 100ml mleka i 100 kaszki:dry: nie rozumie troche:sorry:bo ja robilam tak.np.180ml mleka w butli i dodawalam jakies 2-3 lyzki stolowe do butli kaszki zoltej :tak:(w zaleznosci ile pil wiecej lub mniej zeby przeszla,mialam smoczek z krzyzykiem do tego zeby bylo wlasnie latwiej ale delikatnie przeciety bo za wasko bylo:sorry:)i takie pil ale krotko bo odstawil butle.wiec kaszka jest na sniadanie ikolacje z miseczki lyzeczka:tak:moze na sniadanie wlasnie mu tak sprobuj dawac:tak:lyzeczka:tak:

oki ide sprzatac,chlopaki poszly na spacer:tak:paaa

reklama
100 ml mleka i potem kaszka zrobiona z 100 ml mleka w miseczce.
Co do zupek to nie gotuje dlatego mam sloiczki a w sloiczkach nie ma zupek przynajmniej tych z Hipp czy cow and gare a szkoda. O 16 tez juz przerabialam obiad i nie chcial jesc, potem do 19 byl glodny:sorry:. Ale sprobuje.
Od nas nie moze bo ja duzo przypraw dodaje i soli wiec odpada zreszta nie chce mu dawac np. kurczaka z lidla:sorry:

To o ile dobrze zrozumialam to o 16 obiad potem o 17 deser i o 19 mleko? to nie jest za krotko pomiedzy jedzeniami?

To o ile dobrze zrozumialam to o 16 obiad potem o 17 deser i o 19 mleko? to nie jest za krotko pomiedzy jedzeniami?

Codzilo mi ze o 13 zupke a ok 16 ej troche obiadu od was:tak:jakiegos ziemniaczka czy kawaleczek mieska:tak: a potem maly sloiczek deserku:tak:ale jesli naje sie wystarczajaco wczesniej to tylko deser:sorry:i potem kolacja,np kaszka:tak:
My tak mielismy
8-9 kaszka
13 zupka
16 troche obiadku lub deser
ewentualnie po obiadku o 17-17.30 deser(sloiczek maly albo jogurt)
i 19-19.30 kaszka tyle.w miedzyczasnie jakies chrupki czy fingery alle nie zaduzo:tak:
zapomnialam o butli nad ranem lub w nocy-jak juz pisalam i tez ok 60-90ml

Witam Mamuśki
tylko dwa dni do porodu a u mnie zupełna cisza, dzis była u mnie połozna i wszytsko gra, ale nie mam żadnych skurczy, nic mi nie dolega , tylko kolana mnie juz bolą od tego ciężaru , juz bym chciała miec to za soba i być z maleństwem , bąbel juz ma mało miejsca bo nie jest tak aktywny jak kiedyś , ale kopa zasadzi:sorry: mam sie zmuszać do latania po schodach?? czy czekać spokojnie??? juz nie wiem co mam ze soba zrobić - a na dodatek sama siedze w domu :wściekła/y:

hej
w koncu mam czas by na spokojnie usiasc przy kompie, chociaz chyba M z wujem, szwagrem i jego kumplem szykuja grilla:sorry: rodzice dzis w poludnie wyjechali moja mama troche sie poplakala jak sdie z Kondziem zegnala, wcale jej sie nie dziwie bo tak samo bym zareagowala:tak: czasem mnie wkurzali ale pomimo tego i tak bylo super, zapomnialam co to zmywanie gotowanie itd.....:sorry:teraz powrot do rzeczywistosci..........:-( babcie mowily ze Kondzio to najgrzeczniejsze dziecko jakie tylko widzialy, wcale sie nie dziwie bo caly czas albo cichutko sobie siedzial i sie bawil albo sie usmiechal, bardzo malo plakal i dlatego byly zaskoczone:tak:
ok, doczytam wszystko pozniej, teraz wkleje kilka zdjatek:-)

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 49
  • 100_2157.jpg
    100_2157.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 55
  • 100_2255.jpg
    100_2255.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 52
  • SS851637.jpg
    SS851637.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 57
  • SS851670.jpg
    SS851670.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 53
  • SS851683.jpg
    SS851683.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 54
  • SS851705.jpg
    SS851705.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 52
  • SS851696.jpg
    SS851696.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 56
Co do zupek to nie gotuje dlatego mam sloiczki a w sloiczkach nie ma zupek przynajmniej tych z Hipp czy cow and gare a szkoda. O 16 tez juz przerabialam obiad i nie chcial jesc, potem do 19 byl glodny:sorry:.
Moja droga... a mogę zapytać czemu nie gotujesz? moż jemu to jedzenie ze słoiczka zwyczajnie nie smakuje... zachowaj sobie kilka takich pustych słoiczków i ugotuj zupkę-krem dla małego i buch w te słoiczki i będziesz miała na kilka razy. To samo mozesz zrobic z jego ulubionym obiadkiem. Myślę, że za bardzo wpadasz w panikę, ze on czegoś nie je ;-) Jak go troche przeglodzisz to mu sie na pewno nic nie stanie. moze nawet jak ci całkiem jeden "posiłek" wypadnie z planu dnia, to zgłodnieje i będzie chetniej jadł.

pandorka-Sloiczki lubi bo jak chce jesc np. wczoraj i dzis zjadl po 190g caly sloiczek. To mleka on nie lubi:sorry: i caly zamet jest wlasnie tylko z powodu mleka, bo musi pic bo sa tam te wit i inne skladniki odrzywcze, gdyby wypijal go wiecej na raz to by nie bylo problemu, wtedy mozna go podawac tylko 3 razy na dobe ale nie podasz 3 razy na dobe jak pije 60 ml czy 90ml, czasami uda sie go zmusic i wypije wiecej.
Co do obiadkow to nie gotuje bo:
1.juz probowalam i nie chce jesc, plul na wszystke strony
2. nie ukrywam ze jak lubi sloiczki to jest dla mnie prostsze
3.szwagierka doradzila ze dopuki je i lubi sloiczki to mam mu dawac, bo jak posmakuje normalnego to juz nie bedzie chcial jesc sloiczkow.
4.Jak bym sama gotowala to musiala bym miec warzywa i mieso z jakiejs farmy, ekologiczne czego tu nie dostane. No warzywa to i moze predzej bym mu tu ugotowala ale kurczakow to nawet sama obawiam sie jesc, a reszta miesa jakos taka dziwna. Niema to jak taka swierzo zabita swinka- mniam mniam......

No porzyjemy zobaczymy co i jak.
Pomysle jeszcze i Kwiateczek zrobie tak jak wczesniej wtedy napisalas. o 13 dam mu obiad a o 16 deser czy jakis owoc ( obiadu naszego nie dam bo jak wspomnialam jest za duzo przypraw no i o tej godzinie nie mam obiadu bo moj G jeszcze w pracy. U nas obiad jest dopiero o 18- stej).

Tylko i tak, chce mi sie smiac:-D bo jak i tak zje duzo czy wypije slicznie mleczko to zaraz musi skakac, przejsc sie po mieszkaniu, poturlac sie- wiec stwierdzam ze : pewnie gubi kalorie ktore zjadl. Nawet jak je to sie kreci wierci zwala kopie- i lak on ma przytyc:sorry:.
Moze tez byc za mna niejadek bo ja taka bylam trzeba bylo mnie zmuszac do jedzenia. Jak mialam 1 rok i 45 mies i mialam 10 kg to mnie na badania do szpitala zeslano z podejrzeniem choroby serca, a tu sie tylko okazalo ze dla mnie jedzenie bylo zbedne.

ada - sliczne zdjecia , jaki Kondzio fajny:-D

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry