reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka:)

po pierwsze myslalam ze w zyciu nie nadrobie - weekend minal i mamy
tu ksiazke do przeczytania:)))

po drugie - poki pamietam, przeczytalam gdzies o metodzie cwiczen Kegla (chyba?)
polegajaca na (od pierwszych m-cyciazy) sciskaniu miesni pochwy i odbytu na 8-10 sec i pnownie
ponoc ma pomoc przy porodzie, czy ktos to stosowal?

TAMARUNIA - gratuluje Tobie i Fazielce - mam nadzieje ze jestescie juz wypoczete i szczesliwe

Majeczka - ja w ogol zapomnialam o tym ze ja przeciez pracuje do 18.00 poniedzialek do piatku,
czyli WIELKIE zakupy w sobote, a ze w ta sobote mamy W KONCU!!! spotkanko
w nastepna idziemy kupowac ok? Moje gg 9172776
ps z tego co pamietam masz odebrac Martusie z Hamersmith - pojade z Toba
umowimy sie na West Kensington ok?a szefowej dzisiaj nie ma (jak zwykle;) wiec dzien blogoslawiony;)
milo ze pytasz;;)) co u Ciebie z poszukiwaniem pracy??? Jak w Argosie ???

Maxinka - jak po rocznicy? Co mezus Ci kupil i vice versa?
Wygladasz pieknie - jak kwitnacy kwiat rozy!
Wiesz pokoik piekny, poplakalam sie, Ty to bedziesz cudna mama!
Tak sobie pomyslalam ze pewnie za 4 m-ce ze mna i z Majka pojdziesz na zakupy ;)
pomocne bea twe rady;))))) tyle ze ja sie przeprowadzam do nowego domu prawdopodobne
przed swietami, wiec dekoracja wynajmowanego 1bed flatu bedzie trochi nijaka, chba ze Simone
wyremontuje dom szybciej, pamietam jak w dzien przeprowadzki (4tyg tem) zapytalam go
co z poojem dla fasolki i tym calym famfa ramfa a on na to zebym sie nie martwila poprzyklejami
motylki na scianie w sypialni - tak mnie tm rozsmieszyl hi hi hi

Izus - nie sprzataj tak duzo bo zczywiscie wytrzesz dziury 0:))) Maxin ma racje przeprowadzajcie sie do Londynu;)
jak tam picie herbatki, brzusio opadl - jaka dzis pogoda u Ciebie?
Na nude nie narzekaj tylko lez nogami w gorze i filmy ogladaj - jeszcze sie nabiegasz
jak malenstwo przyjdzie na swiat, a plci znac nie chcialas?
a gg mam od 10 do 18.00 jak jestem w pracy, internetu nie mam jeszcze - ale to celowo
bo kleje teraz karteczki az sie kurzy - musze teraz jak najwiecej potem wiez jak to jest
nie bedzie czasu aby w nosie podlubac;)
aha - a jak urodzisz to my mozemy Cie odwiedzic, jak nas zaprosis???;) aby Ci bylo raziej

Beta - kochana w koncu sie odzwalas! tak mi przykro ze Cie nie bedzie na spotkaniu, i to wszystko z mojej winy!
ale jak tylko wrocisz cos zorganizujemy.
Opinia na temat drugiego dziecka - trudno mi cokolwiek powiedziec jak to bedzie wygladalo
realnie ale... wolalabym miec jedno po drugim, czyli zaraz po urodzeniu ok 3 - 5 mcy i stac sie o drugie
moja kumpelka tak zrobila i jest zaowolona, chowaja sie razem i bawia sie rzem, najtrudniejszy czas koncowki drugiej
ciazy i poczatki po urodzeniu drugiego - potem - jakos sie uklada.
Uwazaj na wakacjach! ja zmajstrowalam a raczej Simone mnie zmajstrowal fasolke na wakacjach - w Egipcie ;)
Wiesz co z tym tyciem to dziwnie - bo juz schudlam, a moze tylko takie uczucie, chyba mialam wode w organizmie
bo od kilku dni jaks mi tak lekko - i brzusio juz nie taki opuchniety a twardawy;)

Maggusia - co z chatka - jak po drugim spotkaniu, trzymam kciki aby szybko sie poukladalo,
a tymczasem zycze pokory i odnalezienia sie w sytuacji, tzw pogodzenia sie z losem, bo wtedy
ni stad ni z owad - surprise!!!!

Martus - co z Aleczkiem - jak wysypka juz minela calkiem - jak ze spaniem?

Cela - jak syneczek?

Ara - w koncu sie odezwalas;) fajie ze maly ciagnie za wlosy - bedzie z niego podrywacz
cwiczy na mamusi;)

Malvinka - w koncu jestes! a mala jaka sliczna jak ksiezniczka

a co u mnie? swatowanie mi sluzy - Monia i Kuba zapatrzyli sie na siebie podczas naszej wspolnej randki
az sie tkiwilam, jaka piekn para z nich, teraz tylko rece zacierac;)))
w sobote byly Simone taty 70te - ten facet wcale nie wyglada na tyle! wiec rodzinne spotkanie
w niedziele ugoscilam Simone kuzyna z zona i dziecmi - wiec byl polski rosol kurczak i salatka ze siwezego
tartego selera - smakowalo im ufffffffff potem girska do gory
w poniedzialek - kartki - kleje je az sie kurzy - trzymajcie kciuki za mnie
no i dzis praca - calkem bylo busy - jeszcze tylko 1,5 godzinki i do domu juz jestem zmeczona
na rodzinnym spotkaniu wszyscy sie dziwili ze takaszczupla jestem - a brzuch taki duzy - oejku
chyba beda blizniaki albo olrzym fasolka;)))

a gdzie reszta Pan sie podziala? jak zaczna czytac to sie nie pozbieraja - zaleglosci nie zdrowe;)

ps1. Pamietajcie o spotkanie 06.05.2006 13.00 Hamersmith
ps2. a co to BB (bara bara czy bed & breakfast) ;) bo ja jakas nie kumata
ps3. odmeldowac sie na SPOTKANIA prosze:)

buziaki

reklama
Evoska-jestes niesamowita, strasznie lubie czytac twoje posty.Co do plci to chcielismy wiedziec ale na drugim scanie zapomnialam zapytac ale myslalam ze bedzie nastepny.Potem okazalo sie ze nie bedzie nastepnego usg wiec zostala nam niespodzianka:)Brzusio powoli opada a dzidzio kopie jak szalony.To chyba bedzie chlopczyk:)
Pogoda dzis niefajna, wieje, jest pochmurno i czasem cos kapie z nieba:( A co do twojej propozycji to wiesz jakie to byloby cudowne gdybyscie tu przyjechaly do mnie:)Skakalabym z radosci:)Takze zapamietam twoja propozycje i juz ZAPRASZAM WAS WSZYSTKIE:):):)
A jak powyklejasz twoje karteczki to czekam na ich fotki i oczywiscie zycze ci powodzenia, zeby super sie sprzedawaly:)
A jak ty sie czujesz, jak brzucholek?No i jak udala sie weekendowa kolacja ze znajomymi???
A i wiecie co widzialam na majowkach fotki Tamaruni coreczki, jest sliczna i imie uleglo zmianie.No ale nie bede za wiele pisac bo Tamarunia pewnie sama wkrotce do nas napisze:):):)

Witam babeczki ;D
Jak milo wczoraj bylo poleniuchowac ;D ;D ;D Rano troszke przemeblowalam w goscinnym,zalozylam ostatnie dekoracjie na scianie u malej i potem lezalam caly bozy dzien.Dzis bylam u poloznej fajowo,bo wszystko ok,cisnienie w normie,w moczu nie ma bialka,malej serduszko slicnzie mocno bilo no i jest juz coeaz nizej w kanale rodnym ;D Troche mi nudnawo,zrobila bym cos,ale z drugiej strony nic mi sie nie chce,dziwne to...????!!!!Oczekiwanie na mala tak sie dluzy,a jeszcze nawet nie dotarlam do terminu ::)
Dziekuje za milusne slowa co do pokoju,czesto tam zagladam,patrze sobie na lozeczko,wyciagam ciuszki i ogladam,to jakies zboczenie chyba :D :D ;D
Zapomnialam wam powiedziec,mamy w domu myszki,brrrr........niecierpie ich,wszedzie lapiki pozastawiane w nocy byl pierwszy resultat,wrrr......ciekawa skad sie biora.Oj ten Londyn ::) ::) ::)

Izusia na pewno sie wystraszylas,takie bole sa niefajne i czlzowiek od razu mysli,ze to juz to...No kto wie,przeciesz mozesz wczesniej urodzic,ale moga to byc bole przygotowawcze.Moze szyjka sie skraca,dzidzi schodzi nizej i boli.Ja tydzien temu mialm taki dziwny wekeend,ale wszystko sie uspokoilo,hmmm...a juz mialm nadzieje......Odpoczywaj ile mozesz.Chetnie cie w wakacjie odwiedze ;)

Martuska ciesze sie ,ze Alusiowi schodzi juz uczulenie,na pewno ktoras z tych rzeczy pomogla.Wspanial z ciebie mama,probujesz wszystkiego,aby pomoc synkowi.Jak jecgo raczkowaanie,moze juz powoli sie wspina aby rozpoczac nastepny etap.

Ara cudownie,ze masz tak spokojnego synka,podeslij jakies nowe fotki,na pewno juz urosl.A jak sie czujesz po CC jak rana??
Karmienie piersia wpozadku??

EVOSKA ale aktywny wekeend mialas,tyle imprez,ale ci dobrze ;D brzuszek mowisz rosnie jeszcze pare dni i zobaczysz co nosisz pod serduszkiem,moze dwa bijace punkciki ;D Ja zawsze chcialm miec blizniaki,u nas co drugie pokolenie ma,niby wypadal na moje,no ale sie nie poszczescilo tym razem.Jak uda sie namowic meza kiedy na drugie(choc watpie) moze beda to bliznkai,ale maz chyba by sie zalamal :D przeslij fotki twoich artystycznych kartek!!!Na wakacjie wybierasz sie Egipty???To moje mazenie tam jechac.Nie bedzie ci za goraco w ciazy byc w taki karju?????Moze byc ciezko!!!Szybko mysliscie o nastepnym dzieciaczku,ale to dobrze,dwa bobasy na raz a potem skooj ;)

Beta dzialasz juz w tym kierunku aby poczac nastepne dzidzi????Zycze powodzenia!!!!!!!!Juz niewdlugo wakacjie,milej zabawy zycze,odpoczywajcie i swietnej zabawy zycze ;)Nastepnym razem mam nadzieje,ze sie zobaczymy na lonie natury,wiosenny
piknik????Jak raczkowanie Tomcia,wszedzie pewnie go pelno ;DPociesznie musi wygladac.Wrzoc jakies fotki!!!!!!!!!!

Maja jak w parcy???A samopoczucie jakies ciazowe dolegliwosci???Pogoda fajna bo cieplo,ale brakuje jeszcze sloneczka nie.
A ty kiedy sie wybierasz do Polski,z ktorej czescie jestes bo przeoczylam chyba??!!!Rodzice pewnie sie ciesza z wnoka?czki,to pierwsze???

Magda masz racjie,drugie dziecko moze byc zupelnie inne niz Oliwka,a wierze,ze sobie poradzisz,mam juz doskonala wprawe z jednym,a przy drugom szybko wpadniesz w rutune i podolasz.Wierze w to,bygladasz na silna osobe,bardzo opomanowana ;)
Mala pozmieniala godziny spania,tak czesto sie zdarza,zmieniaj sie i moze rosnie dlatego potrzebuje wiecej snu ;D pewnie juz dobrzes obie radzic chodzac.

A gdzie reszta laske sie podziewa??????????KOBIETKI OK U WAS,DAJCIE ZNAC

OK UCIEKAM ,ALE SIE ROZPISALAM ;)

BUZIAKI DLA WSZYSTKICH ;D :D ;)

po tylu miesiacach w koncu udalo mi sie okroic jedna fotke ::). Rozdzielczosc kiepska - ale co tam - to dopiero pierwsza proba!

Przelecialam szybciutko posty: i zauwazylam slodki pokoik Maxin, zdjecia Majuni i cale elaboraty ::)

teraz przeczytam sobie wszystko dokladnie ;D - a potem znowu nie bede miala czasu aby odpisac ::)
ale naprawde o was pamietam
:-* :-* :-*

ps. motylek na glowce prawdziwy (bylismy w lapidarium - motylarni :laugh: )

dziewczynki- dziekuje mocno za cieple i mile slowka pod adresem mojej corci! wierzcie mi ja caly czas nie moge sie nia nacieszyc! :)
Beta- super zdjecie!!! a Tomus jeszcze bardziej superancki - sliczny chlopczyk! naprawde slodka fotka z tym motylkiem - wielka szkoda ze was na spotkaniu nie bedzie... :mad:
maxin- dobrze ze u poloznej wszystko w porzadku! i ze bialko zniknelo. wierze ze ci sie dluzy ale przeciez wcale niejest powiedziane ze musisz doczekac do terminu- ja swojego nie doczekalam ;D. i wiesz cos mi sie zdaje ze chlopaki to lubia sobie w brzuszkach u mam jak najdluzej posiedziec (patrz Anya, Ara) a dziewczynki chyba sa bardziej zdyscyplinowane takze jest nadzieja! ;) ;) ;)
evoska- jesli chodzi o te cwiczenia to ja nic nie robilam. mialam duuuze checi zeby sie jakos fizycznie do porodu przygotowac ale na checiach sie tylko skonczylo - gorzej bylo sie zmobilizowac. i  wsumie sie balam bo wyczytalam gdzies ze porod to tak jak maraton i ze trzeba do niego dlugo trenowac. ja nie trenowalam i dzieki Bogu porod mialam dobry, ale to chyba dzieki znieczuleniu- gdybym miala rodzic naturalnie pewnie to przygotowanie bardzo by sie przydalo... aha - BB to BabyBoom a nie bara bara - widze ze tobie jedno w glowie! ;D ;) tak trzymac!
izusia- pomysl z przeprowadzka do Londynu chyba nie jest dobry, skoro macie tam fajne i niedrogie mieszkanie....a znajomych zawsze mozna jakos zdobyc.myslals moze o tym zeby w szpitalu do ktorego chodzisz na kontrole albo u swojego GP zostawic takie male ogloszenie ze chetnie poznasz jakas polska mame albo ciezarowke? albo mozna dac takie ogloszenie w rubryce towarzyskiej w polskich gazetkach- ja bym chyba tak zrobila. bys miala towarzystwo na spacerki- w lato sie na pewno przyda!
martuska - mnie tez czeka powrot do pracy we wrzesniu :mad: :mad: i pomimo tego ze mam fajna prace chyba wolalabym jednak zostac w domku z Majunia. jakos juz nie moge sobie wyobrazic calego dnia bez niej???ja chyba sie zaplacze i uschne z tesknoty w tej pracy!!! wole o tym nie myslaec chyba, a jak ty Martusia? chcesz wrocic czy nie masz wyboru? z jednej strony to chyba tez dobrze dla dziecka zeby nie bylo od nas mam takie uzaleznione przez caly czas.chociaz ja wlasnie tak postepuje- nie daje innym za bardzo sie zajmowac Maja- jakos tak mi sie zrobilo i wydaje mi sie ze tylko ja moge opiekowac sie nia najlepiej. nawet mnie siostra z mama w Polsce okrzanily ze sie za bardzo nad dzieckeim trzese...
ok, zmykam bo sie rozpisalam a maz czeka bo chce popracowac na komputerze...milej nocki!

Witajcie kobitki!Ale jestem zla:(Poszlam dzis do collegu(strasznie mi sie nie chcialo ale jakos sie dotoczylam) a tu sie okazalo ze jest awaria pradu i zajecia odwolane.Ale sie wkurzylam.No ale nic trudno, musze sobie jakies zajecie wymyslec w domu zeby sie nie nudzic:)
Beta-przystojniacha z twojego Tomka i do twarzy mu z motylkiem:)
Malvina- no tak niestety przeprowadzka odpada bo mamy tu fajne mieszkanko no i michal ma dobra prace.Ale co do ogloszenia to jest to jakis pomysl, musze nad tym pomyslec:)
Maxin- z tymi odwiedzinami to trzymam za slowo:)A wogole to ty juz mozesz lada dzien rodzic cio?A moze masz juz jakies dolegliwosci? Mnie strasznie boli miednica i jest mi od paru dni niedobrze jakby powrocily dolegliwosci z pierwszego trymestru.No i wszystkie zapachy mi przeszkadzaja.Nie moge uzywac zadnych perfum no i te kuchenne zapachy tez cos mi nie odowiadaja.Mam nadzieje ze to oznaki porodu i ze on nadejdzie szybciej niz mysle:)
Milego dnia babeczki!

Oj a ten moj suwaczek to cos pomylilam bo jest o trzy dni opozniony?Ze ja tego wczesniej nie zauwazylam:):):)

cześć laski

piękna pogoda była rano a teraz się chmurzy brr.... to nie dobrze ale może znowu będzie słoneczko później ;D

Beta- synek superaśny a motylek słodki ;D

EVOSKA- ok może tak być że za tydzień bo ja czekam na ciebie z tymi zakupami a już się nie mieszczę w spodnie ha ha ;D ale wytrzymam do przyszłej soboty nie ma sprawy ;D w argosie ok wymyśliłam sobie że wezmę 11 tyg przed wolne i jeszcze 2 tyg urlopu i jakoś będzie będę wtedy w 26 tyg to chyba nie będzie aż tak strasznie, a po martusię możemy iść razem nie ma sprawy ;D

Maxin- czuję się dobrze tylko ciągle chce mi sie spać ;D a najbardziej jak mam wstac rano ha ha
z Polski jetem z włocławka a moja mama i rodzice mojego męża strasznie się cieszą co prawda dla mojej mamy będzie to druga wnuczka albo wnuczek a le dla rodziców męża pierwsze maleństwo więc są bardzo szczęśliwi, tylo im smutno że tak daleko jesteśmy, ale nas odwiedzają już 14 maja więc będzie fajnie i miło.

izusia- szkoła odwołana dziś to smutne a jak często chodzisz do niej i ile godzin ja mam 2 razy w tygpo 2,5 godz i czasem nie mam siły tam iść bo jest wieczorem ale jak już jestem w szkole to strasznie mi się podoba ;D

pozdrawiam wszystkie kobtki i milutkiego dnia życzę

reklama
jeszcze mi się przypomniało coś ;D

EVOSKA - czy ty masz już kartę NHS, bo niestety też trzeba na nią długo czekać

i chciałam sie jeszcze zapytać czy jak jestem chora to muszę iść po jakieś zaświadczenie do lekarza do pracy proszę was o pomoc, bo jeśli byłam chora przez cały okres ciąży to tylko dzwoniłam że nie mogę przyjść i niestety nie płacili mi za ten dzieć co muszę zrobić przepraszam was bardzo za moje pytania

pozdrawiam serdecznie

Do góry