reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc Anyu, fajnie, ze jestes :)

O trojeczce dzieciaczkow to i my myslimy, ale ja chcialabym jednak miec ta dwuletnia przerwe miedzy ciazami. Tutaj jestem sama jak palec i jakos wydaje mi sie, ze dwojak na raz chyba by mnie wyeksploatowala dokladnie ::)

Co do wysypki to nam pani doktor przeisala taki krem i tez juz po wysypce prawie ze :) Jeszcze gdzies tam na kolankach jakies pozostlosci, no ale nasza powiedziala, ze tak dzeci maja (bez komentarza)
No i super, ze Josh spi tak fajnie. Kurcze moj Alek jak zasnie to obudzi sie kika razy z placzem i trzeba go utulic, a dodatkowo na cyca nad ranem. No ale i ja i moi bracia i Slawek i jego siostra wszyscy budzilismy sie do roku, a nawet i ciut dluzej wiec czego wymagac :p Idzie spac o 19:30-20:00 a wstaje 6:4-7:00 W dzien spi dwa razy

A z tym metrem to mnie zmartwilas troche, bo ja wlasnie w sobote na to spotksanie mam jechac. Wprawdzie pociagiem i potem metrem, moze juz bez przesiadki, no ale mimo wszystko, bede wind szukala 8)

Tamarunia piekna z was rodzinka, coreczka przeslodka kruszynka i ty taka pogodna na zdjeciu :) :) :) Ciesze sie, ze juz wszystko dobrze i ze w domku jestescie. Napisz jak tam karmienie cycusiem.

Maxin dawno temu pytalas sie mnie czy sluchalam w ciazy Katie Melua :laugh: Odpowiadam: nie sluchalam. Zaczelam calkiem nie dawno moze z 3 miesiace temu :) A ze piosenki ma spokojne to dlatego Alkowi latwiej usnac. Wlasnie kipnal ;)

No i pogoda jak marzenie. Pranie juz mi sie suszy w ogrodku, a jak Alus wstanie to wybywamy na glosowanie ze Slawkie i do jakiegos lasu, bo ma na popoludniowa zmiane :)

reklama
Czesc laseczki

w koncu Anya sie odezwala - no to masz pobutki kukurykowe;) tez bym cciala do Brighton
latem jezdzimy w soboty odpoczac przy wodzie;) dawnojuz tam nie bylam, powietrze boskie
co do kultury w metrze itp dajcie spokoj - ile razy sie widzi kobiety z wozkami upocone
umeczone - a mezczyzni to juz sobie usta i ocy maluja - dobrze ze nie nasi mezczyzni;)

ale wiecie co tu musze powieziec ze tak od 2 tyg mam spokoj w metrze bo mili panowie
ustepuja mi miejsca - jaks tak mi glupio bylo na poczatku (rumianek n poliku)
ale teraz co tam jka pytaja szczerze piknie zeby i z uklonem opadm na siedzonko
milusie;)))

Maxinka - Ty masz wiecej dzeci? czy o obce dbasz (cwiczysz z nimi???) nic rozumiem, napisz cos wiecej;)
jesli chodzi o partnera mojego Wloszka kedziorka - nie mamy slubu, nawet nie jestesmy zareczeni,
moje kochanie jest opoznione pod tym wzgledem (tylko;) - ale chcial mnie porwac na slubny jak odkrylismy faslke
ja jednak zdecydowanie odmawiam paradowania z brzuszkiem po kosciele, bo ponoc to strasznie
stresujace nie wiem slyszalam ze sluby to koszmarny stres!!! Ja chce wyjsc za maz z milosci i szacunku do niego
nie z musu jakiegos - przeciez to nic zlego miec dzieciatko przed slubem prawda?

o ilosc dzieci - Simne nie ma nic do gadania - sorki tu pokazuje pazurki - ale odkad zaczely sie tamaty dzieci,
powiedzialam jemu ze jak juz j miec to trojka - min dwoje - jedno tylko w gre nie wchodzi
krecil nosem - ale jest prorodziny i stweirdzil ze mam racje - alezostac musze w domu aby sie nimi zajac
nie zaprzeczam to na tyle bla bla bla

Martuska - nie panikuj kochana Maja i ja Cie odbieramy (chyba z Victorii tak? daj znac co gdzie i jak dokladnie)
pomozemy Ci sie przeiescic bez obaw - bedzie wesolo;) 8)
zobaczysz ze potem to do londynu bedziesz chciala co tydzien ha h aha

pozdrowionka dla wszystkich i pozostalych (ps pierwsze co tworzylam galerie i sprzedalam moja kartke!!!! milo!!!!)

Dzien dobry!
Evoska-kochana jestes ze o mnie pytasz, jestem jeszcze i na razie nic sie nie zmienia choc bardzo chce aby dzidzio urodzilo sie przed terminem choc troszke.Jakies tam bole przepowiadajace mam ale to jeszcze nic nie znaczy.A co do pogody to jest tak jak mowisz wlasnie:Jak jest slonecznie i cieplo to ja jestem w slowronkach a jak szaro i zimno to deprecha murowana.Dlatego ja uwielbiam wiosne no i lato OCZYWISCIE!!!A co do odwiedzin to zadna liczba gosci mnie nie odstraszy wiec zaproszenie aktualne caly czas:):):)A Evoska wyslij zdjecia brzusia bo ciekawa jestem jaki juz duzy:)
Maxinka-(spodobalo mi sie jak Evoska cie nazwala)-dobrze ze napisalas o tym relation to brim, jak cos to bede tez wiedziala.A co do objawow to ja tez mam te bole przepowiadajace no i tez odczuwam takie pparcie jak mowisz.No i czop tez chyba jest dalej bo tez nic nie zauwazylam:)A wiesz co i wrocily mi dolegliwosci z poczatku ciazy:jest mi czesto niedobrze i zle toleruje zapachy:(No i spie znowu wiecej:)
A wiesz ja juz siedze jak na szpilkach i czekam wiec wyobrazam sobie ze ty masz jeszcze lesza jazde i sie niecierpliwisz:)
Anya-fajnie ze juz jestes, ranny ptaszek z Josha ale dobrze ze tak ladnie spi i nie masz z tym generalnie problemu.A no i czekamy na nowe fotki:)A jak twoja gimnastyka???
Tamarunia-raz jeszcze gratulacje, mala jest urocza:)
Maja33-ja chodze 4 razy w tygodniu po 3 godziny dziennie.Jestem bardzoz zadowolona i widze duze postepy w moim angielskim.Ale tez czasem mam tak jak ty, nie chce mi sie isc ale jak pojde to jest super i nie zaluje ze rano musialam sie zwlec z lozka(bo ja chodze na rano).
A jak ty sie czujesz, jak brzusio???
Martuska-mamy polski kosciol i jezdzimy tam co tydzien, a czasem zachaczamy tam o polska stolowke na obiadek.Ale wiesz ja mam nadzieje ze jak dzidzio sie urodzi to poznam kogos fajnego na spacerkach lub jakis spotkaniach mlodych mam.A co do muzyki mowisz, ze Alus usypia przy czyms spokojnym, to fajnie ja tez jestem za takim sposobem.Ja slucham muzyki klasycznej(bo zostalo mi to z mlodych lat gdy chodzilam do klasy fortepianu w szkole muz.) ale uwielbiam tez klasyke polskiego bluesa czyli Dzem zwlaszcza akustycznie.Mam nadzieje ze moje malenstwo tez polubi taka muzyke:)A i super ze wysypka Alusiowi przechodzi, buzki dla niego:)
A Evoska- twoje okreslenie na mnie "baloniczek" jest jak najbardziej trafne, tak wygladam i tak sie czuje:).O jak juz bym chciala by malenstwo bylo z nami.
Zycze wam radosci w ten piekny majowy dzien:):):)

nie nadazam za wami ::) ;D taaaka lektura. kiedy ja to nadrobie??

ale mamy dzisiaj lato na dworze. marcelek spedzil wiekszocs przedpoludnia i czesc popoludnia na dworze :D najgorzej ze to nei wiadomo jak takiego szkraba ubierac zeby mu nie bylo ani za zimno ani za goraco ;)

beta, tomcio cudny. kiedy sie umawiamy na jakis spacerek?

anya, wspolczuje wycieczki do londynu. odwazna jestes. ja nie wiem czy wypuscilabym sie do centrum z wozkiem, predzej pewnie z niosidelkiem, ale to i tak nie na dlugo ;) a jak zalatwianie paszportu?

a propos, sluchajcie, jak oni tutaj robia zdjecia takim maluchom do paszportu? bo mnie tez to czeka jakn a wakacje chce do polski jechac...

tamarunia, super ze juz dobrze sie czujesz. chodz jak najwiecej, tyle ze sie nei forsuj za bardzo. mi kazaly chodzic duzo, zeby zyly dobrze pracowaly. no i fajnie ze wszystko u was poszlo ok.

a z rodzenstwem, to ja tez bym chciala dosc szybko a niestety po cesarce to przynajmniej 2 lata trzeba odczekac. no i osoatnio, jak moj maz sie wzbranial przed ciaza ;) chcac jeszcze poczekac ze dwa lata, tak mi ostatnio powiedzial ze strasznie sie cieszy ze maluszek jest juz z nami, bo pewnie za dwa lata by nam sie odechcialo ;) no i beta miala racje...faceci dpiero jak pod maske zajza to im sie podoba samochod i tak samo z dziecmi ;)

uciekam do marcelka bo cos sie odzywa...pewnie obudzil sie i glodny...no i dalej nei placze, na szczescie. nawet jak sie zasika po same pachy ;)

Dzieki dziewczyny za gratulacje::):):)

Wyczytalam ze mowa o ilosciei dzieci, nie wiem ile my chcemy miec(trudno przewidziec)ale nie chcemy poprzestac na jednym. Wiadomo, ze odczekamy rok zeby wszystko doszlo do normy i wteduy moze:):):):)  :D znow dzieciaczka bedziemy planowac Aro to tobie lekarz powiedzial ze dwa lata?mi mowil rok!!

Co do karmienia piersia to mielismy ogromny kryzys, dwa dni mala nie chwytal a piersi poprwnie co oczywiscie nie pozwalao nam na ssanie, albo ja niepoprawnie j a przystawialam??? w kazdym raze byla tak glodna ze dalam jej odciagniety pokarm z butelki, w nocy zasnela i obudzila sie tylko raz!!!byla taa najedzona, nastepnego dnia walczylysmy o prawidlowe ssanie az do poznego popoludnia, ale gdzies 0 18.00 juz mi bylo jej zal i dalam butelke, , jak sieu ubudzial probowalam przytawic do piersi ale nic z tego i znow noc z butelka(2 z kolei)  i probba pyzstawienia do piersi-nieudana. 3go dnia, mala nagle ni stad ni zowad zaczela ssac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzis to drugi dzien. Jeszce jest to trudne ale coraz lepiej. W szoiatlu Hafsinka nasza "schudla" 300 gram!!!!!!!czyli z ponad 3kg ponizej , a teraz wazy rowno 3kg:):):):) w sob przyjdzie juz 3raz polozna i zobaczymy czy przybiera na wadze.

DZiewczyny jeszcze raz dziekuje i juz koncze!!!!Juz nie m siedzenia non stop przy kompie  ;)

Papatki!!!

Izusia - co z tym adresem czekam i czekam - gdzie mam katke recznie zrobiona wyslac gg podalm i chyba sie nie doczekam
9172776 czekam;)))

cicho tu dzisiaj strasznie i okropnie goraco!!!!!!!

zalaczam nowe foty, wlasnie je sobiesama teraz zrobilam a ludzie sie na mnie patrza
ha ha ha

pozdrowionka

Czesc Dziewczyny!!

Odpowiem szybciutko Ara - ja robilam zdjecie Tomaszkowi w snapy snap ( chyba tak to sie nazywa - maja takie zolto zielone logo) i oni klada dziecko na bialy materacyk i wtedy zaczyna sie zabawa "otworz oczka" :)
A co do spacerku to naprawde bardzo chcialabym sie spotkac - moze za 2 tygodnie - bo w ta sobote wyjezdzamy.

Evoska fajne ksywki wymyslasz  ;D .A co do slubu my tez go jeszcze nie planujemy

Tamarunia jeszcze raz gratulujemy !!! Cudowna masz minke na zdjeciu

Martusia nie przejmuj sie podroza - wydaje mi sie jednak ze ludzie pomagaja wnosic wozki  i nawet zatrzymuja pociagi jak widza ze zjezdzam z wozkiem :)

Izusia ja tez uwielbiam dzem - ale niestety mam tutaj tylko jedna kasete (!!!) - ale wyzwala kupe wspomnien  :)

Anya pozazdroscic takiego kochanego synka - ja pocieszam sie faktem, ze moze maly wyszaleje sie za mlodu i pozniej nie bedzie z nim problemow   ;)

Maxin chyba oficjalnie zmienimy ci ksywke Maxinka

Acha no i oczywiscie dziekujemy za wszystkie komplementy. przyznam sie, ze musielismy lekko zmusiec motylka, zeby usiadl Tomkowi na glowie  ;D

reklama
Do góry