reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej Dziewczynki!
Jakos nie moge spac od 5-tej!Zadna pozycja mi nie sprzyja wie postanowilam wstac tym bardziej ze mam dzis polozna wiec i tak niedlugo musze sie zbierac.Ciekawe co mi dzisiaj powie, mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku.
Wiecie co, zrobilo sie cieplo a co za tym idzie pajaki zaczely sie wykluwac, fuj.Ja mam fobie, nie cierpie ich i bardzo sie ich boje i jak na zlosc dzis w nocy gdy szlam do lazienki zobaczylam jednego w umywalce(okno zostawilam otwarte bo tak cieplutko i myslalam o tym, ze jak je tak zostawie to cos mi wejdzie do domku i nie mylilam sie).Ten pajak byl tak obrzydliwy i tlusty ze go utopilam:)Nie ma co dzis zakladamy moskitiery bo nie mam zamiau obudzic sie ktoregos dnia z pajakiem na twarzy.A swoja droga w Anglii jest ich wyjatkowo duzo!!!Moze dlatego, ze jest tu duza wilgoc?Nie wiem:(
Martuska-nocna babeczka z ciebie, nie spisz o tak pozniej porze:)A co do fotek to zaraz moze cos znajde i wrzuce:)
Maja33- fajowe fotki, a tak sie sklada ze ja mam na nazwisko Łabędź:)
Maxin- gdzie sie podziewasz?Czyzby juz sie zaczelo???:):):)

reklama
Oj nie mam zadnych fajnych fotek, na wszystkich wygladam jak slonik:)
Wklejam wiec ze swiat:Ja i moj maz:)

Czesc Dziewczynki!!!
Ale Zescie naprodukowaly!!! Nie jestem w stanie tego nadrobic, ale...

Przede wszystkim:

OGROMNE GRATULACJE DLA ARY, MAGGUSI [zuch dziewczyna !!!!!], CELI, TAMARUNI...

Ivonek, Maggusia, Aro, Malvinko, Anya... slodkie macie Pociechy

Ivonek.. cora to się od chlopa nie opedzi  ;)

Beta.. ale zdjecie.. super  :laugh:

Martuska.. czekam na jakas nowa fotke Alka.. mam nadzieje, ze o wysypce już zapomnieliscie..

Martuska, Malvinko... dziekuje za pamiec  :laugh: :) ;D

Malvina... planujesz wrocic do pracy na pelny etat???

Maxin.. sliczny pokoik..

Maggusia co z mieszkankiem???...

Swieta oczywiście w Pl.. było cudownie.. a Mlody jaki miał ubaw.. tyle  dzieciaczkow :):):)... rozgadal się jak ta lala.. co chwila tyko „mama, jhdjhsuduwed.. mama, dnejdhuw” – a my mu przytakujemy  ;D :laugh: ;)..
Pielucha niestety jeszcze jest.. ale niech zrobi się jeszcze ciut cieplej ..  ;) :) ::)

Ja z pracy poki co zrezygnowalam ... bo co chwila jest info ze może wracamy ..  poczekam do konca roku [może w koncu będzie wiadomo cos konkretnego].. no chyba, ze szlag mnie już trafi z tym siedzeniem w domu, a mlody spokojnie będzie mogl isc do jakiegos „przedszkola”.. na razie kombinuje cos „na boku” z kolezanka z PL.. zobaczymy czy się uda..

Buziaki dla reszty Dziewczynek.. Izy, Maji, Evoski [ naszego przodnownika „pracy” ;)], Celi... no wszystkich, wszystkich !!!!!

izusia- moja gimnastyka jest nieodlacznym elementem kazdego dnia. Teraz zle sie czuje, gdy nie ide na silownie badz aerobik. Sama sie dziwie, ze mi sie tak chce :o
Moja droga, ja tez cierpie na arachnofobie! Nienawidze pajakow, po prostu nie znosze! Tyle, ze u mnie to objawia sie gorzej niz u Ciebie, bo ja nie rusze takiego pajaka i w zaden sposob go nie zabije. Zawsze szukam ratunku u innych osob :-) Zycze powodzenia u poloznej! Jestem pewna, ze wszystko jest w porzadku z dzidzia.
ara- co do paszportow (bo wlasnie to zmusilo mnie do wyjazdow do Londynu) to ja wreszcie zalatwilam to wczoraj. Panie, ktore tam pracuja nie bardzo sie orientowaly jakie dokumenty chcialy ode mnie i musialam stac w kolejce do konsulatu z Joshem ponad 4h (gdy bylam za pierwszym razem), a wczoraj niemal 3h! Na poczatku pani wielka urzedniczka, kompetentna osoba powiedziala mi, ze potrzebuje dokument z Home Office'u badz umowe o prace, aby wiedziala w jakim charakterze przebywam w UK. Nikt mnie o tym nie poifnormowal, gdy dzwonilam predzej, by dowiedziec sie jakie dokumenty potrzebuje. Stalam wiec w kolejce po to, by kobieta odeslala mnie z kwitkiem. Poprosilam wiec, aby dala mi konkretnie spis wszystkich dokumentow, ktore potrzebuje, a tam napisane bylo, ze moze byc- list z Home Office, umowa o prace badz National Insurance Number. Ten ostatni mialam przy sobie, ale tego juz mi nie powiedziala! Dopiero w pociagu to przeczytalam i zniemal szlag mnie trafil! Wczoraj pojechalam ze wszystkim co mozliwe i ta sama szanowna pani nie potrzebowala juz nic z tych rzeczy, o ktore przyczepila sie predzej. B E Z K O M E N T A R Z A ! Polska biurokracja. Jezeli chodzi o zdjecie to my zrobilismy fotke z aparatu cyfrowego, a potem wzielam do Boots'a- tam jest taka maszyna, gdzie wkladasz CD (zgralismy zdjecie na plyte) i masz 4 opcje, gdzie mozesz wybrac jakie zdjecie chcesz (jest tam m.in zdjecie do I.D), no i wybierasz ta opcje i samo pomniejsza Ci fotke do tych rozmiarow i drukuje.

Idziemy teraz z Joshem na spacerek, bo jest piekna pogoda, wiec zagladne do Was pozniej ;-)

Hejo!
Wrocilam wlasnie od poloznej, wszystko jest ok tylko dzidzia sie obrocila, byla juz dobrze ulozona a teraz ma plecy tam gdzie moje .Ale moze jeszcze sie powierci i bedzie ok.Glowka jest juz bardzo nisko i dlatego miednica mnie boli.Ale trafilam na super polozna, wielka byla ale mila i wszystko o co pytalam mi wytlumaczyla.
Anya- super, ze tak cwiczysz i masz na to energie pewnie laseczka juz z ciebie, fajnie bo lato nadchodzi.Nie to co ja slonik:):):)A co do pajakow to ja ich absolutnie nie dotykam, nawet patrzec nie moge ale tego musialam utopic odkrecajac po prostu wode i on sam wlecial do odplywu.Nie moglam go zostawic bo balam sie ze gdzies po domu bedzie lazil a wtedy to zawal murowany:)A dobrze, ze napisalas o tym paszporcie i zdjeciach, mnie tez to sie przyda bo tez planujemy wakacje w Polsce:)Ale poki co niech juz moj bobasek sie rodzi bo juz ciezko mi bardzo.
:):):)

wiece co????? wygralam 6 biletow na jakis zespol w Birmingham szok ja nigdy w zyciu nic nie wygralam
a tu: 6 biletow!!!!!!!!! kto chetny?????? ciaza mi sluzy przedwczoraj nie placilam za oiad w restauracji chinskiej bo sie zorientowali ze mam dzidzie i powiedzieli ze chlopak bedzie bo z ulozenia brzuszka - na szczescie dla dzidzi rachunek byl '0'
chyba zagram w totka

Tamarunia - ciesze sie ze malenka zaczela ssac cyca, widzisz Twoja intuicja nie zawiodla
martwilas sie troche na zapas karmieniem, ale cisze sie ogromnie ze wsio ok;)
mala jest sliczniutka - podobna do Ciebie tatareczko:))))

Izunia - sliczny z Ciebie baloniczek, juz niedlugo malenstwo przy cycu;)))))) wytrzymasz
tymbardziej ze pogoda Ci sluzy - a jak duza byla polozna?;)))

Anya - napisz kochana, jaki dokumenty sa wiec niezbedne - moze Ty nam to wytlumacz
co najlepiej wziac od razu ze soba aby uniknac zbednego jezdzenia po 3 razy - bo ja juz zglupialam.....;(
godnapodziwu jestem ze 4 godziny Josh wytrzymal.....;(
ps bedziesz jutro?

Maggusia - skarbie ratuluje, w koncu cos drgnelo a teraz bedzie z gorki nie martw sie
pamietaj mysl pozytywnie;)

Leedsana - w koncu jestes!!! bedziesz jutro na spotkniu????? co z paca?

Beta - a Ty moze dasz rade jutro - kiedy wyjezzasz, jesli nie - slemy calusy i udanej podrozy;)

co z Maxinka - ktos cos wie???? Lwica????
chyba Natalke tuli?????

buziaki ide na lunch

O wlasnie wlasnie o paszportach mowa !!! Anya a co potzrebowalas z dokumentow od strony partnera?i jak zdobyc metryczke polska urodzenia dziecka oraz pesel skoro jestesmy w anglii? normalnie szok!!!!czy zdaze do konca lipca jak myslicie dziewczyny??

i jszcze pytanie do doswaidczonych mam?co oznacza czesta czkawka u malej?wyczailam ze gdy jest jej zimno to czka ale kurcze bez przesady jak ja tak opatule to jak na syberie. ale z drugiej strony przestaje czkac1!!straszny zmarzlak jest z naszej Hafsinki!!!

Evoska ladnego brzuszka juz uhodowalas !!!Izusia a Tywcale jak slon nie wygladasz!!!!!nie przesadzaj!!!!slicznie rqzem wygladacie!!!!

Pozdrawiam ukeyowki!!!

Tamaruniu...
a mala czesto miala czkawke w brzuchu??? podobno [i u nas sie to sprawdzilo] jak dziecko w lonie matki czesto miewalo czkawki to po porodzie tez bedzie mialo je czesciej niz przecietne dziecko :):):)...

poza tym tak jak mowisz to wplyw temp [my tez na poczatku bylismy totalnymi zmarzlakami... mimo ze w pokoju tempo dochodzila do 25C.. po miesiacu sytuacja sie unormowala].. moze pielucha???.. no i jeszcze dojrzewajacy system pokarmowy i cala reszta systemow ;) :laugh: .. wszystko naraz... :):):)..

ale nie jest to powod do zmartwien.. w razie co zapytaj HV przy najblizszej wizycie.. bo jak rozumiem 1 wizyta jest niemalze zaraz po porodzie, tak???

ps Evoska.. niestety, Londyn dla mnie ciut za daleko :(:(:(..

reklama
Witam kobietki jestem jezszce 2 w 1,wczoraj mialam duzego lenia i dola,nie mailam nawet sily wstac z lozka,czego efektem byla fatalna noc,zasnelam dopiero jak switalo ::) ::) ::) z byle czego od wczoraj placze..........Pogoda cudowna ,a ja taki falany humor mam,z nerwow wieczorkiem przeszlam sie na spacer,ale tak samemu dziwnie,jeszcze bardziej sie zdolowalam i za pol godziny wrocilam do domu.Maz chcial byc pomoc,ale jest bezradny,a ja nie ulatwiam sytuacji,bo w sumie sam niewiem co mi jest,tez czeka jak na szpilkach aby mala juz sie urodzila,obydwoje jestesmy podraznieni i zmeczeni oczekwanie.Kazdy sie tylko pyta czy to juz....a ja dzwonie tylko,ze by sobie pogadac,ale jak Ara mowila te pytania mecza.Rozumiem ,ze kazdy jeste podekscytowany i czeka z nami,ale to nie pomaga.Oj zycie........

Leedsana milo,ze wrocilas,a pobyt w kraju sie udal,a Sebus dobrze sie bawil.

Tamarunia noworodka czasmi zajmuje troche czasu zanim naucza sie ssac,dobrze,ze Hafsinka w koncu zalapal o co w tym chodzi i buteleka jej sie az tak bardzo nie spodobala,pewnie sie zastanwialas czy mal nie glodna chodzi.Laktaro sie przydal ;D

Anya te narze urzedy i biurokracja............masakra,ja juz sie trzese na sama mysl,ze mam z takimi idiotkami gadac.Zamiast pomoc poinformowac,aby nie trzeba bylo biegac od okienka do okienka i wraca z malym dzieckiem po tyle razy,to te pindy jakos malo zrozumienia maja i jasnosci.Oj zazdroszcze ci silowni,tez juz bym poszla pocwiczyla,bardzo mi tego barkuje.

Maggusia super w koncu sparawa posunela sie do przodu,mam nadzieje,ze z malym dzieckiem nie beda was tak przenosic,tylko na dluzej zagrzejecie miejsce.Ale najwazniejsze ze wkocu sami,spokoj prawda?!Jak sie czujesz po porodzie,jak maly w nocy dobrze spi,podeslij jak bedziesz mogla jakies fotki???

Martuska ma podobno padac na wekend ,ale nigdy nic nie wiadomo.A Primark jeste niedaleko metra,po drodze do Posku,wiec zycze udanych zakupow,mozna tam naprawde znalesc fajne niedrogie ciuchy.Ja chyab musze sie wyrac na zakupy,aby humor poprawic,potrzebuje kolorowych ciucho,bo ta czern mnie juz dobija,ale w nic innego nie wchodze,buuuu.........

Izusia fajne fotki,widze,ze masz tak jak jak czujesz sie jak sloniatko,buuu........Dobrze,ze u poloznej wszystko poszlo ok,a mala sie wierci,ale na pewno do porody dobrze sie ulozy.Brzuszek juz opadl???Jak opuchlizna??i samopoczucie???A twoj maz to zloty facet,super,ze taki pomocny.

Evoska no mnie tez sie podoba moja nowa ksywa,slotka jestes.A na fotkach wygladasz slicznie,piekna bluzeczka ,a pod nia taki cudny brzusio.Szczesciara z ciebie,bilety za darmo,jedzienie za darmo,zyc nie umierac,ciezarowki jednak maja przywileje

ok uciekam cos ugotowac,oj brzuch znowu od trzech dni boli jak na @ wykoncza mnie te bole,a dzis jakas do tego niespokojna jestem,co sie ze mna dziej, nie poznaje siebie dosc,ze psychicznie do d.... to fizycznie rozniez do d.....
ok juz nie marudze,SROKI...

PAPATKI I BUZIAKI ;)

Do góry