• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Noo u mnie to naprawdę dopiero początek. Internety liczą mi ok 4 tyg. 28 kwietnia powinnam dostać @ ale nie pojawił się no i zrobiłam dwa testy. Wyszły jak byk pozytywne.
Ja rodziłam córkę SN.
Jak się czujesz?

Kurcze no to gratulacje!!! Dlugo proby;)? Bo my o corke dosc dlugo .., moze tym razem pojdzie latwiej;)
Ja chcialam sn jednak nie bylo to mozliwe poprzez lozysko przodujace
Po cc umieralam chodzic zle bylo Ale JuZ ok jezdze autem itd okna umyte[emoji104]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A powiedzcie dziewczyny jak zribic najszybciej pesel ktory potrzebny do paszportu dziecka .... wiek ze trza udac sie do londynu ,mozecie Po krotce napisac co potrzebne do wnuosku o paszport ?

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom

A powiedzcie dziewczyny jak zribic najszybciej pesel ktory potrzebny do paszportu dziecka .... wiek ze trza udac sie do londynu ,mozecie Po krotce napisac co potrzebne do wnuosku o paszport ?

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Nie musisz sama wyrabiać peselu wystarczy że poprosisz kogoś w Polsce np. mamy żeby zarejestrowała twojego maluszka w urzędzie stanu Cywilnego ale musisz jej wysłać angielski akt urodzenia i ona musi zaniesc go tłumacza i przetłumaczyć na Polski ale to wszystko może załatwić ona. To jest kwestia tygodnia.
Następnie mama musi ci odesłać ten akt urodzenia i z tym aktem urodzenia jedziesz do ambasady w Londynie i Składasz wniosek o paszport dla dziecka.
Jeśli mieszkasz gdzieś daleko od Londynu albo masz ciężki dostęp bo np. nie jeździsz samochodem na ale napisałaś że jeździsz to możesz poprosić o wysyłkę tego paszportu pocztą. Wypełniasz specjalny wniosek i płacisz za przesyłkę pocztową dodatkowo.
Jeśli bardzo ci się śpieszy to wiem że oni wyrabiają paszport tymczasowy na miejscu ale nie wiem jak to jest z dziećmi dla których to jest pierwszy paszport.
Ja chyba Złożyłam wniosek początkiem października A paszport dla małej przysłali mi początkiem grudnia więc chyba czekasz jakieś osiem tygodni.
Jeśli chodzi o to co potrzeba do wyrobienia paszportu to tylko ten Polski akt urodzenia zdjęcia wypełniasz wniosek i chyba obydwoje rodziców muszą być obecni dziecka nie musi być.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry