• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka:-)

EVOSKA TOBIE PIERESZE OGROMNIE GARTULUJE,
Dużo zdrowia i uśmiechów
Pisków, wrzasków i zabawy moc
Radości z tupotu malutkich nóżek
Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu, ząbka, słowa i kroku
Porozrzucanych wszędzie klocków
Przytulenia okrąglej główki
I uścisków małych rączek

Rowniez wczoraj doatalam od niej sms i bardzo sie ucieszylam,och porod mialam dlugi 28h,ale mowie,ze warto i Rocca chyba od razu do przedszkola zapisze bo taki duzy chlopak z niego:-) :-) :-)

MAJECZKA calkiem mozliwe ze to juz niedlugo,wiec sie przygotuj,Martusia chyba chce poznac wczesniej rodzicow.

Izusia swliczna z was rodzinka,podzielnam zdanie Anetki,takie cieplo od was bijje i widac ze jestescie bardzo szcesliwi.Mam nadziejz,e ze sparwa z Swietami jakos sie rozwiaze,no przykro by bylo aby twoi rodzice sami spedzali czas.Pogadaj z mezem.

Anetka bardzo sie ciesze,ze was poznalam.Patki przytojniak i rozkoszny chlopczyk,uwielbiam jego oczka,ma takie glebokie i jak na ciebie popatrzy to,wooooo,bedzie lamal serca.Ja oczywiscie pisze sie na nastepone spotkanko,bylo bardzo milo i super,ze mieszkamy tak bisko siebie.fOTKI PRZESLE JAK BEDE MIAL CZAS.

TIGGE najlepszego na nowej drodze zycia
Zawsze pozytywnych wiatrów,
niech Wam nigdy w oczy nie wieje.
Spełnienia marzeń,
tych najskrytszych nawet.
Pociechy z dzieci,
a żeby ją mieć postarajcie się o te maluszki...

Olis biedactwo maruidne mowisz bylo,no tak czasmi to tych szcepionkach bywa,moja tym razem zachowywala sie jak nic sie nie stalo.Wiec jak to jest kiedy dziecko tak bardzo przyzwyczaj sie do jednej osoby,maz na szczescie teraz nie parcuje wiec moze spedzic czas z mala.

Agnes no to dla ci koncert,moja tez niewiem czemu ostatnio nie chce spac w dziec.hmmm i potem wlasnie takie marudy sa.A wozek,hmm ciezko co jak idziesz na spacer a dzidzi wyje i wszycy sie lampia,ufff....a ty glupio sie czujesz,bylam wiel razy w takiej sytuacji,na szcecie niunka juz sie z wozkiem pogodzila.

Lwica witam dugo nie zagladalas,wierze ze synek potrzebuje duzo uwagi,jest coraz wiekszy i pewnie wszedzie go pelno,fajnie ja bys mogal przeslac jakies fotki.Buzka dla was

Magda ty rowniez pojawilas sie na chwilke,niezle jestescie zawsze w tym samym czasie piszecie,hi,hi,hi,czekamy na fotki z slubu pewnie bylo cudownie.Oliwka juz pannica,przechodzi wiedze bojowniczy oksres.Metoda wiesz zadzial wierze w to tylko trzeba byc wytrwalym,a to bardzo trudne

Maggusia ja cie podziwiwma,ze tyle czasu wytrzymujesz z brakiem snu Barjanka,ja to bym pewnie codziennie padal i na nic sily nie miala.Zaryzykuj ta metode mwoiec ci moze sie uda.Sprobujmy razem,a moze bedzie nam latwiej.Jak jego jedzonko i raczkowanie???

Malenie jakos nie moge cie skojarzyc,hmmm pamiec zawodzi.!!!!Zrobmy liste osobu ,ktore bede mialy dotep do zamknietego watka i mozesz sie tym zajac,poprostu trzeba zalozyc watek,potem wyslac liste do moderatora;-)

A JA MAIALM BARDZO CIEZKO NOC,POPROSTU PADAM,NATALKA znowu padla ze zmeczenia ,Anetko pytalas czy mala spala wrzacajdo domu,oczywiscie nie,juz oczka zamykala przed samym domem,wiec musialm ja trzymac do 7.00 ciezko bylo,po kapieli,mleczko i powiem wam musilesmy ja trzymac obudzona,bo usypiala przy butli,a tego nie che aby tak robila,bo sie nigdy nie nauczy sam zaypiac.Wiec po mleku wypila tylko 140ml zasnela w lozeczku i juz o 00.30 sie obudzila,ja wogole spac nie mogla,wiec dalm jej mleko usnela do 5.00 i zac pobutka ja ja znowu nie moglam wogole zasnac,Chcialm ja przetrzymac i tak 45min wytrzymalam jak plakala wiec maz mowi,aby dac jej melko bo moze gloda,wiec co zrobilam dala i zasnela do 7.00 i znowu pobutka i placz,a wczoraj bylo jut tak dobrze.kurcze a dzis wszystko zepsulam i jestem na siebie mega zla ze nie trzymalam sie planu,pogadalm z mezem i poprosilam go o wieksze wparcie i trzymanie sie palnu,wiec zobaczymy dzis,powiem wam,ze myslam,ze bedzie to lawiejsze,trzeba byc bardzo konsekwentnym,a jak czlowiek jest padniety to mysli tylko aby bya cisza i dziecko spalo.Sorki ze tak duzo napisalam,ale musialam sie wyzalic.Niewiem czemu Natka nie chce spac w dzien.:no: :baffled: :confused: a nocne pobutki mnie wykanczaja.buuuu..........:sick: :zawstydzona/y: :-(

ok mykam zjesc jakies sniadanie
buzka

reklama
Maxin- tak m i przykro że Natka tak często się budzi i nie śpi w dzień życzę ci dużo wytrwałości, bo jak mówisz konsekwencja jest bardzo ważna, chciałam cię prosić abyś mi przełała te ksiażkę też o zasypianiu, bo napewno mi się przyda bo zaraz po karmieniu piersia, ząbkowaniu , są problemy ze spaniem aniolkow. Dziękuję ci bardzo z góry za przesłanie.

Kalusia pozdrawia was gorąco wszystkie i jeszcze 2w1 troszkę się boi ale się trzyma

pozdrawiam mocno papa

Witam Mamusie!

Co za wspaniala wiadomosc!:-)
OGROMNE GRATULACJE dla Ciebie Evosiu i Meza!
Male raczki potrafia
ulepic kwiatek z plateliny.
Narysuja slonce rozesmiane.
Zbuduja domek z klockow.
Male raczki potrafia napisac MAMA!
i przynosza jablko czerwone,
ocieraja lzy i splataja sie tuz nad szyja
W MALYCH RACZKACH MIESCI SIE CALA MILOSC!
Evosiu naprawde duzy chlopczyk wow:tak:juz nie mozemy sie doczekac Rocca zdjecia wszytskie cioteczki z BB wyczekuja.

Maja
mysle ze juz niedlugo Martusie bedziecie trzymac w objeciach:happy:
Mysle ze teraz powinniscie byc przygotowani bo porod tuz tuz.
Ja czulam sie swietnie nawet biegalam przez pasy hehe:laugh2:a juz w weekend zlapaly mnie skurcze:-)
Wiec teraz to wyczekujcie i badz spakowana;-)

A co z Kallusia sie dzieje:confused:bo wiem ze miala bole brzuszka czy juz urodzila:confused:wogole nie daje nam znaku czy ktos cos wie na ten temat:confused::-)

Maxin
jeszcze nie przeczytalam tej ksiazki dlatego ze poprostu nie mialam czasu bo caly pochlania mi Brian:tak:wiec nawet nie wiem na czym ta metoda polega.
Jak narazie probuje zastosowac taka metode ze nie bardzo mu daje spac kolo 17:00 poniewaz o 18:00 ide sie pluskac.
Pozniej ja sprzatam po pluskaniu a on bawi sie zabawkami w lozeczku.Kolo 19:00 lub 20:00(zalezy jak jest zmeczony) zaczynam go lulac i daje mleczko.Jesli nie chce spac nie chce zebym go lulala itp wkladam go do lozeczka gasze swiatlo i wkladam smoczka glaskam po glowce i wychodze na pare minut pozniej wracam zobaczyc co robi.Czasami placze czasami nadal chce sie bawic.Wiesz np za pierwszym razem jak to robilam to plakusial strasznie wiec nie zostawialam go ciagle bylam przy nim i szeptalam ze trzeba spaci glaskalam.Natomiast wczoraj sam usnol w kapieli juz byl taki marudny ze szok wogole nie chcial dac sie ubarac ani nasamrowac ani nawet mleka nie chcial pewnie dlatego ze wogole nie spal w dzien tylko na spacerze 15minut.
Obudzil sie za dwie godzinki na mleko.Pozniej nie wiem jakim cudem ale swiezo zalozona pieluszka mu przeciekla wiec rozbudzil sie i musialam go wyprzebierac iedzial z godzinke na lezaczku ale marudzil wiec wlozylam go do lozeczka juz nie lulajac i wyobraz sobie ze pomarudzil ale nie placzac z pare minut i usnol wiec moze zrozumial ze trzeba isc spac ze jak zagszone jest swiatlo i Mama wklada do lozeczka to sie spi:-)zobaczymy jak ebdzie dzisiaj jak usnie:happy:
Jesli chodzi o raczkowanie to pupcia od czasu do czasu jest w gorze bardzo sie wysila i co mnie zastanawia podciaga do zabawek zamiast jakos tak nozki ukladac czasami mysle czy nie jest mu za slisko na wykladzinie pcv ale jak do lozeczka go daje i probuje raczkowac tak samo robi:eek:moze jeszcze na raczkowanie mamy czas.
Chociaz przeczytalam w mojej gazecie ze dziecko 7miesieczne powinno sie juz samo podnosic z plaskiej powierzchni do siadania a u Briana to jest tak ze z lezaczka podnosi sie i siedzi tak samo w wozku a na plaskiej powierzchni jak lozko czy podloga to jeszcze nie lecz jak go posadze to sobie siedzi:happy2:
Maxinko zycze ci duzo wytrwalosci!
Musimy jakos myslec pozytywnie ze wreszcie nasze dzieciaczki zaczna spac:happy:
Wiem jaka jestesw ykonczona bo ja tez na dodatek Brian jest marudny w dzien i nie chce sam sie bawic:eek:

Magda i Lwica witajcie ponownie!
Lwica
napewno musisz teraz duzo poswiecac uwagi malcowi:happy:oh ale to takie piekne jak stawia pierwsze kroczki:tak:prosimy o zdjecia!

Magda powysylaj zdjecia ze slubu!;-)Widze ze Oliwka to niezla aparatka ale to takie slodkie hehe:-D

Anetka dzieki za komplementy:biggrin2:
Wlasnie nie wiem czy pojedziemy do pl na swieta raczej sie na to nie zapowiada ale fajnie byloby sie spotkac:happy:

Tamarunia co u ciebie jak Hafsinka:confused::-)

Izusia dziekuje ci za komplement w imieniu Briana:happy:

Melanie ok jesli wiesz jak ten watek zrobic to mozesz ty go zalozyc:tak:fajnie by bylo:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Podaje liste:
Maxin78
Kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
Maja33
Maggusia
Anya(tylko nie wiem czy Anya nadal sie tak loguje poniewaz cos ostatnio mowila ze miala problemiki i cos dodala do nicka musze poszukac)
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
Anetka

Podaje liste:
Maxin78
Kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
Maja33
Maggusia
Anya(tylko nie wiem czy Anya nadal sie tak loguje poniewaz cos ostatnio mowila ze miala problemiki i cos dodala do nicka musze poszukac)
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
Anetka

anulka99-tez sie zglasz

Evoska ogromniaste gratulacje dla ciebie , malzonka, wracaj do zdrowia i niech sie zdrowo maly chowa pozdarowienia od OLI, LUKASZA, ANI

Evoska-ogromniaste gratulacje, niech sie Rocco zdrowo chowa!!!Zyczymy Wam szybkiego powrotu do zdrowka:-):-):-) i wracajcie do nas szybciutko!

Nasza rodzinka dziekuje za komplemenciki:-)
Maxinka-probuj dalej i staraj sie byc konsekwentna, wiem ze to ciezko bo ja tez czasem cos sobie postanowie ale jak maly zaczni plakac to robie wszystko aby przestal i caly plan pryska.Trzymam kciuki i wierze ze w koncu skoncza sie problemy z nieprzespanymi nockami.A i u nas dzis nie bylo wesolo, maly wczoraj usnal dopiero ok 21.00, obudzil sie ok 2.oo zjadl i spal do 5.00 a potem sie zaczela okriestra wiec wzielam go na rece i uspilam ale jak tylko go polozylam z powrotem sie obudzil i znowu sie wiercil i plakal i tak ze trzy razy probowalam.Bylam juz taka zla, wiadomo nie na malego tylko na to ze ja padam, jestem spiaca a on tak marudzi.Usnal chyba po 40min meczenia sie.Wstal ok 8.00 i teraz jest pogodniusi.Ale tez czasem wymiekam:sick:
Majeczka-po tym co piszesz to mysle ze juz niedlugo i Martusia wyskoczy z brzusia.Ja tez mialam kilka razy takie mocne skurcze az w koncu przy kolejnych zaczelo sie:-DTrzymam kciuki!
A no i oczywiscie dopisuje sie do listy:
Maxin78
Kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
Maja33
Maggusia
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
Anetka
Izusia

Ja dzis bylam na pobieraniu krwi niecierpie tego):baffled::baffled::baffled: no i wiecie co nie bolalo ale sie zdziwilam bo babka ppobraka mi chyba z szesc takich raczej cienkich ale dlugich strzykawek.Po co az tyle:confused:.Mialam na tym papierze od lekarza duzo zaznaczonych tych rubryk wiec moze wiele tam tych czynnikow beda badac.Zobaczymy.
Zmykam bo prasowanko czeka;
Milego dnia!

Jeszcze raz ogromne gratulacje dla Evoski i dla jej meza i buziaki dla Rocco.Witamy na swiecie kolejny malenki cud!!!

Tigger wszystkiego najwspanialszego na nowej drodze zycia.
A ja mam chwilke, bo corcia spi wiec nadrabiam zleglosci na BB :-)

Izusia sliczna z Was rodzinka.Nie widzialam twojego meza nidgy na zdjeciu wczesniej i chyba synek do tatusia podobny.Ciesze sie, ze juz jest lepiej ze skora Oskarka.Wiem jakie to jest stresujace.A co do pobierania krwi to ja tez tchorz bylam.Potrafilam nawet mdlec przy pobraniu.Ale przeszlo mi w ciazy jak mnie co miesiac kluli :-D

Maggusia zaglosowalam na piosenke.Swietny tekst i swietna muzyka.Macie talent :tak: I widze, ze Brian robi postepy w spaniu.Trzymam kciuki aby tak dalej dobrze szlo.

Maxin Natalka rosnie ci tak szybko.Sliczna z niej dziewczynka.I ciesze sie ze juz jest zdorwa.Mam nadzieje, ze bedzie lepiej ze spaniem u niej bo to jest bardzo meczace.A jak ze swietami??Lecicie do Polski??My nie lecimy bo ceny biletow, tak jak pisalas, sa szokujace.
Planujemy w nastepnym roku na Wielkanoc.Ale chyba bedziemy jechali samochodem.

Maju a jak ty sie masz??Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie i daj znac koniecznie jak cos sie zacznie.

Lwica witaj.Niedawno wlasnie ktos pytal gdzie jestes.Domyslam sie, ze teraz jak synek zacznie stawiac pierwsze kroki to nie jest latwo znalezc chwilke dla siebie.Wklej fotki.Pokaz jak urosl.

Anetko Pati jest super!!!I jak cudnie razem wygladacie!!!I widze, ze z Natalka juz pierwsza randka byla ;-) Wklejcie fotki ze spotkania.

Agnes moja Julcia jak byla mala tez wozka i spacerow nie cierpiala.Ilez ja sie natrudzilam czasem przy jej ubieraniu i jak juz wyszlysmy na dwor, to moje dziecie, wlaczalo syrene na caly glos i trzeba bylo, w tepie ekspresowym, ewakuowac sie do domu.Ale teraz w wozku uwielbia jezdzic.Powodzenia i trzymam kciuki i za spanie i za spacerki.Wiesz rosnie ci corcia to i upodobania sie zmieniaja ;-) U nas teraz jest tak, ze nie da sie nasze dziecko z podworka do domu zagonic.I teraz w druga strone jest problem :-D

Ciekawe co u Bety, Dorci, Ary,Asi???Dziewczyny napiszcie co sie u Was dzieje.Ciekawe czy Kallusia juz po czy jeszcze 2 w1???
Asiu a jak mama sie czuje.I gdzue ty zniklas???

Dziewczyny jestem za zamknietym watkiem jak najbardziej.Pomysl na piatke i widze, ze juz jestem na liscie.Super :-)

Nadrabiam zaleglosci, bo w poniedzialek lecimy z Julcia do Polski na kilka dni.Mam nadzieje, ze jak wroce to Maja i Kallusia beda juz sciskaly swoje skarby malenkie.Trzymam kciuki za szybki porod.

U nas wszystko ok.Julcia zabkuje.Ostatnie dwie piatki nie maga sie przedrzec.Czekam na nie z niecierpliwoscia, bo mardne to moje dziecie sie zrobilo, ze az jej nie poznaje czasem.Ale pocieszam sie mysla, ze to juz dwa ostanie i pozniej koniec z zabkowaniem!!!
Jak juz pislam lecimy do Polski.Ciesze sie i nie ciesze, bo o bol glowy przyprawia mnie mysl o pakowaniu i pozniej rozpakowywaniu :baffled: Ale przynajmniej spotkam sie z rodzinka!I bardzo sie z tego powodu ciesze.
Dziewczyny uciekam.Ide cos na obiad zrobic.

Sciskam Was mocno wszystkie i gdybym sie juz nie odezwala, to po powrocie nadrobie zaleglosci.Buzka.

reklama
Aha.Zapomnialam o liscie.

Maxin78
Kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
Maja33
Maggusia
Anya24 (jak dobrze pamietam to chyba to jest teraz nick Anyi)
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
Anetka