reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Wołomina

reklama
Cześć

Mam na imię Ewa i mieszkam w Wołominie od roku - wcześniej mieszkałam w Warszawie. Obecnie siedzę w domku mam L4 i strasznie się nudzę:)Nikogo tu nie znam.

O fajnie że jest nowa mama :) i witam w klubie nudzących się, chociaż ja mam zamiar już w czerwcu wziąć się za pranie i prasowanie ubranek to może jakoś czas mi szybciej zleci do porodu :)

To witam się i ja :)
Jestem z okolic Wołomina. Termin mam na 3 sierpnia także brejka może się spotkamy w szpitalu :)

no może się spotkamy :) ale jejku ja mam taką nadzieję że mała będzie chciała wyjśc w połowie lipca bo jest już mi tak ciężko że szok, A też będziecie rodzić w Wołominie? Ja się martwię że nie ma tam znieczulenia:/ a do jakich lekarzy chodzicie ?

Ja też mam przeczucie, że urodzę przed terminem .. także kto wie, czy się nie spotkamy w szpitalu :) Zamierzam rodzić w Wołominie, bo tu mam najbliżej, a poza tym mój lekarz jest tam adiunktem :) Chodzę do dr. Zduna.. Pierwsze rodziłam w Wwie, ale teraz chcę rodzić w szpitalu, w którym pracuje mój lekarz. Co do znieczulenia... to szkoda, że go nie ma.. ja liczę na lekarza i zastanawiam się jeszcze nad położną

No ja też chodzę do dr Zduna, mam nadzieję że z porodem trafię na niego bo żeby go opłacić to raczej szkoda kasy no i położnej też nie opłacam bo podobno większośc jest fajna i pomocna. No to pewnie się spotkamy w szpitalu :) Oby tgylko nas przeczucia nie zawiodły :)

A Zdunowi trzeba płacić? Z tego co się dowiedziałam, to przyjeżdża do swoich pacjentek nawet jak nie ma dyżuru :confused: hmm.. będę się musiała zapytać na wizycie... Co do położnej to też mam dylemat.. niby znajome mają jakieś swoje faworytki... ale może tak jak i za pierwszym razem pójdę na żywioł :-)

Ty masz jeszcze o wiele łatwiej bo masz już dzidzię i wiesz jak się przystawia i opiekuje takim maleństwem:) Ja nie mam jeszcze dzidziusia no ale myślę że sobie poradzę i bez większej pomocy położnych po porodzie. A kiedy masz teraz wizytę bo ja miałam w sobotę i teraz następna za miesiąc więc ja się szybko nie dowiem niczego i niestety nie mam się kogo dopytać :/ Jak byś coś wiedziała to dasz znać ? Fajnie by było jakby tak za darmo przyjechał ( w sumie to nie tak za darmo bo wizyta nieźle kosztuje a teraz jeszcze podniósł stawki :/ )

reklama
Fakt, teraz trochę inaczej podchodzę do tego, co będzie po narodzinach. :) Ja sama dałam sobie radę. Położne jakoś nie były zainteresowane tematem. Były gorsze i lepsze dni, ale dziecko wszystko Ci wynagrodzi :) Wizytę miałam wczoraj i qurde zapomniałam go zapytać o ten szpital, ale nic straconego, bo idę do niego za dwa tygodnie (19 czerwca). A Ty nie masz teraz częstszych wizyt? Dzisiaj może będę się widziała ze znajomą, która też chodziła do Zduna i rodziła w Wołominie to ją podpytam o tą jego obecność. No właśnie .. wizyty kosztują i jeszcze dodatkowe usg.. ale cóż robić... jakoś na NFZ nie można liczyć...

Do góry