• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamy ze Szkocji

Isunia, Justyna Dzięki wielkie
D. mówi, że przyjadę w styczniu lub lutym do niego na stałe. Ale mnie tu trzyma szkoła. Właśnie napisałam podanie o urlop dziekański, nie wiem co oni na to. Po drugie znajomi i rodzina....Niby zawsze chciałam zwiedzić świat ale dzieci bez dziadków się będą musiały obyć a my bez wsparcia i pomocy. A jak wy sobie radzicie?
Mam na myśli organizowanie opieki dla dzieci, wypady z facetem sam na sam, i ogólnie z językiem w przychodni, urzędach. Ciekawi mnie to strasznie czy oni honorują nasze szczepienia dla dzieci, czy trzeba będzie jakieśc dodatkowe u nich robić

reklama
Isunia Moja Van niestety MUSI sama chodzić po schodach bo ja z małym na ręku i tobołami nie daje rady jeszcze jej trzymać.
Zresztą tak walczyła o samodzielnośc to niech ją sobie ma. Nie obędzie się przy tym bez histerii. zaczęła mi sikać w majtki na spacerach, a w domu jakoś nie zdąża pod samym kiblem. Chyba jednak jest to reakcja na pojawiene sie braciszka

hello!
coś tu cichutko się zrobiło..To pewnie przez tą zmianę czasu na zimowy i mamy krótszy dzień o godzinę, a pewnie akurat"ta"godzina poswięcona była forum:-D
Moja malutka w dwa dni zrobiła ogromne postepy. Łapie wszystkie zabawki, przekłada je z rączki do rączki, i powoli udaje jej sie przewracać na brzuszek:-)Tylko nóżki gdzieś w tyle zawsze zostają;-):-D Mała jest już duża(kawał ciałka w porównaniu z tym co było wcześniej) i w związku z tym łatwiej się nam już w cos bawić i w ogóle robic różne wygibasy;-) Najbardziej podoba jej sie "samolot" jak leci do lustra i może sama siebie obserwować. W ogóle bardzo lubi oglądać wszystko w lustrze.
Co raz częściej myślę o Szkocji,ale wiem,że najpierw muszę zaliczyć IV rok studiów(właśnie go zaczełam) i wtedy ze spokojem mogę powoli na obczyźnie magisterkę pisać.Mam nadzieję,że są tam jakieś biblioteki, gdzie można PolSkĄ literaturą znaleźć?!?!
No i faktycznie ciekawe jak to jest przeprowadzać się tak daleko?!Justynko, napisz jak poszło i czy były jakies problemy..
Nas na szczęście choróbska nie dopadają. Profilaktycznie popijam herbatkę z lipy na zmianę z majerankową(z cukrem całkiem, całkiem;-))
Pozdrawiamy i czekamy z niecierpliowścia na spotkania w Szkocji;-):-)!!!

Witam wszystkie Szkotki!:-p
Mój ukochany jest w Glasgow a planuje się przenieść do Edynburga. Są tu jakieś dziewczyny?
Ja chcę do niego pojechać w grudniu lub styczniu z dwójką dzieci, z czego młodze ma dopiero 3 tygodnie...hehehe
Pozdrawiam

moi przyjaciele sa wlasnie w edynburgu
i chyba niedlugo do nich dolaczymy (ale poki co to plany)
przyjaciolka jest w 8 tyg ciazy i czuje sie troszke tam teraz zagubiona narzeka na podejscie lekarzy
dziewczyny mozecie cos napisac o ciazy tzn prowadzeniu gdzie najlepij sie udac na np badania jakies pomoce finansowe ubezpieczenia dodatkow co i jak z porodem itd bede wdzieczna

Kasiula23 Nie wiem jak to jest z prowadzeniem ciążyw UK bo ja jstem jeszcze w Szczecinie. Na dzień dzisiejszy jadędo D. gdzieś w styczniu, lutym jak już będę miała paszport dla małego,a do tego on musi przyjechać i złożyć swój podpis......eh:confused2:te nasze urzędy. Była jeszcze opcja taka że on pojedzie do ambasady w Edynburgu i tam spisze oświadczenie że wyraża zgodę na paszport dziecka, mi to wyśle, ale zanim to dojdzie to on sam już będzie w Polsce

witam dziewczyny:-):-):-)
dopiero dzis zauwazylam ze na BB jest taki watek:tak:
ja jeszcze coprawda w PL ale juz podczytuje watki:-):-):-)
Pisze z nicku mojego meza bo za pewna dyskusje w slusznej sprawie zasluzylam sie na bana na miesiac:zawstydzona/y:
mam na imie basia i jestem mama 3 dzieci pod koniec stycznia mamy zamiar z mezem przeniesc sie do Szkocji.
Pozdrawiam

Wiatam MążzQo!
Im nas więcej tym lepiej;-)! Jak sama zapewne zauważyłaś niektóre z nas też dopiero będą atakowały Szkocję także wszystko przed nami;-) A w jakim wieku są Twoje dzieci? i skąd jesteś/znaczy się z jakiego miasta?

Dziewczyny! piszcie co u Was!
/Jakoś ucichł ten wątek:-(!/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry