Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Jeeejku tak doczytalam... Jakie te wasze dzieci są juz duże i pyzate.. Rafalek wazy 4020g wczoraj ważony.. Od wyjścia ze szpitala przytul nie cale 600g Hmmm... Cos z nami nie tak???
Dziewczyny a po co mrozicie mleko?? Macie tak dużo pokarmuu???
ja mrożę w torebkach specjalnych. też mam kika torebek tego pierwszego mleka, takiego pomarańczowego prawie :-).
teraz już nie mrożę, jak jest potrzeba to odciągam na świeżo i zostawiam.
jutro się doweim ile mój misiek waży :-)
Justyna, nie wiem co ty robisz, odchudzasz Rafała?
mój je średnio co 2,5 godz. kupe robi częściej ;-)
Hmm.. Nie odchudzam go.. On je okolo 5-7razyw ciagu dia.. Je okolo 10-30minut tylko .. Potem sobie lezybw bujaczku ze smokiem.. troche sie zdrzemie.. Ma jedna dluga drzemke na spacerze.. Niebwiem on jest bardzo aktywny w ciqgu dniq.. Stosunkowo malo spi moze jakos "spala" to co zjadl.. Jejku
ja nie mroze , nie odciagqm.. Nie wiedxialqm ze trzeba.. Nie wiem po co..???
Michał je ok 9-10 razy na dobę.
A mrozenie mleczka to na wyjście. Tzn jak ja chce/muszę gdzieś wyjść na dłużej niż 2 godz. To opiekun musi czymś nakarmić głodomora; )
Janek też je ok 10 razy. A ostatnio częściej nawet. Justynka, wg WHO minimalny przyrost to 125g/tydzień, ale czytałam, że w Polsce przyjmuje się 150g/tydzień. Warto jednak obserwować czy dziecko dobrze przybiera.
no ja mam potrzebę złapania oddechu raz na jakiś czas. choćby co 3 tyg manicure ;-)
i wogóle wiem, ze dobrze robi to dla mojego zdrowia psychicznego, jak raz na jakis czas wyjdę się "odchamić" ;-)
no i starszy potrzebuje spedzac czas tylko ze mną, jakies wspólne tylko z nim wyjscia, czy wycieczki rowerowe.
Ja daje mojemu smoczek ale zafascynowana nie ma woli wisieć na moim cycu muszę to kontrolowac bo oszukuje nie je i sobie cycoli A wiadomo co potem z skutkami się dzieje często nie daje się nikomu innemu uspokoić pomimo że nie jest głodny smoczek nie daje rady zła jestem na to
Ja w przyszłym tygodniu na zebranie idę będzie sprawdzian dla taty ☺
Pokarm moroze w pojemnikach z aventu narazie tylko na raz nie mam przewidzianego innego długiego wyjścia
Co do smoczkow to córka usypiala z nim do 2 roku życia nie chodziła z nim cały czas i wymowa super R mówiła nie mając 3 lat więc nie ma chyba reguły
Mówią że paluszki też nie dobre