• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2015

Milia my tez chodzimy prywatnie, moze od września dostaniemy sie na NFZ. Moze. My jeździmy do przychodni sami, nikt do nas nie przyjeżdża. U nas jest duzy rozlany brzuszek, słabe napięcie mięśniowe w ramionach i bioderka lekko odbiegającej od normy. Generalnie nieduży problem ale jest.

Dziewczyny zapomniałam sie pochwalic. Wczoraj Piotruś podniósł smoczka i włożył go sam do ust. Byłam w szoku, zrobił to normalnie bez zastanowienia jak dorosły. Myślałam, ze sie przewidziałam. Hehe....

reklama
milia witaj :-)

Agawaa super ! bystrzak po mamusi :tak:

a moja wczoraj tak zaczęła gdakać śmiać się w głos że aż oniemiałam :-) i na boczek się ładnie obraca ... co do pleków- brzuszka to leniuszka :-) czekamy cierpliwie ;-)

Ja też marze, żeby sobie Franek sam smoczka znajdywał i sobie do buziaka wkładał:) ale i tak nie jest źle :)

Milia- witamy:) Chyba tu jeszcze wcześniaczka nie mamy:)

Agaawa - też się boję być mamą. Na początku byłam wręcz przerażona, ciężko mi było ogarnąć kolki i karmienie. Ale teraz widzę, że z każdym dniem poznajemy się z Franiem. Wiem często o co mu chodzi, rozpoznaje powód płaczu, znam jego ulubione zdjęcia i przyzwyczajenia- jest dużo łatwiej:) Obawiam się najbardziej chorób i przypadłości wszelkich. Ale to też trzeba przeżyć:) a też chodzę zgarbiona ale chyba bardziej mnie piersi ciągną. Noszę codziennie pas prostujący:) Agaawa - będzie dobrze! !:)

Charlie Sliczna Dziewczynka a jakie duze oczka ma cudoo:):):)
Milia Witaj
My jutro mamy pierwsze szczepienie. Mam nadzieje ze bedzie wszystko po szczepieniu dobrze zadnych goraczek itp. A i kontrola kolejna bioderek. 4 tygodnie temu miala mala usg bioderek i jedno bioderko nie jest w pelni na swoim tak jak by miejscu i miala zalecone szerokie pieluszkowanie przez 4 tygodnie 24 godziny na dobe. Moja kruszynka bardzo mi ulewa co zje zaraz wszystko zwroci dziennie trzeba ja z 5 razy przebierac a sliniaki to z 10 dziennie a o pieluchach tetrowych to nawet nie wspomne. Pranie musze jej ciuszkow co drugi dzien robic i zawsze cala suszarka.Prasujecie jeszcze rzeczy swoich maluszkow czy juz nie.

sofi, mój też ulewa. nawet bym powiedziała, ze wymiotuje.
zapytam pediatry w piątek.
co do prasowania - ja parasuje wszystkie rzeczy Michałka. i całej pozostalej rodziny mieszkającej ze mną ;-)

Elżbietka ale masz zdolne dzieci! Hoho.... Ja tez gram na fortepianie - skończyłam szkole muzyczna II stopnia:)) ciekawe czy dziecko talent po mamusi odziedziczy? Tatuś nie zachęca do tego.... Buuuu....

Niestety ty akcja ze smoczkiem była jednorazowa:-D Ale mam nadzieje, ze sie bedzie powtarzała coraz częściej.

Juz si troche ogarnelam z tych myśli. Uwazam, ze radzimy sobie super, tylko tak czasem zauważam, ze jestem przewrażliwiona. Moze to przez krzyki małego podczas ćwiczeń?

U nas nas chyba bol brzuszka przeszedł. Ale tez zmieniłam sposób karmienia - daje tylko jedna pierś do jedznia, po prostu mniej karmie glodomora. Od razu lepiej na brzuszku, nie ulewa, nie wymiotuje jak sie go przełoży na brzuszek, a głodny nie jest, bo nie marudzi o jedzenie.

A ja dla odmiany sie złe czuje, coś mi mdło dzisiaj po śniadaniu, moze sie czymś strulam? Ale czym?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry