reklama

Marcowe mamy 2016

Kustronka ojej, zdrówka dla maluszka. Faktycznie to już chyba ostatni dzwonek żeby zacząć wszystko kompletowac

Kamila najlepiej to spojrzeć na stronę szpitala w którym chcesz rodzic, bo jeden zapewni Ci wszystko, że będziesz musiała tylko wziąć rzeczy na wyjście dla malucha, a w drugim lista będzie na 3 strony i wszystko ma się zmieścić w małej torbie, bo na oddziałach "mało miejsca" ;)

Aliaolio trzymaj się tam, oby Cię szybko wypuscili

reklama
Dzień dobry wieczorkiem :) ale nam dzień szybko zlecial ☺ na termy nie chciałam iść i spakowalam torbę tylko dla M i Zuzki... i Jak miałam kupować już im bilety, poczułam 'zapach' wody, tej wilgoci i stwierdziłam- ja też chcę iść. Więc M musiał szybko lecieć do auta po moje rzeczy na basen. I wiecie co? Było cudownie!!! Tak fajnie, cieplutko :) najgorzej było z ubraniem się po basenie. Jestem tak gruba, że masakra! Brzuch mam wielki jak cholera... mam straszny problem ze skarpetkami :/ ehhhh dobra nie ma co się dolowac!!!!
Potem pojechalisny na zupke, oczywiście jak zwykle był problem gdzie jeść ale tripadvisor nam pomógł hihi Potem na Krupówkach czekolada na gorąco i lody dla Zuzki a potem już do pensjonatu. Położyłam się od razu do łóżka i nie umiałam się ruszyć nawet do ubikacji. Wszystko mnie bolało ehhhh a jeszcze 2 miesiące mi zostały... może 6 tyg do cesarki... i spalam ponad godzinę... potem 20 km jechaliśmy do Bukowiny na kolacje i teraz już w łóżeczku jestem :)
A Wam kochane odpisze jutro bo nie chce mi się dzisiaj już myśleć :/
Fanti czy Ty jako nie nosząca rozmiaru 38 też masz taki problem z wszystkim jak ja? Bo ja normalnie po schodach mam ciężko chodzić.... jestem tak ociezala, że masakra jakaś... nie wiem jak wytrzymam do końca :/ a z dnia na dzień jest coraz gorzej ehhhhhhhh

kamila nailie dobrze podpowiada:) najlepiej zerknac na strone szpitala. U mnie zapewniaja absolutnie wszystko dla mamy i dla dziecka. Moglabym wejsc z ulicy i urodzic i niczego by mi nie braklo.
Ale spakuje pampersy, chusteczki, ciuszki dla malenstwa(to tez zapewniaja ale wole miec swoje), pizame dla siebie, kosmetyki i kapcie. Rzeczy na wyjscie przywiezie Maz:)

La_Luna ja tez zamowilam do empiku :) mam nadzieje ze sie wyrobia na czas bo odbierac je będzie moja przyjaciolka i jeszcze wyslac musi tak, zeby doszly do dziadkow na ich swieto :) bo ja w Norwegii..

Kustronka zdrowka dla maluszka! Oby szybciutko doszedl do siebie!
Ja tez nieogarnieta.. ciagle wszystko odkladam na pozniej bo "przecież jeszcze tyle czasu". Ale chyba czas sie przygotowywać.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dzień dobry wieczorkiem :) ale nam dzień szybko zlecial ☺ na termy nie chciałam iść i spakowalam torbę tylko dla M i Zuzki... i Jak miałam kupować już im bilety, poczułam 'zapach' wody, tej wilgoci i stwierdziłam- ja też chcę iść. Więc M musiał szybko lecieć do auta po moje rzeczy na basen. I wiecie co? Było cudownie!!! Tak fajnie, cieplutko :) najgorzej było z ubraniem się po basenie. Jestem tak gruba, że masakra! Brzuch mam wielki jak cholera... mam straszny problem ze skarpetkami :/ ehhhh dobra nie ma co się dolowac!!!!
Potem pojechalisny na zupke, oczywiście jak zwykle był problem gdzie jeść ale tripadvisor nam pomógł hihi Potem na Krupówkach czekolada na gorąco i lody dla Zuzki a potem już do pensjonatu. Położyłam się od razu do łóżka i nie umiałam się ruszyć nawet do ubikacji. Wszystko mnie bolało ehhhh a jeszcze 2 miesiące mi zostały... może 6 tyg do cesarki... i spalam ponad godzinę... potem 20 km jechaliśmy do Bukowiny na kolacje i teraz już w łóżeczku jestem :)
A Wam kochane odpisze jutro bo nie chce mi się dzisiaj już myśleć :/
Fanti czy Ty jako nie nosząca rozmiaru 38 też masz taki problem z wszystkim jak ja? Bo ja normalnie po schodach mam ciężko chodzić.... jestem tak ociezala, że masakra jakaś... nie wiem jak wytrzymam do końca :/ a z dnia na dzień jest coraz gorzej ehhhhhhhh
Isia bardzo dobre i domowe jedzenie jest przy nosalu Marzanna sie nazywa .Wystroj ze starociami ale jedzenie dobre i swieze zawsze. Polecam dla dziecka pierogi z jagodami a dla Was ruskie i z miesem.Pyszne zupki i placek chyba po wegiersku to byl nazwa niby z kawalkami Dupy wieprzowej ale pychotka .porcje dla doroslych i dzieci .Polecam .Nie zedra z Was kasy .Czasem trzeba bylo czekac na miejsce wiec wierz mi nie zaawiedziesz sie

Dzisiaj rozpiera mnie energia :-D sypialnia zrobiona na błysk, większa część pokoju Emki, obiad zrobiłam, pranie rozwiesiłam. M wrócił wcześniej z pracy to i na zakupy sama pojechałam- równe 2 h mnie nie było. Wróciłam to m kolację zrobił, ciepły prysznic i jeszcze herbatkę z cytrynką mam :-) :) jedynie to kręgosłup daje o sobie znać. Mała wierci się niesamowicie.

Volka sprzątanie gotowanie i pranie odpada mimo że krążek trzyma mi szyjkę to nigdy nie ma pewności
Każda z nas jest inna i przypadek każdej z nas też jest inny ja nie ryzykuje chodze do toalety i zagrzac sobie jedzenie jak sama jestem bo tak to mąż lub mama mi robią a ja leże i czasem na chwilę siade u mnie Grześ napiera główką więc muszę uważać

Co do listy to zerknijcie jeszcze raz ok czy na pewno gdzieś się nie pomyliła :)
Miała być grafika ale z nią jest problem :/

Co do igraszek to nie wiem jak u ciebie bo masz ok z szyjka a ja z krążkiem to już wogole zapytaj lekarza bo wydaje mi się że w twoim przypadku obiad ok ale pranie to tylko nastawić a powiesić to może lepiej mąż bo ciężkie są mokre rzeczy

Cześć dziewczyny, tu na wsi mam straszny zasięg ;/ Więc uda mi się coś podczytać , ale pewnie nie wszystko... Już dwa razy pisałam i dup,... muliło i nie wysłało;/ także będę nie w temacie, a jak wróce do domu poświęce cały jeden wiecżór by nadrobić wszystkie informacje tutaj nowe;)

Witam nowe mamuśki ;)

Alioalio wracaj szybko do zdrowia ! oby to był jednorazowy wybryk po tym leku

Violka oszczedzaj się w domu.. choć to łatwo mówić, ja mam zalecenie jak najwięcej spoczynku- a remontu mi się zachciało, no ale wiem , że potem tego byśmy z rok conaj mniej kolejny nie zrobili. jak wróce do domu to będę układać tylko w meblach - mycie itp zrobią inni';)

Piszę z laptopa u szwagierki i jak patrze na Wasze posty na temat wyprawek, toreb itp i jak spojrzałam na suwaczki to kurcze faktycznie już zaraz rodzicie:) to już kwestia kilku tygodni u niektórych może być nawet 2-3 ,bo dziecko po skonczonym 37 tygodniu to już urodzone w terminie :D:cool2:

Isia zazdroszcze Wypadu na termy oj zazdroszcze bardzo!;)

Nam oczywiście bez komplikacji w robieniu czegoś dla siebie ( kuchnia ) nie może sie nie stać.. mianowicie miałam sobie kupić nową większa zmywarkę bo mieliśmy 45 a przy dwójce dzieci to już większa się przyda i juz nieraz mi malo miejsca w niej było na wrzucenie naczyń itp i chciałam nową pralkę i co ?! W firmie popsuł się piec i nie było ogrzewania więc moja pralka i zmywarka poszły się .... wrrr.. zmywarkę wezmę chyba na raty a z pralką się wstrzymam :( jeszcze mam takiego doła , bo już jesteśmy tu tydzień a mąż dopiero dziś kafle kładzie ( jeszcze tam robi ) a to już mysłałam , że ściany są tez pomalowane..;/ i w niedziele dół mebli by zrobił , a on w lesie!! :angry:

Czy któraś z Was ma takie klucia w kroczu ? bez żadnych bóli itp tylko takie wrażenie jakby dziecko tam uciskało i cos kuło? bo już sama nie pamiętam czy tak mialam w pierwszej ciąży czy czasem mi sie szyjka nie skraca"(

Na koniec napiszę dobranoc i dobrze , że jutro weekend = mniej będziecie pisać to mniej to nadrobienia hihihih:):cool2:

reklama
Hej kochane moje. Nawet nie wiecie jak pomaga Wasze wsparcie... :)

Piszę dopiero teraz, ponieważ musiałam nacieszyć się córeczką. ;)

Wyszłam ok 15.00 bo nie planowali już wiecej badań dla mnie na dziś. Kazali napisać oświadczenie, usunęli velfron i papapa.

Póki co czuję się ok. Dziecko jest aktywne co napawa mnie optymizmem. ;)

Sorki, że nie odpiszę dziś nic odnośnie Waszych spraw, ale całą noc byłam pod ktg i nie dałam rady pospać... Trzeba to nadrobić, bo jutro jestem sama z Oleńką i nie pośpię...

Dobranoc Wam i jeszcze raz dzięki za kciuki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry