reklama

Marcowe mamy 2016

Biedna Ty...
Powiem Wam, ze co raz czesciej zastanawiam sie nad innym rozwiazaniem... Duzo mowi sie ostatnio o 3cim filarze.... Lepiej chyba tam wplacac sobie ten "gruby hajs" jaki wplacamy do zusu... A firme zarejestrowac np w uk (koszt prowadzenia dzialalnosci 1os to £2/tydzien) i w d u p i e z tym cholernym zusem.... Wrrrr

reklama
Cocosh co do wagi to pamiętaj że ja na diecie cukrzycowej jestem i w 80% nie jem takich rarytasow jak Ty.
A co do ZUS to współczuję, tylko nie gniewaj się na te babeczki, bo to nie ich wina, że system mają jaki mają i ***** z niego wiadomo itd.

Bursztynek, jak rząd będzie potrzebował pieniędzy to zlikwiduje trzeci i każdy inny filar :/ znajdą na to jakiś sposób :(
Dla mnie najlepszą inwestycją na przyszłość są mieszkania-można je wynająć a później w razie czego sprzedać...

Tylko, ze mi sie rozchodzi o 3ci filar prywatny, do ktorego rzad nie ma dostepu. Ze wszyskim jest jakies ryzyko- nawet jakby sie trzymalo kase w sloiku:p ale psychiczy spokoj mamy zapeeniony... Zobacz co Cocosh teraz musi przechodzic.. A niestety ona nie jest wyjatkiem...

Zreszta ze mna nie ma co na temat zusu rozmawiac jak i rowniez na temat pan tam pracujacych (nie sa winne systemu ale mozna NORMALNIE z drugim czlowiekiem rozmawiac). Ja jestem tak bardzo ANTY, ze nie widze ani jednego plusa tej instytucji....

Witam :)
Ja w koncu wybieram sie na badanie na tokso i test Coombsa czy cos takiego.Czytalam ze na czczo nie trzeba byc wiec kolo 12 przyjade.Ludzi nie bedzie tyle przynajmniej.

A co do spania Lilki to od malego kapie sie o 19,bajka i idzie spac :) Mam nadzieje ze z Milenka tez sie tak uda :)

Kurcze a ja dalej czekam... już ponad godzinę :/
Ehhhhhh
Co do podatków za mieszkanie/dom to jakaś porażka jest rzeczywiście. Dwa lata temu za dom z ogrodem placilisny 250 zł na rok... teraz mamy 300 zł za kwartał:/

Cocosh mi sie skonczylo chorobowe 17 grudnia i od tego momentu mam rehabilitacyjne i mi w zusie od razu babka ppwiedziala,ze kase dostane najpewniej dopiero pod koniec stycznia :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry