• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2016

hej dziewczyny mam pytanko?? czy używała któraś z WAs kiedyś Heviran na opryszczkę? dzwoniłam do ginekologa i powiedział, że moge, ale wiecie jaki to taki kontakt telefoniczny. Niechciałabym aby zagrozić fasolce!!!

reklama
Sarna Ja miałam opryszczke w poprzedniej ciąży podczas przeziębienia i mój lekarz internista i ginekolog pozwolili używać tylko maści "lips" na bazie naturalnych składników. Żadnych innych nie mogłam używać.

No juz było widać ze zarodek sie zagniezdzil miał 1mm i powiedział ze około 7,8 juz powinno być widac czy serduszko bije. W poniedziałek mam kolejna wizytę i zaczynam 7 tydzień zobaczymy czy będzie juz coś więcej widać :-)
U mnie 5tc i tez bylo widac pęcherzyk maleńki... U mnie tylko ciezki tydzień .... Oby tylko w środę bylo wszystko dobrze

Volka masz racje! Zaraz zerkne w karte :) pamietam tylko ze poszlam na pierwsza wizyte w 6 tyg i wtedy jeszcze nic nie bylo slychac. Strasznie sie pozniej stresowalam, ze z malenstwem jest cos nie tak.. dlatrgo teraz nie bede soe spieszyc z pierwsza wizyta:)
Paulina :-) witaj i gratulacje! :)
sylvi1979 dziekuje :* pierwszy Synus jest mega grzeczny, pewnie drugie malenstwo da popalic;D

U mnie pierwszy syn grzeczny drugi nadrobil za pierwszego iciekawa jestem jakie bedzie trzecie maleństwo

Natka90 u nas w Norwegii tez nic nie daja na podtrzymywanie ciazy. Do 12 tyg nie robia absolutnie nic.
U mnie na razie wiem tylko ja, moj Maz i przyjaciolka. A dzisiaj mam urodziny - nawet nie wiecie jak fajnie jest czytac gdy ktos zyczy nastepnego dzidziusia:) a tu dzidzia juz w drodze;D
Dziewczyny, czy orientujecie sie kiedy slychac serduszko? Ale przez brzuch, nie w usg dopochwowym.

Kuzynka mojego męża uczy się na położną i też jest właśnie w ciąży w 12 tyg. i mówiła że ok 10 lub 11 można na usg brzucha już usłyszeć dlatego ja na następne badanie mojego nie biorę bo usłyszę serduszko ale dopochwowo :)

Hej szczęściary :) Być może dołączę do Waszego grona,ale nie chcę zapeszać,gdyż w październiku poroniłam po roku starań i mam teraz obawy,że znowu nieszczęście się wydarzy :( Ogólnie się cieszymy z mężem,ale to dopiero początek bo do miesiączki 2-3 dni,a tydzień przed miesiączką zrobiłam testy i wszystkie wychodzą pozytywnie. W brzuszku też czuję zmiany coś się dzieje,a piersi to już w ogóle powiększone,bolące,brodawki też inne i na piersiach żyłki.W ustach posmak metalu.A czy testy też Wam wychodziły pozytywne tydzień przed miesiączką? Czy to możliwe?czy po prostu zaszłam w ciążę szybciej niż mi się wydaje?

hej dziewczyny mam pytanko?? czy używała któraś z WAs kiedyś Heviran na opryszczkę? dzwoniłam do ginekologa i powiedział, że moge, ale wiecie jaki to taki kontakt telefoniczny. Niechciałabym aby zagrozić fasolce!!!

Ja brałam heviran ale w ciąży bym się nie odważyła to dosyć mocny środek ale mam ulotkę w domu zaraz zerknę.

Biorę od soboty, narazie samopoczucie w miarę ok, najbardziej własnie bolą piersi, mdli mnie trochę jak nie zjem odpowiednio szybko no i na zapach papierosów i benzyny. Troszkę kłują jajniki i spać też mi się chce. Ale pamiętam, że w pierwszej ciąży było o wiele gorzej z samopoczuciem. Może teraz jeszcze za wcześnie..

Kubusiowa Mama - Wszystkiego Najlepszego, spokojnej ciąży i grzecznego maluszka:-)
Ja przez brzuch to chyba coś koło 9 tygodnia słyszałam, ale też dokładnie nie pamiętam.

Witaj Paulina:)
Wiesz co ja juz mam dwóch synów ale przy pierwszej nie czułam objawów dlugo przy drugim z kolei bardzo szybko i intensywnie czyli głównie mdlosci.... Ale ale ... Moj młodszy juz ma 5 lat i chyba za duza przerwa byla bo wcale sie pewnie nie czuje wręcz jakbym pierwszy raz byla w ciąży wszystko takie niepewne dla mnie... Dla mnie zawsze najgorsze te pierwsze tygodnie... Do 10 Tc potem juz z górki do samego porodu :)

Heviran Lek może być stosowany w ciąży jedynie wtedy, gdy w opinii lekarza oczekiwana korzyść dla matki przewyższa zagrożenie dla płodu

JA osobiście bym nie ryzykowała opryszczkę da się wytrzymać a jak masz początki to plastry są lepsze niż łykanie tabletek które zawsze w jakiś sposób nam szkodzą ja heviran w ostateczności tak to tylko plastry i jak tylko wyczuje to go naklejam i mam na drugi dzień opryche z głowy :)

reklama
Natka90 u nas w Norwegii tez nic nie daja na podtrzymywanie ciazy. Do 12 tyg nie robia absolutnie nic.
U mnie na razie wiem tylko ja, moj Maz i przyjaciolka. A dzisiaj mam urodziny - nawet nie wiecie jak fajnie jest czytac gdy ktos zyczy nastepnego dzidziusia:) a tu dzidzia juz w drodze;D
Dziewczyny, czy orientujecie sie kiedy slychac serduszko? Ale przez brzuch, nie w usg dopochwowym.

Przez powłoki brzuszne około 10 tygodnia ciąży, chyba że masz duży zapas tłuszczyku, jak ja, to później ;-)

Hej szczęściary :) Być może dołączę do Waszego grona,ale nie chcę zapeszać,gdyż w październiku poroniłam po roku starań i mam teraz obawy,że znowu nieszczęście się wydarzy :( Ogólnie się cieszymy z mężem,ale to dopiero początek bo do miesiączki 2-3 dni,a tydzień przed miesiączką zrobiłam testy i wszystkie wychodzą pozytywnie. W brzuszku też czuję zmiany coś się dzieje,a piersi to już w ogóle powiększone,bolące,brodawki też inne i na piersiach żyłki.W ustach posmak metalu.A czy testy też Wam wychodziły pozytywne tydzień przed miesiączką? Czy to możliwe?czy po prostu zaszłam w ciążę szybciej niż mi się wydaje?

Witaj, współczuję straty, gratuluję tej ciąży i mocno zaciskam kciuki aby wszystko było ok. Tym bardziej podziwiam osoby takie jak Ty, bo ja z synkiem zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań, i teraz w drugą ciążę też w pierwszym cyklu starań, więc tak naprawdę niewiele wiem o staraniu się i wyczekiwaniu.

Dzisiaj mam lenia jak stąd do Ameryki, najchętniej bym spała cały dzień, a pracy zamiast ubywać, to przybywa :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry