reklama

Marcowe mamy 2016

Hej:)

Witam nowe Mamusie:)

Co do krost to własnie miałam pytać Was bo mina brodzie jedna za drugą wyskakuja,masakra..ale tylko na brodzie...

Co do tycia to ja nadal chudne...;/ przez 3 tygodnie schudłam niby tylko pół kg,ale schudłam...a od początku schudłam około 5kg ... też zaczynam sie martwic,ale czuje ze apetyt mi sie poprawia to nadrobie...;/

reklama
Barbra te chusteczki z biedry chyba najbardziej mi przypasowaly ze wszystkich ktorych probowalam :tak: moze podpytaj rodzicow czym sie mala interesuje?

Cien tez bym polecala wizyte u lekarza ;)

Sarna no to teraz się oszczędzaj, fajnie ze scan w międzyczasie. A tak z ciekawosci to jak wygladaja spotkania z polozna u was, (byc moze nie raz juz bylo to opisywane :sorry: ) mierzenie, wazenie, omówienie wynikow badan i do domu?

Ona a wymiotujesz jeszcze? Teraz chyba kazdej bedzie waga szla w górę, ja przytylam tylko 1.5 kg, a juz czuje sie jak slon :sorry: w 1 ciazy schudlam 7 kg, nadrobilam 2 razy tyle ;)

A mi na brodzie tylko jakies mikrusy wyskakują, gorzej z policzkami. Kiedys uzywalam serii barwa siarkowa, ale nie jestem pewna czy w ciazy mozna, w kazdym razie krem byl ok. Tak to na noc punktowo smaruje sudocremem, na 2-3 dzien sladu nie ma, ale niestety problemu to nie rozwiazuje

Nailie ja ani razu nie wymiotowala,za to mialam całodniowe mdłości przez trzy tygodnie,skończyły mi sie po 10tym tygodniu...

Natka próbowałaś z tym suwaczkiem?bo chciała bym wkleic a nie da sie:(

Cocosh- a Ty się nie boisz stosowania kosmetyków na pryszcze w ciąży? Bo z tego co wiem to większości nie można, chyba, że te o których mówisz są jakieś mega łagodne.

Specjalnie właśnie szukałam kosmetyków bezpiecznych w ciąży. Fitomed ma kosmetyki, których skład to raptem kilka składników i wszystkie naturalne, zero parabenów i silikonów. Zioła itp. Zielona glinka to przecież normalny minerał występujący w przyrodzie. Bardziej boję się kremu nivea niż tych kosmyków. :)
Zresztą ja nie wierzę w kosmetyki antytrądzikowe. Użwałam ich za młodu w ilościach hurtowych i tylko pogarszały stan skóry. Najlepsze działanie ze wszystkich kosmetyków ma moim zdaniem physiogel. ;)
Od lat już moja walka z niedoskonałościami to poprostu dogłębne oczyszczanie kwasami (felurowy, glikowlowy, yellow pell itp) , mycie buzi z pomocą foreo luna oraz nawilżanie, nawilżanie i nawilżanie. :)

Ja od lat stosowałam różne rzeczy na cerę (no może oprócz kwasów, bo jakoś zawsze się bałam). Najlepiej na mnie działały tabletki anty, bo buzia na prawdę była ładna długi okres, ale odkąd nie biorę znów to samo. W poprzedniej ciąży właśnie miałam ładną buzię a teraz kurcze dziadostwo jeszcze gorsze :/

reklama
Barbra będę musiała się oszczędzać. Dzięki.
Nailie u nas zalezy jaki to tydz. Ciąży dzisiaj tylko posprawdzala wszystkie moje wyniki, krwi, moczu, zmierzyla ciśnienie, posluchalysmy bicia serduszka. Kolejna krew beda mi dopiero pobierać w grudniu. Bo na downa nie robię. A dodatkowe badania u nas są po 40 a nie po 35 jak w Polsce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry