reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas jest z szumem w ciągu dnia ją uspokaja 🙂
To u mnie jest różnie...raz musi mieć szum w ciągu dnia a są takie dni że nie....a od wczoraj zasypianie wieczorne to jakiś koszmar...budzi się po 30 min i nie chce spać to wtedy też szum puszczam ale i tak schodzi 1,5 h :( Mam nadzieję , że chociaż w nocy będzie spać a nie tak jak wczoraj...i jeśli to zęby to proszę wyjdźcie już🤣🙏

reklama
A ja zwyczajnie po kilku dniach nieobecnosci nie czytam zaleglych wpisów, bo nie mam na to czasu 😬
Ale teraz nadrobię kilka zapytań przynajmniej-mam na imię Kaśka, mój mały też ślini się jak wściekły, tylko ze juz przywyklam, bo robi tak od 2 miesięcy 😂 a tu macie jego fotke z chrztu z mini-sesji😊 mój mały pucuś 😁 cały jest szczuplutki, tylko te policzki ma jak mama 😁
Te oczy🤩

Albo niektórzy mają takie usposobienie, ze nie lubią hałasu 😃
no muszę Ci powiedzieć że to jedno i to samo
usposobienie to zespół cech charakteru a na charakter składa się reakcja na różnego rodzaju bodźce = zaburzenia w bodźcach to zaburzeni SI - wyższa Szkoła psychologii😂

Ps ja to wyczytałam tylko dlatego bo zawsze wszystko weryfikuje wiem straszna cecha żyć się nie da ale jakoś funkcjonuje 😂

Tak u nas już jest po dwóch dawkach, mieliśmy je dwa tygodnie po tych obowiązkowych, szczepimy tylko Bexsero.

no muszę Ci powiedzieć że to jedno i to samo
usposobienie to zespół cech charakteru a na charakter składa się reakcja na różnego rodzaju bodźce = zaburzenia w bodźcach to zaburzeni SI - wyższa Szkoła psychologii😂

Ps ja to wyczytałam tylko dlatego bo zawsze wszystko weryfikuje wiem straszna cecha żyć się nie da ale jakoś funkcjonuje 😂
Tez tak mam że zaraz musze kilka artykułów przeczytać w necie by o jakimś temacie więcej wiedzieć 😂

A właśnie szczepiłyście już na meningokoki?Czy dopiero planujecie?Albo odpuszczacie?
U mnie wczesniak w poradni neantologicznej kazali nam się z menigokokami wstrzymać do 6 ms niby bezpieczniej ale nigdzie tego nie potwierdziłam w sensie pytałam oddzielnie neurolog ale nie potrafiła mi wyjaśnić czemy dokładnie czego się obawiają?🤷🏻‍♀️ no więc czekamy 🙄

Pięknie to opisujesz 😘 też kocham być mamą, każda z nas chyba, bo myślę, że nie spotykalibyśmy się tu, gdyby było inaczej 🙂
Ty miałaś 19 lat, nasz syn ma 17 i mimo, że to chłopak, jest w nim tyle czułości do siostry, że mnie to tak mocno wzrusza zawsze. Oby relacje dwojga w przyszłości były takie same. Pewnie my szybciej odejdziemy z tego świata, liczę, że nie zostanie sama, będzie brat.
Wiem, że tu nie ma chyba takiej sytuacji, ale dzieci koleżanek, które rodziły, gdy starsze miało 12-14 lat miały problem z akceptacją rodzeństwa przez starszaka. To najtrudniejszy wiek nastolatka ( zazwyczaj) Większa różnica i mniejsza to już jest spoko.
Weźcie pod uwagę przy planowaniu rodzeństwa 😊
U mnie różnica wieku też jest spora. Córka13 lat, syn 9 lat i teraz syn 4 m-c 😊
Na początku najstarsza była mocno zdystansowana, ale teraz już jest bardzo dobrze. Dużo roznawia z młodym i ma kojący wpływ na niego. Kiedy płacze, a ona coś przemawia zaraz się uspokaja 😊

być może ma zaburzenia sensoryczne mój ma 😕ale to wcześniak i musimy się obserwować do 3 r.z. a ostatnio nam powiedzieli w poradni neantologicznej że całe życie tak naprawdę.
polecam stronę fajnie rozpisane tutaj akurat słuch Link do: Zaburzenia SI - słuch i układ przedsionkowy

ale ostatnio poprawiła poprawiła mi chumor bo powiedziała że jakby chciała to u każdego dziecka coś by znalazła

rozmawiałam też z fizjo i jej syn miał na hałas do 6 r.z. taki duży a teraz mi trochę zostało i na koncert nie pójdzie
Lubie to, że zawsze jak przeczytasz jakiś ciekawy artykuł to nam tu podasz linka 😁
Dzięki, poczytam sobie w jakiś dzień w wolnej chwili 😁

reklama
Lubie to, że zawsze jak przeczytasz jakiś ciekawy artykuł to nam tu podasz linka 😁
Dzięki, poczytam sobie w jakiś dzień w wolnej chwili 😁
tylko się na siłę nie doszukuj bo ja to wiesz przedstawiłam symptomy i mi tylko że to SI i zaczęłam szukać i czytać...
ale generalnie to jak to czytałam to u siebie też bym znalazła 😂

Do góry