reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Czym jest taczka? Moja od tygodnia podpiera się na rękach, prostuje nogi i buja się na boki albo robi deskę 🤣🤣 zamiast tego 😂 plus oczywiście buja się na czterech klasycznie od kilku tygodni.
to przymierza się do czworakowania🤗
Ja to tak nazywam 😂 podtrzymuje się rękoma za coś na górze np mam taki puf, na kolana a potem próbuje wstawać prostuje nogi, wypina tyłek i buja się do przodu i tyłu 🥶

reklama
A jakieś gryzaczki ma?
Pewnie , że ma...
mamy grzybka mombella,słonia mombella, taki do chłodzenia w lodówce standardowy...
takiego z dr. brown
takiego też...

no i jeszcze mam takie na palec do masowania dziąseł zdr brown:)

🙉 O Matko, jakie sprawne już Wasze smyki.
Czytam z otwartą gębą 😲
Moja nie siedzi jeszcze nawet z podparciem.

Całą ciążę prosiłam o spokojne dziecko, bo jednego "szatana" już miałam. No i się doczekałam 😅

"Uważaj o czym marzysz" 🤣
Kochana się ciesz ze jest taka spokojna 😃
Moja Anastazja jak widziałaś to wulkan energii pod względem ruchowym, ale tak jest grzecznym dzieckiem. 🙂🙃
W piątek gadałyśmy o zębach i wyczarowałam ząbkowanie 🙃

Kochana się ciesz ze jest taka spokojna 😃
Moja Anastazja jak widziałaś to wulkan energii pod względem ruchowym, ale tak jest grzecznym dzieckiem. 🙂🙃
W piątek gadałyśmy o zębach i wyczarowałam ząbkowanie 🙃
A który ząbek Nastce wychodzi?
Rozmawiałyśmy, że to już ostatni dzwonek na zęby, książkowo do 8 miesiąca powinny wyjść.
Czy coś mylimy?
4 tygodnie to jeszcze sporo czasu dla takich maluchów. Liczę, że się jednak wyrobi 🙂

A który ząbek Nastce wychodzi?
Rozmawiałyśmy, że to już ostatni dzwonek na zęby, książkowo do 8 miesiąca powinny wyjść.
Czy coś mylimy?
4 tygodnie to jeszcze sporo czasu dla takich maluchów. Liczę, że się jednak wyrobi 🙂
Prawy dolny się przebija. Jak narazie tylko wszystko pcha do buzi i chce o dziwo wisieć na piersi, no i się mocniej ślini. Oby obyło się bez płaczu

Moja od paru dni nie chce jeść zupek:oops:
Kaszkę rano od dwóch dni z 60 ml mleka zje ładnie...owoc też (hit u niej ostatnio to mango z organic gerbera-o dziwo mus a wsuwa aż miło):)
A tych zupek nie chce jeść, zaciska usta i nie da rady jej nawet łyżeczki wsunąć:(Ma albo miał ktoś tak jeszcze?
I próbowałam różnych smaków tych dań i przesuwałam czas i nic....
To samo w sytuacji jak chcę jej ostatnio zobaczyć,wymasować dziąsła...zaciska usta i dupa jednym słowem....:(
Kiedyś Camillie na ząbkowanie to wysysała w 3 sekundy a teraz niby bierze ale zaraz wypluwa i też nie chętnie tego dzioba swojego otwiera...
Dość ,że z niej znowu niejadek się zrobił a jadła już całkiem całkiem to teraz nawet nie da sobie pomóc w dyskomforcie związanym z zębami:(
No to ewidentnie zęby idą skoro apetytu nie ma. Moja tak samo dzisiaj nie miała apetytu, mniej razy piła z piersi niż zawsze, bo jak ją przystawiałam to się odwracała w drugą stronę i nie chciała. Choć brokula z batatem zjadła i nawet 3 pełne łyżeczki sliwek zjadła, pierwszy raz jadła śliwki 😁

reklama
Pewnie , że ma...
mamy grzybka mombella,słonia mombella, taki do chłodzenia w lodówce standardowy...
takiego z dr. brown
takiego też...

no i jeszcze mam takie na palec do masowania dziąseł zdr brown:)
ee no to super 👍 ja jeszcze robiłam tak że zaparzałam rumianek i moczyłam pieluchę i masowałam dziąsełka
+?koniecznie gryzaki schłodzone pomagało
jak wychodziły górne już tak kolorowo nie było ale nie chciałam przeciwbolowego podawać bo działa na cały organizm wiadomo 🙄i zakupiłam bobodent 7 zł maść bierze się ziarenko grochu i smaruje dziąsła ale najlepiej na noc i nie przed jedzeniem bo zawiera lidokaina która znieczula pomogło
narazie zębów dalszych brak więc względny spokój 😂

Do góry