Moja ciąża 3To bardzo podobna sytuacja, nawet te zatokidzisiaj w połowie nocy wzięłam 2 tabletki apapu i jakoś tę noc przespałam. W ogóle to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe. Właśnie zobaczyłam filmik jak policjanci eskortowali dziecko do szpitala i się poryczałam jak bóbr, nawet teraz jak o tym pisze mam łzy w oczach. Normalnie miałam podobne odchyły przed okresem ale nie w aż takim nasileniu. Nawet jak książki czytam to się popłaczę, mimo ze wczesniej dana sytuacja by mnie nie ruszyła.
reklama
Fati1998
Fanka BB :)
My staraliśmy się prawie 2 lata i udało się po inseminacji, także ja myślę o wszystkim, dużo czytam bo tak trudno było zajść, że wolę być na świadoma wszelkich potencjalnych zagrożeń. Ale nie nakręcam się, ja po prostu taka jestem, ze lubię wiedziećMoja ciąża 3, ale chyba wolałam czasy kiedy w ciążę zaszłam pierwszy raz 13 lat temu, bo wtedy człowiek nie myślał o tych wszystkich nieprawidłowościach i zagrożeniach tak jak teraz nie było aż tak powszechne forum itp . Ja jestem raczej niewzruszona, bardziej poirytowana i szybko się denerwuje o byle co. Wczoraj bolał mnie brzuch chyba jak na okres, ale nie umiem określić, bo nie mam okresu od ponad 4 lat z racji mireny no a wrócić nie zdążył
![]()
Ja staram się racjonalnie , ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy przewijają się różne scenariusze.My staraliśmy się prawie 2 lata i udało się po inseminacji, także ja myślę o wszystkim, dużo czytam bo tak trudno było zajść, że wolę być na świadoma wszelkich potencjalnych zagrożeń. Ale nie nakręcam się, ja po prostu taka jestem, ze lubię wiedzieć![]()
Super, że Wam się udało i oby było wszystko dobrze
Natka963
Zaangażowana w BB
Po wizycie u lekarza jestem już. Dał mi skierowanie na beta HCG do powtórzenia. Właśnie jadę je wykonać. Jeżeli wynik będzie 300 lub poniżej, to mam odstawić całkowicie progesteron i lutelinę i czekać, aż zacznie się krwawienie. A jeżeli wyjdzie w okolicy 400, 420 bądź więcej, to jutro rano mam zgłosić się w szpitalu do diagnostyki, ponieważ trzeba wykluczyć ciążę pozamaciczną. Dziś w obrazie USG nie było widać w ogóle zarodka ani pęcherzyka. Jedynie cienkie endometrium, które nie jest najlepszym prognostykiem, bo lekarz stwierdził, że na tym etapie powinno być to endometrium grubsze. Na pewno nie chciałabym aby to była ciąża pozamaciczna, macie z taką ciążą jakieś doświadczenia?Pewnie to słabe pocieszenie, ale przy tak niskiej becie to chociaż jest nadzieja, że nie będziesz się długo męczyć![]()
Fati1998
Nie, lekarz kazał powtórzyć tylko raz, razem z progesteronem i tsh więc więcej nie robię. Tym bardziej, ze boję się pobierania krwi, ogolnie igieł, a przy ostatnim pobieraniu prawie zemdlałam, więc robię tylko to co konieczne@Fati1998 powiedz mi , bo mogłam nie doczytać zamierzasz jeszcze powtarzać betę?
mikomiko
A wcześniej był widoczny? Czy to było twoje pierwsze i jedyne USG?Po wizycie u lekarza jestem już. Dał mi skierowanie na beta HCG do powtórzenia. Właśnie jadę je wykonać. Jeżeli wynik będzie 300 lub poniżej, to mam odstawić całkowicie progesteron i lutelinę i czekać, aż zacznie się krwawienie. A jeżeli wyjdzie w okolicy 400, 420 bądź więcej, to jutro rano mam zgłosić się w szpitalu do diagnostyki, ponieważ trzeba wykluczyć ciążę pozamaciczną. Dziś w obrazie USG nie było widać w ogóle zarodka ani pęcherzyka. Jedynie cienkie endometrium, które nie jest najlepszym prognostykiem, bo lekarz stwierdził, że na tym etapie powinno być to endometrium grubsze. Na pewno nie chciałabym aby to była ciąża pozamaciczna, macie z taką ciążą jakieś doświadczenia?
Natka963
Zaangażowana w BB
Pierwsze i jedyneA wcześniej był widoczny? Czy to było twoje pierwsze i jedyne USG?
kavangah
U mnie dzisiaj beta 2000. Pobolewa mnie podbrzusza ale u mnie to klasyczny objaw ciąży tak samo jak przeziębienie. Ogólnie jestem osobą która bardzo rzadko choruje ale przy kazdej ciąży na początku łapie mnie małe przeziębienie. Chyba mogę to juz uznać u mnie za objaw ciąży 

reklama
Mamanaluziexoxo
Moderator
A kiedy USG? Kurczę mnie wczoraj tak bolało podbrzusze, idę zrobić betę jeszcze w sobotę żeby zobaczyć ile tam już jest. Odliczam do wizyty.U mnie dzisiaj beta 2000. Pobolewa mnie podbrzusza ale u mnie to klasyczny objaw ciąży tak samo jak przeziębienie. Ogólnie jestem osobą która bardzo rzadko choruje ale przy kazdej ciąży na początku łapie mnie małe przeziębienie. Chyba mogę to juz uznać u mnie za objaw ciąży![]()