reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dziewczyny czy podczas robienia testów owulacyjnych jest wżenił aby to były te same/zbliżone godziny? Wczoraj zrobiłam dość późno test, bo przed 19. To oznacza, że teraz muszę trzymać do 19 i dopiero sikać? Czy różnica 1h jest dopuszczalna?
Czy w ogóle ma to jakieś znaczenie 😅
nie ma znaczenia, można robić o różnych porach a czasem nawet trzeba żeby wyłapać pik😉

reklama
Mam pytanie (szczególnie do dziewczyn, które mają PCOS): czy macie problemy z tłustą skórą? Przed zdiagnozowaniem PCOS miałam koszmarną cerę, tłuste czoło i nos (coś okropnego) i nie wiedziałam, że to jest powiązane z tą chorobą. Teraz już temat znam, wiem, że zmiany łojotokowe wynikają z poziomu androgenów i progesteronu. Od czasu wprowadzenia diety stopniowo problem zaczął znikać i od początku roku nie miałam już żadnych problemów. Do dzisiaj. Od rana mam tak tłuste czoło, że zaraz się wścieknę. Z racji tego, że zastrzyk ovi był w sobotę to zastanawiam się czy można powiązać to ze wzrostem progesteronu. Ktoś coś? Sorki za taki przydługawy opis.
Tak, mam tak bardzo tłustą cerę, że mniej więcej pół roku po zrobieniu brwi permanentnych już połowa się wypłukała

Jest to u Ciebie od czegoś uzależnione? Zaobserwowałaś jakieś zależności w stosunku do dnia cyklu, diety itp.?
Nie, po prostu to zaakceptowałam i przestałam zwracać uwagę. Nawet jak brałam anty to po powrocie z pracy moja gęba się świeciła mimo że rano miałam idealny makijaż, przypudrowany itd. Stosowałam różne bazy pod makijaż, myłam buzię różnymi płynami, robiłam maski. Nic.

reklama
Nie, po prostu to zaakceptowałam i przestałam zwracać uwagę. Nawet jak brałam anty to po powrocie z pracy moja gęba się świeciła mimo że rano miałam idealny makijaż, przypudrowany itd. Stosowałam różne bazy pod makijaż, myłam buzię różnymi płynami, robiłam maski. Nic.
To ja w ogóle makijażu nie robię z tym czołem, bo nie ma sensu (albo czoło omijam). Najgorsze jest to, że mam grzywkę i po chwili ona też jest przetłuszczona. Jak brałam anty to cerę miałam super.
Jak zaczęły mi się te problemy to kupiłam krem do twarzy, do cery tłustej, firmy Tołpa i sprawdza się fajnie, więc jak coś to polecam.

Do góry