reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dziewczyny mam takie pytanie, może głupie, nie wiem. Może być tak, że mimo wszelkich objawów, bólu jajników w okolicach owulacji, zmiany konsystencji i koloru śluzu (przejrzysty śluz w dni płodne) itp itd do owulacji nie dochodzi?
Czy jeśli to wszystko się dzieje to raczej cykli bezowulacyjnych nie ma?
Nie byłam nigdy na monitoringu, totalnie świeża jestem w tym temacie

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie, może głupie, nie wiem. Może być tak, że mimo wszelkich objawów, bólu jajników w okolicach owulacji, zmiany konsystencji i koloru śluzu (przejrzysty śluz w dni płodne) itp itd do owulacji nie dochodzi?
ból owu i śluz niestety nie jest wyznacznikiem owulacji.

Mnie nigdy nie boli jajnik w owulację, boli albo sporo przed albo po

Jedynym potwierdzeniem owu jest monitoring, chociaż też były przypadki, ale to w drugą stronę, kiedy lekarz mówił, że nie było owu, a była ciąża :D ale chyba nie można pomylić się z potwierdzeniem.

Jeszcze w miarę wiarygodne potwierdzenie to temperatura i progesteron w 7dpo, ale z tym też może być różnie.

Dokładnie tak jak @MyszkaMiki30 piszę.
Ale dodam, że tutaj nie ma głupich pytań ;) Zdarzają się głupie odpowiedzi ale zawsze którś czuwa :D

reklama
Jedynym potwierdzeniem owu jest monitoring, chociaż też były przypadki, ale to w drugą stronę, kiedy lekarz mówił, że nie było owu, a była ciąża :D ale chyba nie można pomylić się z potwierdzeniem.

Jeszcze w miarę wiarygodne potwierdzenie to temperatura i progesteron w 7dpo, ale z tym też może być różnie.
W skrócie... najlepszym potwierdzeniem, że owu była jest ciąża :D

Do góry