reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Oli na chrzciny dostała chodzik - jeździk (miała 6 miesięcy wtedy) i do tych wakacji szalała na nim po kostce na podwórku - koła ma zjechane oczywisćei bo to w sumie betonowa powierzchnia ale ogólnie trzyma sie bardzo dobrze:tak:
na chrziny kupiłam jej komplecik jasno kremowy i było wystarczająco fajnie;-)dziewczyna za mna chrzciła córkę w jeansowej sukieneczce czyli to raczej kwestia gustu niż wymogu;-)

reklama
Hello!!!

Jeszcze raz dziękuję za gratulacje!
Zdjęcia postaram się zamieścić jutro, bo na razie mam niedyspozycyjny skaner:no:.

niekat- ja też proponuję ci abyś zrobiła sobie badania. A swoją drogą znam super recepte jak poprawić sobie morfologię. Pij sok z marchwi i czerwonego buraka. W kilka dni można mieć super morfologię. Ja robiłam jeszcze dodatkowo do tego jabłko ale podobno nie powinno się łączyć warzyw z owocami. Moja bratowa piła tak całą ciążę kilka razy w tyg. (szczególnie pod koniec terminu) i miała najlepszą morfologię na oddziale:-D po porodzie.
A'propos media markt to nie wiem czy w Radomiu jest Saturn (ten sam właściciel ma oba sklepy)? Byliśmy w szoku jaka różnica jest między tymi 2 sklepami na tych samych produktach. Saturn zdecydowanie tańszy.
milla29- nie wiem co jest ale ja tez non stop wcinam jabłka:tak:. A myśli stale krążą nad jedzonkiem:wściekła/y:. Uhhh czasami mam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y:. No i 6 kg jak nic mam na plusie. Ale trudno, grunt aby córcia była zdrowa. Ale mam ochotę czasami na tak różne smaki, że się sama dziwię. Ostatnio na moim talerzu na śniadanie pojawiły się trzy kanapki.1-sza z wędlinką+pomidor+szczypiorek 2-ga wędlinka+musztarda 3-cia z czekoladą:-D:-D:-D:-D. Brakowało tylko śledzia:-D.
A czy u Was też się tak dzieje, że jak zjecie coś słodkiego to mały lokator od razu szaleje z radości? Bo moja córcia tak:-):-).
Ja na obiadek dziś mam zupkę jarzynową (dobra wyszła:tak:), ale i tak nie ma to jak pomidorówka, którą mogłabym jeść 3 razy dziennie, a może nawet 6:zawstydzona/y::-p.

darina- na to wygląda, że się już zaczęly kopniaczki:-):-). Na dniach się pewnie jeszcze o tym bardziej upewnisz;-):-).

A ja się pochwalę, że dokonałam dziś fajnego zakupu:tak:. Kupiłam sobie spódniczkę serii Happy Mum model Fancy Skirt:-):-) i jestem bardzo zadowolona. Byłam w sklepie gdzie jest ta kolekcja, bo bałam się kupić przez neta. A kosztowała mnie w sumie 8 zeta drożej niż przez neta. W sumie mało nie kosztowała, bo 139zł. Ale jest bardzo wygodna i zimę przechodzę:-). Chociaż podoba mi się jeszcze Petra Skirt ale dobrze, że jej nie mieli na sklepie, bo pewnie się bez niej obędę:-D:tak:.

A dziś idziemy z mężem na jakiś otwarcie festiwalu filmowego czy coś takiego w Złotych Tarasach, bo firma, w której mąż pracuje jest głównym sponsorem tego wydarzenia. Zobaczymy co się bedzie działo:-).

Oj ja też będę mieć problem z okryciem na zimę, bo mój płaszczyk z poprzedniego roku jest dopasowany. Zamierzam przeszyć trochę guziki to się lekko dopnę, ale tylko chyba przez najbliższy m-c:szok:.

Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!

Cześć dziewczyny, witam w piątkowy wieczór:-). W końcu, nareszcie ja tez poczułam moje maleństwo, dzisiaj całkiem wyraźnie:-), bo muszę wam powiedzieć, że już się trochę martwiłam, że Wy wszystkie już czujecie ruchy a u mnie nic!! Wcześniej nie byłam pewna czy to na pewno jest to! A dzisiaj aż się popłakałam z tego szczęścia:happy:.
Ja tez mam problem w czym chodzić zimą, nie mam żadnego pomysłu:-(, a nie chciałabym wywalać kupę kasy na coś co ponoszę przez jeden sezon. Trzeba się wybrać na rajd po sklepach a tego nie cierpię:wściekła/y:.
Pozdrawiam

asze gratuluję kopniaczków,super uczucie!!:tak::tak:
PrzyszłaMamusiu u mnie też tak jest że po słodkim maleństwo zaczyna ruszać się mocniej i więcej,ale co się dziwić mamusia dość często zajada słodkości:zawstydzona/y::zawstydzona/y::happy2::-D
To co,ja na dzisiaj się żegnam,spokojnej nocy-nie szalejcie za bardzo:elvis::rofl:

Hej Mamuski,
mąż ogląda debatę, a ja nie mam nerwów do tych oszołomów :/ Zagłosować trzeba, ale mam mieszane uczucia. Najchętniej zagłosowałabym na Ligę Kobiet ;)

Niekat, marsz do labu i to szybko. Za morfologie i mocz zapłacisz kilka złotych, a będziesz mieć spokojne sumienie. A nuz cos sie dzieje, choc oby nie. Ja miałam narazie raz morfologię, mocz i glukozę, potem HBS, OWA i potas. Nie dostaję skierowań na każdej wizycie, morf. robiłam ze cztery razy poprzednio, ale myslę że to wystarczy, zwłaszcza że zawsze miałam idealne wyniki. Pewnie gdyby coś się działo to dostawałabym częściej. Niekat, a może musisz sie upomniec o skierowania? Czasem lekarze są totalnymi ciapami :/

Darinia, Irenka urodziła się w lutym a chrzciliśmy ją na samym początku lipca bo czekaliśmy na dziadków którzy wracali z zagranicy. Ircia miała jasnozieloną sukienkę i białe sweterek, kapelusik i butki. Na to biała szatka. Wyglądała ślicznie (choć teściowa obraziła się smiertelnie, bo dziecko nie było na śnieżnobiało). Żaden ze znajomych maluchów nie był w rożku ani beciku.

Marzena, moja córa na roczek dostała wózek dla lalek i lalę, i okazało się że to najbardziej trafione prezenty, bawi sie nimi ciągle. Popieram dziewczyny, prezent urodzinkowy powinien byc czyms dla dziecka, nie popieram ciuszków ani rzeczy użytkowych.

milla, ja jem sporo do południa, popołudniami mniej. I owoce, tonami, zwłaszcza pomarańcze, sprawa deficytowa bo kilo za 5,50 :( Przez pierwszy trymestr nie jadłam w ogóle owoców bo natychmiast mnie mdliło, teraz nadrabiam.

Dzis na obiad były ziemniaczki z rozgotowaną rybą (miała byc uduszona z warzywkami, ale dziecina wisiała mi na nogawce i wyła ze głodna więc robiłam najszybciej jak się da, pacyfikując po drodze córkę).

czesc dziewczynki.Jakos nie mialam weny zeby do was napisac.rano brak czasu,a popoludniu padam.A wy tyle piszecie ze ciezko nadrobic:tak:
jutro idziemy na imprezke do pracki meza.Wynudze sie tym razem bo ani sie napic ani poszalec na parkiecie no i problem z kierowca rozwiazany.Jedyny plus to to ze nie bede miec kaca w niedziele :-)

witam :-)
jak dobrze mi sie spało od 22 do 9 rekord a do tego zadnej zgagi
zaczelam pic duzo wody niegazowej zamiast moich herbatek i to chyba dziala cala noc przespana
a dzis ide na urodziny i na sama mysl o tych wszystkich ciastach, sałatkach nie moge sie doczekac :-);-):-D:happy2:
duzo wypoczywajcie i trzymajcie sie cieplo

reklama
Witam sobotnio!
PrzyszłaMamusiu ja dziś na śniadanie jadłam gofry z masłem orzechowym, ale zaraz mlasnę sobie jeszcze kanapkę z wędliną i musztardą bo mi smaka narobiłaś tymi kanapkami.
Remeny jest szansa że przed świętami pomarańcze stanieją, a jabłka będą coraz droższe wrrrrr
Ja pomarańczy niestety nie moge bo zgaga, ale winogrona ummmm
asze no to teraz już coraz mocniej będziesz czuła. Świetnie!!!!
My chrzciliśmy Przemka w Wielkanoc miał wtedy 2-3 miesiące, ubrany był w błękitny komplecik. Wolałabym latem ale rodzice byli sponsorami imprezy i dlatego święta bo po co robić 2 razy żarcie i imprezę jak na święta i tak wszyscy się zjeżdzają. No a poza tym my bardzo dużo podróżujemy i rodzice uparli się żeby dziecko było ochrzczone (w moich stronach jest taki przesąd że nieochrzczone dziecko nie powinno wychodzić z domu a tym bardziej gdzieś jeździć).
Dobra zmykam do sprzątania. miłej soboty życzę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry