reklama

Marcóweczki 2011

reklama
No właśnie, do tego nie jest niezbedny "tacierzyński" tylko chęci. Choć czasem to same mamy umniejszaja rolę taty - zderza sie często że wolą zrobic wszystko same, a siedząc choćby te pierwsze tygodnie w domu z dzieckiem szybciej rozpoznają jegom potrzeby i spirala sie nakręca
Zgadzam się ale generalnie chodziło mi oto że jeżeli kobieta chce wrócić do pracy wcześnie a kariera zawodowa pochłania jednak zawsze sporo czasy tata możę być na wychowawczym i myśle że nie jeden współczesny tata by chciał

Ja się w żadnej ciąży nie ograniczałam. w 1 przytyłam 30 kg i zrzuciłam je w 7m-cy ,a w 2 po porodzie ważyłam tyle samo co przed:tak:
wg zaleceń należy przytyć 10-20% wyjściowej masy ciała, niestety czasem zbyt duży przyrost masy ciałą w ciąży odbija się na akcji porodowej i okresie poporodowym oraz jest większe zagrożenie zatruciem ciązowym. Tyle nauka. Zyczę jednak by każda z was czuła się piękna i przeszła bez powikłań ciążę bez względu na przyrost masy ciaął

wg zaleceń należy przytyć 10-20% wyjściowej masy ciała, niestety czasem zbyt duży przyrost masy ciałą w ciąży odbija się na akcji porodowej i okresie poporodowym oraz jest większe zagrożenie zatruciem ciązowym. Tyle nauka. Zyczę jednak by każda z was czuła się piękna i przeszła bez powikłań ciążę bez względu na przyrost masy ciaął
No i nie zapominajmy o cukrzycy,stawach ,kondycji....

reklama
rany julek vetka juz nam się odechciało wszystkiego:szok: hahahaha
ale z tymi dolegliwościami to nie jest reguła, z synkiem przytyłam ok 12-14kg, miałam malutki brzuszek, wyglądałam jak na jakiś 6 miesiąc, a zatrucie ciążowe mnie nie ominęło. napisz mi jak wiesz, czy to się może 2gi raz powtórzyć, bo zaczynam się stresować?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry