Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No i nie zapominajmy o cukrzycy,stawach ,kondycji....
Przytyłaś b.dobrze. przeciętan kobieta waży 45-70 kg więc 10-20% masy ciała to od 9 do 14 kgrany julek vetka juz nam się odechciało wszystkiegohahahaha
ale z tymi dolegliwościami to nie jest reguła, z synkiem przytyłam ok 12-14kg, miałam malutki brzuszek, wyglądałam jak na jakiś 6 miesiąc, a zatrucie ciążowe mnie nie ominęło. napisz mi jak wiesz, czy to się może 2gi raz powtórzyć, bo zaczynam się stresować?
fifi spokojnie, przede mną jakiś 1 litr lodów, trochę mi z tym zejdzie;-)
aneta kiedy jedzenie dla nas najprzyjemniejsze;-)

rany julek vetka juz nam się odechciało wszystkiegohahahaha
ale z tymi dolegliwościami to nie jest reguła, z synkiem przytyłam ok 12-14kg, miałam malutki brzuszek, wyglądałam jak na jakiś 6 miesiąc, a zatrucie ciążowe mnie nie ominęło. napisz mi jak wiesz, czy to się może 2gi raz powtórzyć, bo zaczynam się stresować?
Nie chciała tu wytaczać długiej listy powikłań, ale co racja to racja
W weterynarii jest pojęcie tzw. syndromu tłustej krowy - nie chcię nikogo obrażać - ale jest to właśnie zespół objawów związanych z nadwagą w ciązy i wiąże się m.in. z problemem z mobilizacją wapnia z kości w czasie laktacji, problemami z nią, opóżniającą sie akcja porodową, ciężkim porodem
Więc jedzmy z głową i umiarem
Tak bo poród to nie łatwa sprawa
tego akurat nie doświadczyłam miałam cc i teraz też tak bedzieTak bo poród to nie łatwa sprawa
![]()
Scarletka- każda ciąża jest inna, ale teraz w ginekologii i położnictwie kładzie się bardzo duzy nacisk na prawidłową wage kobiety w ciąży i zdrowe odżywianie. Wielu lekarzy bierze swoje pacjenti na "dietę: czyli odranicza im pokarmy o tzw. wysokim indeksie glikemicznym czyli np. ryż, białe pieczywo, makarony, słodycze, niektóre owoce a zastepuje sie je ciemnym pieczywem, ważywami, nabiałem, dobrym gatunkowo mięsem