• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

Tulip- dobrze że wszystko ok.
Ale tak jak juz pisałam kilkanaście stron wczesniej ciężarną z zagrożeniem porodem przedwczesnym (skurcze lub plamienia na tym etapie) lub ronieniem (bóle brzuchi i plamienia do 24 tyg.ciązy) obligatoryjnie się hospitalizuje.

reklama
Dzięki Vetus , a powiedz mi..bo jeszcze niewyszperalam na necie.. Te sterydy to małej niezaszkodza..jak sie urodzi o czasie (celeston) wiem ze pomogły by jakby była wczesniaczkiem

Dzięki Vetus , a powiedz mi..bo jeszcze niewyszperalam na necie.. Te sterydy to małej niezaszkodza..jak sie urodzi o czasie (celeston) wiem ze pomogły by jakby była wczesniaczkiem

Tulipku, absolutnie nie! Sterydy maja za zadanie przyspieszyc produkcje tzw. surfaktantu + substancji powlekajacej uklad oddechowy ktora umozliwia oddychanie. Na plod wlasciwie nie maja innego wplywu wiec bez obaw

Witam sie popołudniowo:-)
Poł dnia siedziała u mnie siostra to i czasu na forum nie było,a Wy jak zawsze po weekendzie nie macie litosci i miałam bardzo duzo do przeczytania.
Tulip dobrze ze juz wrociłas i ze juz jest ok:tak:
Bosa rozgrzeszamy Cie z nieobecnosci na forum,odpoczywaj kiedy tylko sie da,trzymaj sie;-)
Ewi to fajnie miec kase a nie miec na co ja wydac;-)
Koncia to co Wy kupiliscie ze sie nie miesciło w autku?;-)no i gratuluje ze juz najgorsze za Wami:tak:
Ona biedaku,znowu Cie dopadło:-(,zdrowiej szybciutko;-)
Wszystkim chorym dzieciaczkom zycze zdrowka:-)

To i ja sie pochwale ze w tym tygodniu bede czekac na trzy przesyłki bo wczoraj M w koncu wszystko mi pozamawiał czyli poduszke,przewijak,rozki,przybory typu szczoteczka do włosow,frida,nozyczki,recznik itd itp,oczywiscie wszystko z allegro od naszych stałych sprzedawcow;-).Własciwie to nie mamy jeszcze tylko łozeczka,termometru i smoczkow.
Miłego wieczorka laseczki:-)

Tulipku, witaj kochana.
Dzięki za kciukasy - egzaminu nie zdawałam:no::no::-p, wzięłam indeks ze szkoły medycznej a tam miałam Psychologię z elementami pedagogiki i socjologii a tutaj Podstawy psychologii i socjologii i mi tylko 4 przepisała:-p:tak::rofl2::cool::cool::cool:.

Marta a Ty słyszałaś o tym wypadku w Chełmie??? Właśnie sie dowiedzielismy że 18letni kierowca nie dość że nie miał prawa jazdy to jeszcze był pijany!!!

Marta ten co zginął Paweł S. to sąsiad mojego M. M z siostrami i rodzicami jadą na pogrzeb. Dziewczyny od małego się z nim bawiły bo są w tym samym wieku.

reklama
Witaj Tulip :-) zestresowałaś nas nieładnie :no:

Hej laseczki wiecie na co właśnie wpadłam !!! Kurdeod kilku dni się męczę z tym moim przeziębieniem, najgorsze już za mną, ale kaszel mnie strasznie męczy, bo gardło jeszcze podrażnione grrrrrrr :wściekła/y:
i wpadłam na pomysł, żeby się halls'ami ratować, kurde może mi te cukierki pomogą co myślicie

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry