reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcóweczki 2011

No i oczywiscie kupie taki gips do odcisniecia raczki i stopki :-)

na Natalkę już czeka taki w szufladzie ;-)

a z innej beczki, od kilku dni bezskutecznie proszę mojego męża aby ustawił mi w wieży stacje radiowe na stałe, no a że ostatnio wszystko mi się miesza, to mówię dziś do niego z wyrzutem:
- kochanie, miałeś mi nastawić w końcu te fale radiowe!! :szok:
a on na to popatrzył na mnie z powagą i zapytał:
- w mózgu?
:-D

Edit:
Papcia - a idźżesz go wyściskaj do tej łazienki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
papciu- jak Katjuszka mowi- normalnie lec do lazienki i go wysciskaj- mowiac jak ty go kochasz- to bedzie taki radosny happy "ending"

wiecie co dziewczyny czasem Wam zazdroszcz brzuszków i kopaniczków wolalabym troszke dluzej to przezywac:)

Ola - moze byc i od tego. Nie martw sie przejdzie- ale wiem ze boli jak chol****
malinaa- zniknie ale nie pamietam w jakim czasie, co prawda nie mialam w pierwszej ciazy ale za to dostalam jak karmilam cycusiem tylko ze mi nie wyszly - krwawily ze srodka ale nie bolaly. Krem to u nas tu w szkocji kupilam wiec pewnie masz inne w PL.

mam taki : Germoloids - 24 Suppositories - Boots jest to krem.

magnolia- nie stresuj sie tak, choc sama bym sie chyba wkuzyla na mojego. Mielismy podobny problem z pozyczka i od tamtego czasu nie pozyczamy kasy.
mami- no u mnie z tym gorzej bo ginekologow tu nie ma (chyba ze w szpitalu) a GP nawet nie zerknie tylko kaze isc do apteki po krem. No podczas porodu moga peknac (tak mi sie wydaje) i wtedy bedzie problem. Ja ma cc wiec spoko.
masala- super zakupy :) no i nie wspomne - za jakie pieniadze!!!!
a tak ogolnie jest cos co jeszcze potrzebujesz ? czy juz masz wszystko.
Ja mam ten do czola termometr, kupilismy go w bootsie i tez powiem ze roznie pokazuje. Mam wlasnie ten plus ma taki 3 sekundowy i ma polski rteciowy- przy wysokiej gorączce sprawdzalismy tymi 3 ma. W szpitalu maja jeszcze inne bo takie paseczkowe jeszcze i wkladaja je pod pache. Wiadomo wszedzie jest inna temp.
agacina - niech emek zrobi ci masazyk na kregoslup , odprezysz sie troche
harsh- wy znowu chorzy, a ja myslalam ze to my czesto jestesmy. Zdroweczka
kajusza- suszarka - slyszlam o tym ale chyba to bardziej tak jak Bosanozka pisze - dzwiek uspokaja.

Co mozna zrobic
to poprostu przeprasowac leciutko piekuszke i polozyc na brzuszek dziecku (na kaftanik) , masowac okreznymi ruchami ( ale tu juz nie pamietam ale chyba w strone wskazuwek zegara) - po to by pomuc gazom przebyc ta droge i rozluznic brzuszek.
A jak uniknac kolki to poprostu miec pewnosc czy dziecko nie polyka powietrza- stad te kolki. Czy karmione butelka czy cycusiem moze polykac jak i moze polykac i lezac sobie na pleckach. Poprostu ponos by sie dziecku dobrze odbilo przed i po karmieniu a pewnie zredukujesz kolki albo je wyeliminujesz.

migotka- z czasem przejdzie , podawaj np espunisan i masuj i upewniaj sie czy dzidzia nie polyka za duzo powietrza.

Ostatnia edycja:
a dlugo taka kolka moze trwać?? bo ja jestem zielona w tych sprawach

No u nas to i kilka godzin dziennie (nocnie ;) ), a generalnie to chyba sie tak z miesiac meczylismy...

Dziewczynki - a o co chodzi z tą suszarką na kolki? - że się taką niewiedzą wykażę? :-)

Ja wlaczalam w tle i to pomagalo Olafowi zasnac. Odkurzacz podobnie.
Chociaz po kilkudziesieciu godzinach placzu dziecka, pozniej suszarce...jedyne co sie chce robic to wyc, wiec i suszarka wtedy niepotrzebna...
Co do kolki to tak naprawde nikt nie zna jej przyczyny, ale ja sklaniam sie do twierdzenia, ze to przez niedojrzaly system pokarmowy...

Dove, no Olo w ogole nie chorowal, tylko teraz dopiero niedawno zaczal. Miejmy nadzieje, ze to nie bedzie jakas zla passa...bo bardzo chce go puscic do przedszkola..

papcia- i jak z mezuniem?

tak wogole zapomnialam wam napisac o swoim zapominaniu ostatnio..
wczpraj na przyklad zapomnialam wyjac kluczy z drzwi jak je otwieralam- i tak przewisialy w zamku cala noc :/
hehe a jaka bezpieczna sie czulam- bo zamknelam sie od srodka

zmykam juz w bety- wiec dobrej nocki kazdej zycze

Dziewczyny, tu jest link do opisu masażu antykolkowego, jakiego uczono nas na szkole rodzenia - ponoć pomaga po 2 dniach, często szybciej, ale warto dać mu 2 dni na podziałanie. Masuje się minimum 3 razy dziennie, zaczyna się od położenia podgrzanej pieluszki na brzuszku i potrzymaniu ciepłymi dłońmi. Do masowania zdejmuje się pieluszkę, ale obowiązkowo podkłada pod dupkę pampersa, bo masaż najczęściej kończy się wypróżnieniem ;-)

Masaż na kolkę

A w ogóle to mam w pięknych planach masowanie regularne metodą Shantala, muszę poćwiczyć jeszcze na maskotce :-)

Tulip, ja na skarby dziecka planuję zamówić skrzyneczkę tego typu:
Peticado | DEKORACJE drewniane, PUDEŁKO Z LITERKĄ
Na pewno będzie w niej opaska z łapki, pierwszy ciuszek, ząbek, pukiel włosków. A z gazetą z dnia narodzin to strasznie fajny pomysł i na pewno wcielę go w życie!

papcia rozumiem twoje humory i wahania nastrojow moj eMek wlasnie wyjechal i nie bedzie go do 21.02 i rycze wlasnie jak glupia :-(

reklama
Ewe, już bliżej niż dalej;-).
Co do masażu brzuszka to swoim robiłam "rowerek" i na koniec kolankami zbierałam brzuszek i wszystkie gazy uchodziły:tak:.
Ja się pochwalę bo właśnie sprzedałam nasz poprzedni aparat:tak: co nam padł - przynajmniej na paczkę pampków będzie;-):tak:.

Do góry